Camping Buitenland

Camping Buitenland

Op een warme zomerdag gooiden we onze spullen in onze oude Fiat Ducato Camper en zetten we koers richting Drenthe om daar één van de leukste campings van ons kikkerlandje te bezoeken, namelijk Camping Buitenland.

Toch nog een beetje naar het buitenland in deze gekke tijd! En zo voelt het absoluut, als een minivakantie in eigen land. Precies het doel van Camping ’t Buitenland; het gevoel creëren alsof je even heel ver weg bent. Weg van werk, de drukte, chaos, planningen, deadlines, files en verplichtingen. Even weg van alles. Samen Foedsie naar het buitenland.

Camping Buitenland in een notendop

  • Prijs: 20 – 25 euro per nacht
  • Sfeer: 10
  • Personeel: 10
  • Kampeerplekken: 9
  • Omgeving: 8,5
  • Food: 8
  • Activiteiten: 10
  • Sanitair: 5,5 (maar wordt aan gewerkt)
  • Prijs/kwaliteit: 9
Camping Buitenland
Camping Floortje Dessing
Camping 't buitenland
Camping Buitenland

Een ongedwongen kleurrijke camping

Tipi’s, livemuziek, een roze slagboom, kleurrijke kunstwerken; 1 ding staat vast Camping Buitenland is SUPER HIP! Was het vroeger misschien een beetje suffig om met je caravan, tent of camper op vakantie te gaan, tegenwoordig moet je een jaar van te voren een plekje reserveren want de campings zijn immens populair. En dan vooral hippe campings zoals het Buitenland.

Vergeet gigantische zwemparadijsen en schreeuwende animatieteams. Bij Camping Buitenland geniet je van livemuziek, begin je de ochtend met een yogasessie en gaan kinderen de natuur in.

TIP: vind Camping Buitenland leuk? Neem dan ook eens een kijkje bij Camping de Lievelinge, Camping Hartje Groen & Camping Bij Ons.

Camping Buitenland
Camping Buitenland

Camping Buitenland is er voor iedereen

Camping Buitenland is er voor iedereen, de gezinnen, levensgenieters, natuurliefhebbers, stelletjes, mensen op leeftijd, hippies, muziekgekkies, yogafanaten en ga zo nog maar even door. Dat maakt de camping zo fijn. Dit plekje is er voor iedereen. Hierdoor heerst er een ongedwongen, kleurrijke sfeer en ontmoet je de meest bijzondere mensen.

De camping is een initiatief van 5 vrienden waaronder één van Nederlandse bekendste reiziger, Floortje Dessing. De vriendengroep was op zoek naar een mooie plek in de natuur, toch nog dichtbij huis en waar je heerlijk kunt ontsnappen aan je drukke bestaan. En dat is ze zeker gelukt!

Camping Floortje Dessing
Camping 't buitenland
Camping Floortje Dessing
Camping 't buitenland

Lets talk food honey!

Foedsie zou Foedsie niet zijn als er niet gebabbeld wordt over food. En ook dit kan op Camping Buitenland heel goed. Toen wij de camping bezochten was het een warme zomerse dag en hebben we de avond heerlijk op het terras doorgebracht. Het personeel was mega vriendelijk en het menu had voor ieder wat wils. Ook had je de keuze uit heel veel vega opties ,wat voor mij ontzettend fijn was.

Aangezien ik pokébowl addict ben, besloot ik ook hier te gaan voor een poké bowl. Volgens mij betaalde ik hier ongeveer 11 euro voor, dus dat is dikke prima. De Bowl zelf vond ik een beetje tegenvallen. Iets te simpel, en het is juist zo makkelijk om een heerlijke Bowl te maken. Maar hé, we hebben heerlijk gezeten, het buikje zat weer vol en de speciaalbiertjes vloeiden rijkelijk.

Camping Buitenland

Sanitair en campingplekken

Laten we beginnen met de campingplekken, want die zijn echt geweldig. Wij mochten zelf een plekje uitzoeken, hoewel ik hier wel altijd een beetje keuzestress van krijg ben je wel helemaal vrij om het perfecte plekje uit te zoeken. Tip! Probeer zo vroeg mogelijk te komen, zodat je wat extra opties hebt om uit te kiezen. De velden zijn super ruim met in het midden een gezellig kunstwerk / verzamelplek. Je kan hier gezellig een praatje maken, borrelen of picknicken.

Dan iets wat ik wel echt vond tegenvallen van de camping was het sanitair. Camping Buitenland was ooit een vervallen camping en dit kun je op sommige plekken nog steeds een beetje zien. Zo heeft het sanitairgebouw misschien een super hippe kleurrijke make-over gekregen het verbloemt helaas nog steeds niet het oude gebouw wat het ooit was geweest. Vooral van binnen is het een allemaal een beetje verouderd. TIjdens ons bezoek zat de camping aardig vol en zo ook het sanitair. Vooral in de ochtend was het echt een chaos en onmogelijk om afstand te houden. Wel heb ik vernomen dat het sanitair vernieuwd gaat worden.

Overnachten in een tipi, een dome of in een bus

Ben je niet zo van het kamperen, maar wil je toch het heerlijke sfeertje van camping buitenland ervaren? Dat kan door één van de unieke accommodaties te boeken. Alle accommodaties zijn uniek en gebouwd door zelfbouwers. Zo kun je overnachten in een dome, een bus of een spaghetti church. Ja echt! Je hebt de keuze uit meer dan 25 accommodates. Ga je toch met je eigen kampeermiddel, wandel dan wel even over de camping heen om deze toffe accommodaties te bewonderen.

Camping Buitenland: JA DOEN!

Camping Buitenland
Camping Buitenland

Van de steiger springen, sieraden maken, grafiti of marshmellows roosteren

Schijnt het zonnetje, dan trekt iedereen van de camping erop uit naar het nabijgelegen meertje. Lekker zonnebaden of van de steiger springen het is een dé ultieme plek om even af te koelen tijdens een warme zomerdag. Hondjes zijn eigenlijk niet welkom, maar op een hele rustige dag en aangelijnd is dit vast geen probleem. Het meertje ligt net buiten Camping Buitenland, maar je bent er zo, ongeveer 10 minuutjes wandelen.

Camping Buitenland

Maar ook bij minder zonnige dagen is er altijd wat te beleven voor de kinderen (en volwassen natuurlijk ook). Zo worden er regelmatig toffe middagen georganisseerd, zoals sieraden maken of graffiti schilderijen maken. De dag sluit je bij Camping Buitenland natuurlijk gezellig af met een vuurtje en flink wat S’mores. Geloof me, wat water en spek en je hebt happy kids.

Camping Floortje Dessing
Camping 't buitenland

Review Camping Buitenland

Ben je toe aan een paar dagen rust? Even ontsnappen van de dagelijkse sleur! Dan zeggen wij BOEKEN DIE HAP! Camping Buitenland is heerlijk. Of je nu lekker wilt genieten bij je plek met een goed boek of juist zin hebt in wat meer actie. Het kan hier allemaal. Van zwemmen in het zwemmeertje, yogasessies tot complete spadagen. Wij zeggen doen!

Boeken via de site van Camping Buitenland

Camping Floortje Dessing
Camping 't buitenland

Liefde door de digitale brievenbus

Ben jij blij met dit artikel en wil jij Foedsie nu dolgraag wat liefde sturen? Dat Kan! Laat een reactie achter onder dit bericht of volg Foedsie op Instagram . Of tag ons als je een tip uit het artikel gebruikt. Daar worden wij heel gelukkig van.

Verder reizen naar

Nog meer foto's zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *