Port Barton, waar de tijd heeft stil gestaan.

Als je vanuit Puerto Princesa naar El Nido wil reizen dan hebben wij een dikke tip voor je. Reis niet direct door naar El Nido maar plan een stop in bij het dromerige plaatsje Port Barton.

In Port Barton heeft de tijd werkelijk stil gestaan. Geen luxueze resorts, overvolle stranden en 7 elevens. Nee, in  Port Barton heb je de standen helemaal voor jezelf, slaap je in simpele guesthouses en stopt de stroom er om 11 uur in de avond mee. Heerlijk!

Bezienswaardigheden Port Barton

Wat is er te doen in Port Barton. Genoeg! Buiten het ontdekken van de mooiste stranden ter voet kun je ook snorkeltrips boeken of slapen op een onbewoond eiland. Zelf boekten wij de eerste dag een snorkeltrip die je langs de mooiste stranden en snorkelplekken vaart. Ontelbare zeesterren en schildpadden zo groot als auto’s. Het is een ongelooflijk mooie plek om te snorkelen.

Ontdek de mooiste stranden van Port Barton.

Hoe dan? Gewoon ter voet. Er zijn een aantal hele mooie stranden in Port Barton. En deze ontdek je het gemakkelijkst per voet. Al wandelend door het kleine dorpje, de rijstvelden en de bergen wandel je zo naar de mooiste stranden. Én als je geluk hebt heb je het strand helemaal voor jezelf.

Wat is er nog verder te doen?

Niks, maar dan ook helemaal niks. Dat klinkt misschien niet aantrekkelijk maar Port Barton is vooral ook een plek om even helemaal niks te doen.

Hoe kom ik in Port Barton

Het maakt eigenlijk niet uit of je nu vanuit het Zuiden of vanuit het Noorden van Palawan richting Port Barton wil reizen. Zelf kwamen wij vanuit Puerto Princesa en pakte vanuit daar een gedeelde mini-van. Na een prachtige rit van ongeveer 3 a 4 uur kom je aan in het heerlijke Port Barton.

Verder reizen naar

Ons oordeel

Wow! Port Barton heeft ons echt aangenaam verrast. Rustig, prachtig en nog erg puur. Dat is Port Barton in een notendop. Wil je de drukte van El Nido en Coron even achter je laten? Dan is Port Barton dé bestemming voor jou.
Door By :>Foedsie 9 / 10