Bulnes

Bulnes is een piepklein charmant dorpje midden in de Picos de Europa. Een dorpje zoals er nog maar weinig zijn. Bulnes kun je namelijk alleen te voet of met de kabelbaan bezoeken. Het is dé perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van een prachtige wandeling door de natuur en het fijne sfeertje van dit dorpje. Het dorpje telt nog steeds 30 inwoners.

Bulnes hike
Bulnes
Picos de Europa
Bulnes hike

De wandeling naar Bulnes

Ga je voor de wandeling om het dorpje te bezoeken dan kun je ook het beste vertrekken vanuit Poncebos. Het is één van de meest populaire hikes van de omgeving, samen met de Covadonga Lakes en Ruta del Cares. De hike vanaf Poncebos is ongeveer 4 kilometer lang en duurt 1,5 uur. In totaal stijg je 400 meter en is daarom vrij makkelijk. Het is ook mogelijk om de hike met kinderen te doen.

Bulnes hike
Bulnes
Picos de Europa

Het dorpje Bulnes

Eenmaal aangekomen in het dorpje weet je niet wat je ziet. Het lijkt wel the Shire uit Lord of The Rings. Een kabbelende beekje, schattige oude huisjes, heel veel groen en omringd door prachtige bergen. Vanuit Bulnes heb je nog diverse wandelingen naar viewpoint, maar het allerleukste is natuurlijk om gewoon lekker op het terras neer te ploffen en te genieten van een welverdiend drankje.

Bulnes
Picos de Europa
Bulnes
Picos de Europa

Restaurants Bulnes

Eenmaal aangekomen in Bulnes kun je neerploffen bij verschillende lokale restaurantjes. Allemaal even leuk. Wil je genieten van een schitterend uitzicht dan kun je het beste plaatsnemen bij Bar Mirador. Prijzen zijn vergelijkbaar met andere dorpjes. Hoewel het bij de meeste plekken mogelijk is om te pinnen, is het wel handig om contant geld mee te nemen.

Ook goed om te weten, er is geen bereik in Bulnes. Dus even snel afrekenen met je telefoon is sowieso geen optie.

Bulnes
Picos de Europa
Bulnes
Picos de Europa

Wat zijn leuke plekken om te overnachten in Bulnes?

Wil je je Bulnes ervaring helemaal compleet maken, dan raden we je zeker aan om een overnachting te boeken. Er zijn verschillende hostels en kleine accommodaties waar je een nacht kunt doorbrengen. Hou er wel rekening mee dat er naast een prachtige omgeving niet heel veel meer te doen is in het dorpje.

Hoe kom ik in Bulnes?

Jarenlang was Bulnes alleen te voet bereikbaar, maar sinds een aantal jaren is er een kabelbaan geplaatst in het dorpje Poncebos voor de lokale bevolking maar ook zeker voor toeristen. In totaal doet de Kabelbaan er 7 minuten over waarin je 400 meter stijgt en 5 kilometer afgelegd. Voor een kaartje betaal je ongeveer 20 euro retour.

Wij moesten nog een beetje bijkomen van de Ruta del Cares hike, één van de bekendste hikes van Noord Spanje, en besloten daarom de kabelbaan te pakken. Achteraf een beetje spijt, want de wandeling is vrij eenvoudig en prachtig mooi. Het is ook mogelijk om een enkeltje te boeken, dus de wandeling bijv. alleen naar beneden te doen. Er zit echter weinig verschil in de prijs voor een enkeltje of een retour.

Bulnes
Picos de Europa

Parkeren bij Bulnes

Voor auto’s en busjes is er voldoende parkeergelegenheid bij de ingang van de kabelbaan. In de zomer kan het wat drukker zijn, dus dan is het verstandig om wat vroeger aanwezig te zijn. Omdat wij pech hadden met de bus en dus niet zelf konden rijden, besloten wij een taxi te nemen naar de ingang. Wij betaalde hier 10 euro voor. Een andere optie is om je auto te parkeren bij Las Arenas. Vanaf hier is het 30 minuten wandelen naar de ingang.

Tickets naar Bulnes

  • De kabelbaan is geopend van 1.00 tot 18.00 uur (juni tot september) en van 10.00 uur – 12.30 / 14.00 uur – 18.00 uur (oktober tot mei)
  • De Kabelbaan vertrekt elk half uur dus je hoeft nooit lang te wachten.
  • Een ticket kun je bij de ingang kopen.

Prijs tickets

  • Voor volwassenen 18 euro enkele reis of 23 euro retour
  • Kinderen van 4 t/m 12 jaar enkele reis 4,5 en retour 7 euro

Honden mogen ook mee, het kan zijn dat een muilkorf verplicht is. Wij hadden de hond in een rugzak mee en dat was geen enkel probleem.

Bulnes
Picos de Europa

Pin & Save for later

Heb je nog een leuke aanvulling voor dit artikel of een foutje ontdekt? Laat het ons weten. Stuur een DM via instagram of mail naar [email protected]. Kneitertje blij met dit artikel en wil je ons wat liefde sturen? Laat een reactie achter of volg ons op Instagram voor nog meer tips. Dit artikel bewaren? Pin onderstaande afbeelding en bewaar het artikel voor later. Super handig.

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *