Manila

Manila

Manila stond niet hoog op ons lijst om te bezoeken. Toch wilden we onze reis door de Filipijnen rustig beginnen en besloten we de eerste dag in deze stad door te brengen om dan vervolgens door te reizen naar Palawan. Uiteindelijk viel Manilla reuze mee.

Manila is de hoofdstad van de Filipijnen. Het is een chaotische en drukke stad. Er wonen in totaal 1,7 miljoen mensen. Er zijn niet echt bezienswaardigheden, maar een dagje in deze stad is zeker geen straf.

manilla

Vervoer Manila

Vervoer regelen in Manila is super simpel. Overal staan taxi’s en je hebt er Uber en Grabb (jeeejjj).  Vanaf het vliegveld kan het wat chaotisch zijn, maar als je even geduld hebt, dan staat je Ubertje binnen een paar minuutjes voor je klaar om je overal naar toe te brengen.

manila

Accommodatie Manila

Wij vonden Manilla erg meevallen, maar je moet de veiligheid in deze stad zeker niet onderschatten. Er zijn hier eenmaal wijken waar je beter niet naar toe kunt gaan. Als je een accommodatie wilt boeken, kijk dan altijd of het in de wijk Makati ligt. Dit is de veiligste en meest moderne wijk van Manila. Je hebt hier talloze leuke hotels en restaurants.

BRB boutique hotel

Een leuk klein boutique hoteltje in de wijk Makati. De kamers zijn simpel, maar erg schoon en modern. Per nacht betaal je ongeveer 20 euro.

Element Boutique Hotel

Onze laatste nacht in de Filipijnen verbleven we in het Element Boutique hotel en dit was echt heerlijk. Dit hotel ligt een beetje in een vreemde wijk, maar het is echt een aanrader. De kamers zijn super ruim, hip, modern en ontzettend schoon. Het hotel wordt gerund door een Franse eigenaar en het eten is echt fantastisch! De prijs van de kamer lag wat hoger dan wat normaal ons budget is, maar dat was het dubbel en dwars waard. Voor ongeveer 50 euro per nacht kun je hier een kamer boeken >>

Food Manlla

Food Manilla

Shoppen in Manila

Voor echte shopaddict is Manila een fantastische stad. Wij bezochten de Shagri-La PLaza shoppingmall en hier had je werkelijk alles. Van de H&M tot Gucci, allemaal in één winkelcentrum. Het is super luxe en modern.

Restaurants in Manila

Als je op zoek bent naar leuke restaurants in Manila gebruik dan geen tripadvisor, maar de app Zomato of zoek wat foodies via instagram de in Manila wonen. Manila barst namelijk van de hippe hotspots.

Tips:

  • High Street Lounge
  • The Belle and Dragon
  • Nobu Manila
  • Element Boutique hotel

 

manila travel guide

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *