Stadscamping Deventer

Stadscamping Deventer

Ieder jaar plannen we een vriendinnenweekend naar een leuke stad. Soms naar het buitenland zoals Riga en Boedapest. Maar ook Den Haag en Edam hebben we al eens onveilig gemaakt. Dit jaar was het allemaal iets lastiger plannen met Corona, dus besloten we last minute een tripje met de camper te plannen. Wij vonden een ontzettend leuke stadscamping pal aan de rand van Hanzestad Deventer. Zo konden we kamperen en een mini stedentrip Deventer perfect combineren.

stadscamping deventer

De camping: stadscamping Deventer

De camping ligt pal aan de IJssel en is voor een stadscamping verassend groen. Vooral als je verder rijdt naar het achterste veld heb je wat groene plekken pal aan het water. Je mag zelf je plek kiezen, wat het een leuke wirboel maakt van campers, tenten en caravans. Kom dus lekker vroeg en je kan je camper echt overal neer zetten. Zelf ben ik hier altijd meer fan van. De camping heeft uitzicht op de stad. Ook vind je in de buurt van de camping een leuk zandstrandje aan de ijssel waar je heerlijk kunt zwemmen.

Het sanitair is een beetje simpel. Zo moet je voor de douche een euro betalen en is er geen toiletpapier beschikbaar. Maar och, dan zit je wel op een schitterende locatie op loopafstand van de stad.

Er is verder geen winkel of restaurant aanwezig.

stadscamping deventer

Kosten Stadscamping Deventer

Als je langer dan een week verblijft, is het mogelijk om een plek te reserveren. Maar volgens de camping is er eigenlijk altijd wel een plekje te vinden, dus is reserveren niet nodig. Toch besloot ik in de ochtend alvast te informeren of er nog voldoende plaats is. Handig als je zeker wilt weten of er plek is!

Voor drie volwassen en een camper hebben we 29 euro per nacht betaald. De actuele tarieven van de camping vind je op de site van Stadscamping Deventer.

Met het pontje naar de stad

Het stadscentrum van Deventer is super makkelijk te bereiken met de voet- en fietspont, welke je vindt op loopafstand van de camping. Een retourtje met het pontje kost je slecht 1,60 en kun je gewoon met pin betalen.

Het pontje vertrekt iedere dag. Op werkdagen van 07.30 – 23.00 uur, op zaterdag van 09.00 – 23.00 en op zondag 09.45 – 23.00.

stadscamping deventer

Verder reizen naar

Nog meer foto's zien?

Wie is (er) Foedsie? Desi, Leroy en Buddha zijn vaak Foetsie en altijd op zoek naar food. Reis met ons mee naar de leukste bestemmingen & lekkerste hotspots.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak Foetsie en een beetje een foodie. Dat ben ik in een notendop. Het liefst ben ik zoveel mogelijk weg, op reis, de wereld aan het ontdekken. Dit doe ik niet alleen, maar samen met mijn grote liefde (bijna man) en heel af en toe onze lieve, oude, brompot van een mopshond. Maar ook met vrienden en familie natuurlijk. Van duiken tot het beklimmen van gigantische bergen, eten aan straat tot luxe villa’s, van helemaal niks doen tot blaren onder onze voeten lopen.

Foedsie