7x mooiste stranden van Ericeira

7x mooiste stranden van Ericeira

Ericeira is de perfecte plek om te gaan strandhoppen. De stranden zijn prachting en vaak omringd door imposante kliffen. Het is absoluut de grootste attractie van Ericeira. Je hebt verlaten stranden, rotsstranden, surfstranden, stranden waar het altijd een feestje is en stranden waar je heerlijk kunt chillen. Er is voor ieder wat wils.

#1 Praia dos Pescadores

Praia dos Pescadores vind je midden in het centrum van Ericeira en is daarmee één van de meest populaire stranden van Ericeira. Met de juiste omstandigheden worden er soms surflessen gegeven, maar op de meeste dagen is het water hier vrij rustig. De ideale plek om stad en strand te combineren. Ook vind je er een leuk tentje op het strand waar je heerlijk in het strand kunt neerploffen in één van de vele zitzakken.

  • Eettip: Kayak Beachbar
ericeira tips
ericeira tips

#2 Praia de Ribeira d’Ilhas

Praia de Ribeira d’Ilhasis is niet alleen hét surfstrand van Ericeira, maar wordt beschouwd als één van de beste plekken van Europa om te surfen. Op dit strand worden dan ook regelmatig wedstrijden gehouden, waaronder het wereldkampioenschap surfen (WQS).

Maar ook voor niet surfers is dit strand een absoluut pareltje om te bezoeken. Het strand ligt net buiten het centrum van Ericeira (3km).en wordt omringd door schitterende rotsen. Ook vind je er een strandtent waar je een hapje en drankje kan doen. Helaas is het strand niet toegankelijk voor bussen hoger dan 2.20 meter.

ericeira tips
ericeira tips

#3 Praia da Foz do Lizandro

HEt strand Foz do Lizandro is absoluut mijn favoriet. Het strand ligt net iets buiten het centrum maar is oh zo fijn. Het strand is super breed en uitgestrekt, je kan er eenvoudig met de bus of auto komen en je hebt er talloze leuke plekken voor een hapje en een drankje. Bovendien is dit strand ook geschikt voor beginner surfers (wel altijd even vragen hoe de condities die dag zijn).

  • Eettip: Beachbar Indigo

#4 Strand Praia de Sao Sebastiao

Het strand Praia de Sao Sebastiao vind je net buiten het centrum van Ericeira. Het strand is niet heel groot en ook niet super bijzonder, toch wij vonden wij dit een leuke plek om te bezoeken. Je vindt hier namelijk een kleine airstream (soort hippe caravan) waar je een drankje en een hapje kunt bestellen. Ook is het strand altijd rustig en kun je er genieten van een prachtige zonsondergang.

ericeira tips

#5 Praia do Sul

Dit strand vooral veel bezocht tijdens zonsondergang en ligt zoals de naam al doet vernoemen aan de zuidelijke rand van Ericeira. Veel stelltjes nemen plaats op één van de bankjes en genieten van een spectaculair uitzicht.

#6 Praia do Norte

Praia do Norte ligt ook in het centrum van de stad. Het strand is niet heel bijzonder, maar is door de centrale ligging wel erg populair. Het strand staat ook bekend als Praia do Algodio en ligt ten noorden van het stadstrand Praia dos Pescadores.

#7 Praia de São Lourenço

Op ongeveer 7 km rijden van Ericeira vind je het strand Praia de São Lourenço. Het is het meest noordelijk neergelegen strand van Ericeira. Het is strand is erg populair bij surfers.

Alle Portugal artikelen

Klik hier om terug te gaan naar alle artikelen over Portugal
Booking.com

Wellicht ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *