10x Must- do in Noord Spanje

In dit artikel vind je onze favoriete Noord Spanje Tips, bezienswaardigheden en bestemmingen van onze van Noord Spanje roadtrip. Van surfen tot hiken het kan hier allemaal.

Picos de Europa

Ben je Noord Spanje dan bezoek je de Picos de Europa. Door de diversiteit aan wandelroutes voor alle niveaus is de picos perfect voor iedereen. Zo vind je er meerdaagse wandeltochten tot kleine wandelingen. De populairste route is de 12 km lange Cares kloof, maar eigenlijk vind je overal wandelroutes die allemaal onvergetelijk mooi zijn.

Noord spanje
10x doen noord spanje
bezienswaardigheden noordspanje
San Vicente

Ga SURFEN!

Noord Spanje is perfect om te gaan surfen. Vooral in Baskenland vind je talloze surf stadjes waar je zeker even de golven moet trotseren. Heb je het surfen nog niet echt onder de knie of nog nooit gedaan? No Worries. Op heel veel plekken in Noord Spanje kun je een lesje boeken. Wij hebben een paar lessen gevolgd bij Meron Surfschool in San Vicente. Perfect surfcondities voor beginners en een hele fijne surfschool.

san vicente
san vicente

Eet jezelf helemaal rond in San Sebastian

San Sebastian is FOOD HEAVEN! PLus het is gewoon een geweldige stad om te bezoeken. In de oude binnenstad vind je pittoreske straatjes en oude historische panden. Daarnaast ligt San Sebastian aan het strand en kun je er zelfs surfen. Dikke tip dus.

san sebastian
san sebastian blog

Ga cultuur snuiven in Bilbao

Bilbao was ooit een beetje een saai grauwe industriestad, maar heeft zich de laatste ontwikkeld tot must-visit hotspot stad van het Baskenland. Zo vind je er hippe restaurant, leuke barretjes en heel veel musea.

bilbao

Proef het royal bestaan in Santander

Santander vind je in het noorden van Spanje en is een combinatie van groene berglandschappen met witte zandstranden, imposante kliffen, elegante historische herenhuizen, vorstelijke architectuur en een prachtig verleden. Een stad om te verkennen dus!

Ontvang Pelgrim met een warm welkom in Santiago de Compostela

Jaarlijks wandelen en fietsen er zo’n 300.000 mensen naar het bedevaartsoord Santiago de Compostela via de verschillende pelgrimsroutes. NAast dat het stadje Santiago de COmpostella ook heel leuk is, is het daarnaast bijzonder om de wandelaars te verwelkomen in de stad.

Bezoek Gaztelugatxe aka Dragon Stone

GOT fans opgelet, want in Noord Spanje vind je namelijk één van de bekendste plekken van Game of THrone, namelijk DRAGON STONE! Hoe vet! Je kan deze plek eenvoudig bezoeken tijdens je roadtrip, maar eigenlijk lijkt de hele kustlijn van Noord Spanje op een klein Game of Throne Dragon Stone feestje.

Ga wild kamperen op een klif

Mocht je de app park4night nog niet hebben, dan moet je die nu meteen downloaden. In Noord Spanje kun je echt geweldig wildkamperen op de meest adembenemende plekken. Zo stonden wij in San Vicente op een klif met een geweldig uitzicht op zee en ook in Faro Cabo Busto kun je overnachten naast een vuurtoren.

Bezoek Praia das Catedrais

Een beetje toeristisch, maar echt ontzettend mooi om te bezoeken. Als het ep is kun je hier namelijk door de prachtige kliffen en zeegrotten wandelen. Een bijzonder spektakel.

Geniet van zoveel mogelijk Sunset Beach Picknicks als je kan

Altijd een goed idee en vooral met de prachtige stranden van Noord Spanje. Gooi een mand of tas vol met lekkers, neem een plaid of kleed mee en geniet van een heerlijke zonsondergang onder het genot van een lekker drankje. Budget proof en ook nog eens heel leuk.

Boek eenvoudig je tour via GETYOURGUIDE

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *