Weekendje Den Haag

Hoewel ik ongelooflijk veel zin heb om te vertrekken, ga ik ook heel veel lieve mensen missen. Zo ook mijn twee beste vriendinnen die ik alweer meer dan 17 jaar ken. Vorige week gingen we voor een laatste keer met zijn drietjes op pad voordat ik een half jaar naar Azië vertrek. Dit keer wat dichter bij huis dan normaal, namelijk een weekendje Den Haag.

Overnachten in Den Haag

Tijdens een weekendje weg vinden wij locatie het allerbelangrijkste. Verder mag het natuurlijk niet te veel kosten. Want laten we eerlijk zijn, we slapen en that’s it! We kozen voor een hotel in Den Haag centrum, namelijk hotel Ibis. Hotel was uitstekend, de locatie perfect en ook nog erg goedkoop. Ben je op zoek naar een goedkoop hotel in Den Haag, dan is het Ibis Hotel zeker een aanrader.

ibis hotel

Eten en borrelen in Den Haag

Van 12 uur ‘s middags tot 5 uur ‘s nachts hebben wij onze tijd in Den Haag centrum besteed aan eten, borrelen en dansen. En dit kunnen we iedereen aanraden. Den Haag kent namelijk talloze hotspots waar je heerlijk kunt eten en drinken.

Hierbij onze hotspots van Den Haag voor je op een rijtje.

High Tea bij Lapsang

Even rustig beginnen met een luxe high tea bij Lapsang. Wat was dat een goed idee. In een gezellig smal straatje in het centrum Den Haag bevindt zich het schattige Lapsang (Met ontzettend fijn vriendelijk personeel). Met oneindig verse thee van Betjeman & Barton en een etagère gevuld met de lekkerste hartigheden, zoals heerlijke belegde broodjes, kleine quiches en natuurlijk scones kun je hier bijna de hele dag vertoeven. Met als kers op de taart krijg je als toetje een heerlijke plaat met zelfgemaakte taart en koek. Na 2 uur theeleuten en een goed gevulde buik hebben we toch wel zin in een wijntje in de zon, dus vertrekken we naar onze volgende bestemming.

Lapsang high tea

Wijntje bij Kattencafe: Ditjes en Katjes

Onder het genot van een goede kop koffie of zoals ons met een lekker wijntje, knuffelen met de katjes van Ditjes en Katjes. Pelle, Jip en Pieter en nog een paar hartendieven lopen als ware prinsen rond in het kattencafe. Je mag ze aanhalen en knuffelen als zij daar zin in hebben. De meeste katten lagen heerlijk in het zonnetje en trokken zich niet zoveel van de bezoekers aan. Een top idee! Want niet alleen kun je hier leuk zitten, ook hebben zes katten uit het asiel een mooi plekje gekregen met heel veel liefde.

IMG-20170521-WA0020

Een snel kroketje bij Het KroketLocket

Online hadden we al vluchtig wat voorbij zien komen over het eerste Kroket restaurant. Compleet per toeval lopen we er zo tegenaan. Tja… dan zit er maar 1 ding op. Wij gaan voor een kroketje. Naast de oude vertrouwde klassieker, vind je hier verschillende opties, zoals de Indische kroket, bospaddenstoelen en pekingeend kroket. Klinkt goed….. nou dat was het ook zeker. Erg leuk voor een korte stop.

Heerlijk Vietnamese eten bij Little V

Tijdens onze reis in Vietnam werden wij op slag verliefd op de Vietnamese keuken. Banh Xeo, Cau Lau, Bahn Mi, Pho… you name it. Dus eenmaal in Den Haag moesten we dit meteen even eten. Bij Little V kun je heerlijk en betaalbaar Vietnamees eten. Aanrader is het Banh Xeo pannenkoekje met garnalen en groenten. Zo ontzettend lekker!

Dansen bij De Boterwaag

Voor het diner waren we eigenlijk een beetje verdwaald en besloten we bij De Boterwaag te gaan eten. Een gezellige plek op de Grote Markt met een groot terras en een nog grotere dansvloer binnen. Ja dansvloer! Je leest het goed, na het eten gaan de tafels aan de kant en veranderd de Boterwaag in een gezellig danscafe. Wat een top afsluiter van de dag was dat. Je kunt hier terecht voor een hapje, drankje en dansje.

En zo kwam er een einde aan onze korte stedentrip in eigen land. Heerlijk om te zien dat Den Haag barst van de gezellige plekken waar je heerlijk kunt eten en borrelen. Mocht jij nog leuke hotspots in Den Haag weten, laat het ons dan weten. Altijd fijn voor een volgend bezoek.

Wat zijn leuke plekken om te overnachten in Den Haag?

Eén reactie op “Weekendje Den Haag”

  1. Linda Meester schreef:

    Goede reis, mooie foto’s en veel keuze.
    Ik heb in Den Haag gewoond, maar kende niet veel van je hotspots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *