Duiken in El Nido

Duiken in El Nido

Palawan, het mooiste eiland ter wereld en wij zijn hier gewoon geweest. Met haar hagelwitte stranden, prachtige jungle en een helderblauwe zee is Palawan een serieuze concurrent geworden van Bora Bora en de Seychellen. En niet alleen op het eiland sta je verstelt van haar schoonheid, het is tevens één van de beste duikbestemmingen ter wereld. Wij gingen duiken in El Nido en het was echt prachtig!

Filipijnen

Duiken in de Filipijnen

De diversiteit van het onderwaterleven in de is onwerkelijk. Van grote scholen Barracuda’s, schilpadden, Tresher sharks tot zeekoeien. Dat samen met gigantische koraaltuinen maakt de Filipijnen één van de mooiste plekken om te duiken. En dat is nog niet alles, want naast het prachtigde onderwaterleven vind je hier ook talloze Japanse scheepswrakken geschikt voor beginners en advanced divers. De Filipijnen is de perfecte plek om een strandvakantie, natuur en duiken te combineren.

duiken in el nido

De mooiste Duiken in El Nido

Rondom El Nido heb je 15 belangrijke Divesites. Er staat bijna nooit een sterke stroming, waardoor het een perfecte plek is om te duiken voor Beginners en Advanced divers.

Cadlao

1 van de mooiste plekken om te duiken is bij Cadlao. Zo heb jij bij het prachtige Helicopter Island een onderwatertunnel van 40 meter en is het de plek om schildpadden te spotten. In hetzelfde gebied heb je ook de divesite Nat-Nat. Een mooie rifduik met veel koraal geschikt voor dag en nachtduiken.

duiken el nido-5

Miniloc Area

Als je gaat duiken in El Nido, dan mag je de populaire duiklocatie Sout Miniloc niet missen. Door de stroming in dit gebied vind je er een diversiteit aan vissen. Hier kun je grote scholen spotten, zoals yellow snappers en gigantische barracuda’s. Ook het koraal is adembenemd. Twin Rocks is de dive site om stingrays te spotten in El Nido.  Bij North Rock weet je nooit exact wat je gaat zien, dat maakt deze spot zo bijzonder. De omgeving bestaat uit koraal, swim throughs en grote rotsen.

duiken in el nido yellow snappers
Duiken El Nido Palawan
duiken filipijnen barracudas

Entalula Area

Paglugaban is een prachtige duiklocatie waar je veel Nudibranch kunt spotten. Entatulala is een duiklocatie met een prachtige wall van ongeveer 30 meter diep, maar is ook geschikt voor open water divers. Hier kun je de electric Clam spotten welke erg uniek is.

Meer weten over de duiklocaties en duiken in El Nido? Ga naar de site van .

Een duikschool kiezen in El Nido

Wil je gaan duiken in El Nido dan is het uitzoeken van een goede duikschool ontzettend belangrijk. Niet alleen omdat duiken niet zonder gevaar is, maar ook voor de beste ervaring. Doe van te voren altijd onderzoek. Zo kijken wij altijd of het een 5-star Padi duikschool is. Dit zijn vooruitstrevende duikcentra met een ruim aanbod en veel duikervaringen. Ze blinken uit in hun dienstverlening en reputatie. Ook is het belangrijk om na te gaan hoe groot de groepen zijn met duiken.

Palawan Divers

Er zijn verschillende duikscholen in El Nido, maar onze keuze was al snel gevallen op Palawan Divers. Met alleen maar goede beoordelingen en een site met uitgebreide informatie over alle divesites was dit geen moeilijke beslissing. Plus een leuke verassing; de eigenaar komt uit België en is jaren geleden verhuist naar de . Hoewel iedereen in de Filipijnen goed Engels kan, is het bij duiken ook fijn om een Nederlandse uitleg te krijgen.

Palawan Divers biedt PADI cursussen van Open Water tot Divemaster, maar ook veel Specialties. Het team is fantastisch en erg professioneel. Ze hebben hier veel kennis en een enorme liefde voor duiken. Ben je beginner dan is dit de perfecte plek. Zo was er één persoon bij die voor het eerst een discovery dive ging doen. Ze kreeg een uitgebreide uitleg en kon op haar eigen tempo kennis maken met duiken.

Duiken in El Nido

Duiken met Palawan Divers in El Nido

Je merkt aan de voorbereidingen al direct dat het hier professioneel en gestructureerd aan toe gaat. Nadat we onze trip hadden geboekt, werd namelijk direct alle spullen gemeten en gecontroleerd. Super fijn, want dit is een zorg minder op de dag van het duiken.

Om acht uur verzamelde we ons bij het duikcentrum. We beginnen lekker relaxed met een kopje koffie en wat koekjes. Nadat iedereen klaar zit, krijgen we een gezamenlijke introductie. Dit gebeurt bij veel duikcentra niet en dat is zonde. Je zit namelijk de hele dag met elkaar op de boot dus het is erg leuk om te weten wie iedereen is en hoe de dag gaat verlopen.

Het team stelt zich voor, wij stellen ons voor, we nemen de divesites door en vertrekken daarna richting de boot. Tijd om te duiken. We hebben er zin in.

Duiken El Nido
Duiken El Nido

Eerste duik

In het zuiden van de Filipijnen heerst er op het moment dat wij er zijn een flinke storm. Op land hebben we er weinig last van, maar de zee is iets ruiger dan normaal. In het begin is het zicht dan ook niet super, maar als snel schijnt de zon op het koraal en ontdekken we een prachtige omgeving. Al na 5 minuutjes spotten we een frogfish. Super lastig te spotten en best uniek om te zien. Een goed begin. Na een tijdje komt er ook nog eens een gigantische schildpad over zwemmen en zien we een rog. Ja hoor, een goed begin van de dag.

duiken el nido
duiken el nido

Tweede Duik: South Miniloc

South Mililoc is de meest populaire duiklocatie van de filipijnen en het wordt al snel duidelijk waarom. Het koraal is adembenemend en bijna onaangetast. We zwemmen over grote koraaltuinen met lettuce coral. Prachtig om te zien. Bij een rots zwemt een grote school Yellow Snappers. Super elegant en bijzonder kalm zwemmen ze om ons heen. Het is bijna een dans. Ook spotten we grote barracuda’s van bijna een meter, een gigantische grouper en een cuttlefish. En een duik is natuurlijk niet compleet zonder Nemo. Dit was absoluut de mooiste duik van de dag.

duiken el nido
duiken el nido

Derde Duik in El Nido: Helicopter Island

Helicopter island is boven en onderwater prachtig om te zien. Het is onmogelijk om te zeggen wat nou de mooiste plek is om te duiken. Iedere duiklocatie is bijzonder en uniek. Het is zeker aan te raden om meerdere dagen te duiken.

duiken el nido

Terug naar land

Na een gezellige dag, drie prachtige duiken en heerlijk eten keren we terug naar land. We nemen de duiken door en sluiten een mooie dag af.

Duiken met kan ik alleen maar aan bevelen. Van begin tot het einde was het top geregeld en ik voelde me erg op me gemak. Het team bestaat uit fantastisch leuke mensen die veel kennis hebben van duiken. Onze divemaster was top. Liet ons de mooiste wezens zien die we anders zeker hadden gemist en wist gigantisch veel te vertellen over de duiklocaties en de vissen. Ga je duiken in El Nido dan is Palawan Divers zeker de perfecte plek.

duiken el nido
duiken el nido
duiken el nido
duiken el nido-22
duiken el nido-19
duiken el nido-18
duiken el nido
duiken el nido
duiken el nido
duiken el nido
duiken el nido
duiken el nido
duiken el nido
duiken el nido-4
duiken el nido-6

Wat zijn leuke plekken om te overnachten in El Nido?

Na een fijne dag duiken in El Nido is er niets zo fijn als even lekker chillen in je hostel of hotel. Tijdens onze tijd in El Nido verbleven wij bij onderstaande hostels. Absoluut onze favorieten plekken om te overnachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *