Doen: food tour door Malaga met Spain Food Sherpa

Er is geen betere manier om een plek te leren kennen dan door het eten. Vooral in een stad als Malaga waar samen eten zo’n belangrijk onderdeel is in het leven. En wij snappen wel waarom ze hier een dingetje van maken, want wow wat is het eten hier gruwelijk goed! Kom er achter hoe, wat en waar de mensen uit Malaga eten met de Food tour van Spain Food Sherpas.

Een grote liefde voor eten

Om elf uur komen we aan bij het meeting point van onze food tour door Malaga. Met een klein groepje van zes en onze gids gaan we de stad te voet verkennen. Hierdoor leer je ook meteen een beetje de stad kennen. Tip! Boek een food tour meteen direct aan je stedentrip, zodat je de rest van je tijd in Malaga meteen weet waar je moet zijn en wat je het beste kunt bestellen. Wij waren al een tijdje onderweg vanuit Nederland en zijn vrijwel direct uit het vliegtuig naar de food tour gegaan (best heftig). Maar zo wisten we wel meteen de weg en de leukste restaurants te vinden.

Onze super vriendelijke gids Javier kent Malaga als geen ander, weet alles over het eten en de leukste restaurants en weet dit alles ook nog eens erg leuk over te brengen. Wat ook erg leuk is aan een food tour is dat er altijd een diversiteit aan mensen op afkomt. Verschillende landen, leeftijden, beroepen en levensstijlen. Na een korte intro lopen we met zijn allen nu nog hongerig (express niks gegeten) door de stad naar onze eerste stop.

Eet en drink als een local

Vergeet de kannen Sangria en de gigantische borden Paella. Volgens onze gids Javier is het vooral een lokkertje voor toeristen en zal niemand uit Malaga dit bestellen. Restaurants waar ze dit groot promoten kun je volgens Javier dan ook maar beter overslaan. Tip nummer 1 en een hele fijne.

Vind de lekkerste ingrediënten op de markt van Malaga

De markt is de perfecte plek om lokaal eten te vinden en te proeven. En het is ook nog eens spotgoedkoop. Onze eerste proeverij zal dan ook hier plaatsvinden. Maar niet voordat we eerst een kleine stop maken bij een bakkerij. En wat had ik het hier moeilijk, want man wat ruikt dit heftig lekker. Genoeg zoetigheid in Malaga. Van drunken cakes tot loca taartjes. Alles ziet en ruikt goddelijk. Om letterlijk gek van te worden.

Bij aankomst bij de markt krijgen we onze eerste tapas en dit kan natuurlijk niet zonder wijn. Laat ik je heel even aan herinneringen dat het elf uur ’s ochtends is, we al vanaf 2 uur ’s nachts onderweg zijn en we ook nog geen ontbijt op hebben. Dus die wijn kwam best goed aan. We krijgen gefrituurde aubergine met sugercane saus en gefrituurde witte ansjovis. En als drankje een summer wine. Rode wijn gemixt met limonade. Lekker dat het was.

Hammetjes maar niet voor op de bammetjes

Nee voor deze hammetjes wil je de tijd nemen, behandelen met liefde, in alle rust opeten, zonder afleiding en met een goed glas wijn. Natuurlijk een beetje overdreven, maar toch ook weer niet. Want goede ham nemen ze hier in Malaga heel serieus en dat kun je proeven.

We kregen een kleine proeverij waarbij we verschillende hammen mochten proeven. Met als kers op de taart de beste iberico ham die je hier kunt krijgen van een zwart varken die zijn leven vrij huppelend door het veld heeft kunnen rondbrengen en alleen maar eikels te eten heeft gekregen. Merk je dan het verschil? Ja maar zeker en niet zo’n beetje ook. De ham heeft een veel sterkere en tegelijkertijd zachte smaak en smelt letterlijk op je tong. Al aan het watertanden?

Food tour Malaga

Traditioneel eten met een twist

Onze derde plek werd het restaurant Uvedoble. Hier serveren ze traditionele tapas met een moderne twist. Misschien wel onze favoriet van Malaga. We krijgen een kebab met gamba’s en oh mijn god wat was dit lekker. Zo lekker dat we diezelfde avond er voor terug gingen. En bij een kebab hoort bier en dan kies je natuurlijk een biertje uit Malaga. Victoria: Een heel fijn, zacht biertje. Terwijl hier aan het genieten waren van een heerlijke kebab en een biertje, vertelt Javier ons dat er ieder jaar een wedstrijd wordt gehouden voor de lekkerste Rusische Salade. Want de salade is dan misschien van Russische afkomst, het is één van de meest populaire gerechten in Malaga. Dit restaurant heeft dit jaar de prijs in de wacht weten te slepen. Wij hebben de salade geproefd en het was verslavend lekker.

 

Wijn, wijn, wijn en nog eens wijn

Hier maak je mij heel erg blij mee, onze laatste plek was namelijk een wijnbar. De wijn in Spanje is zo gruwelijk goed, dat ik blij ben dat ik nog iets van het weekend heb onthouden. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Tijdens onze stop kregen we naast een geweldige wijn uit de streek ook onze laatste tapas geserveerd, croquets en secret piglet.

Wat een geweldig begin van onze Malaga trip

Na bijna vier uur wandelen en de nodige tapas en drankjes later zat de tour erop. Met mijn buik vol en wat licht in mijn hoofd van de heerlijke drankjes kijk ik tevreden terug op een super geslaagde tour. Wat blijft een Food Tour toch een leuke manier om een stad te leren kennen. En dan helemaal 1 zo goed als de food tours van Spain Food Sherpas. Goed eten, leuke informatie, gezellige groep en een fantastische gids.

Bedankt Spain Food Sherpa’s voor de fantastische tour door Malaga en in het bijzonder onze gids Javier voor de leuke dag en de fijne tips.

Boek hier de Food Tour

Eén reactie op “Doen: food tour door Malaga met Spain Food Sherpa”

  1. Maria schreef:

    Heerlijk zo’n foodtoer, dan kom je ook eens op plekken waar je anders misschien voorbij zou lopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *