Chill In Surfhouse Ericeira

Chill In Surfhouse Ericeira

When life gives you lemons; SURF! Zo simpel is het. In Ericeira werden we iedere ochtend wakker bij Chill In Surfhouse Ericeira met deze quote. Ik zeg een heerlijk begin van de dag! Wil je surfen leren dan moet je hier zijn. Ericeira is namelijk het surfmekka van Portugal en Chill In Surfhouse Ericeira is hier de perfecte plek om te overnachten. Lees snel waarom…..

Pro’s met een hoofdletter P

Ik suck dus echt balls met surfen. Angst om te vallen, nul balans en ik overdenk iedere stap, en dan sta je plotseling oog in oog met één van de beste vrouwelijke surfers ter wereld. Chill In Surfhouse Ericeira is namelijk niet zomaar van iemand, neeee…. dit hostel wordt o.a. gerund door echt surf pro’s waaronder Joana Rocha. Zij werd de eerste vrouwelijk surfer in Portugal die internationaal aan de slag ging. Uiteindelijk heeft ze meer dan 10 jaar op internationaal topniveau gesurfd. Yup….. best wel heel erg indrukwekkend.

Maar ook de rest van het team was geweldig en ongelooflijk professioneel. We voelden ons (ook Buddha) meteen helemaal thuis. Buddha vooral, want die werd bijna doodgeknuffeld door iedereen.

Ericeira surfen

Het hostel

We houden echt veel van ons knalblauwe busje, maar krap was het soms wel een beetje. Het was dan ook enorm fijn dat we bij Chill In Surfhouse Ericeira konden overnachten in een leuke privé kamer. Dit was echt genieten. De stijl van de kamer is helemaal mijn smaak. Het was een heerlijke plek om even je momentje te pakken na een surflesje en helemaal tot rust te komen. Boven het bed stond de quote “When life gives you lemons: surf”. Ook had de kamer een groot privé balkon. De badkamer deel je met de andere mensen op je verdieping.

Ericeira surfen

Lekker ontbijtje en tijd om te relaxen

Ontbijt zit bij de accommodatie inbegrepen. Iedere ochtend kun je op de eerste verdieping aanschuiven aan een grote eetkamertafel in de gezamelijke ruimte. Het hostel bestaat namelijk voor een groot deel uit slaapzalen/dorm. In de gezamenlijke ruimte heb je een grote eetkamertafel en een zithoekje. Dit is de plek waar de meeste mensen in de middag en avond verzamelen.

Ericeira surfen

De surflessen bij Chill In Surfhouse Ericeira

Time to catch some waves! Want daar komen we tenslotte voor. Iedere ochtend kun je je inschrijven voor surflessen. Wanneer iedereen zijn wetsuit heeft gevonden, vertrek je met zijn allen naar de perfecte surfspot van die dag. Iedere ochtend kijkt de school eerst waar de beste surfcondities voor beginnende surfers zijn. De eerste ochtend mocht ik aan de bak. Na een kort lesje op het strand en een soort van warming up gingen we met zijn allen in het water. Het was best druk, maar daar merkte je eigenlijk weinig van. één voor één moest je naar je surf instructor peddelen waar je wat tips kreeg en een teken wanneer je moest gaan staan. DIt is echt een must, want timing is echt het aller moeilijkste. Na iedere poging krijg je nieuwe tips om je techniek en timing te verbeteren. Hoewel ik er werkelijk niks van bakte, vond ik het een erg fijne les en heb ik enorm genoten
.
De surfcondities waren wel behoorlijk zwaar. Er was een heftige stroming en alleen al in het water komen kostte veel moeite. Na een uurtje ben je dan ook bekaf.

De volgende dag waren de golven minder sterk, waardoor we naar een nieuwe bestemming gingen. Een prachtige plek, maar wel één met veel koraal. Oppassen dus. Dit keer was Leroy aan de buurt, die in Peniche al flink aan zijn surf skills had gewerkt. Hij ging dan ook als een speer.

De perfecte afsluiter

Het hostel regelt iedere dag weer iets nieuws. Zo zijn er yoga lessen die je kunt volgen en je kan je inschrijven om gezellig met zijn allen te eten. Super leuk, niet alleen voor de solo reizigers maar ook voor ons. Voor ongeveer 20 euro per persoon incl. drankjes hebben we een gezellige avond gehad bij de Mexicaan, Calavera. Het eten was goddelijk en echt veels te veel. De margarita’s voelde ik helaas de volgende dag nog erg goed.Een resultaat van een geweldige afsluiter welke ik graag voor lief neem.

Chill In Surfhouse Ericeira is echt een dikke vette tip. Doen dus! Klik hier voor meer informatie of om direct te boeken.

Verder reizen naar

Nog meer foto's zien?

Alle Portugal artikelen

Klik hier om terug te gaan naar alle artikelen over Portugal
Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *