Trentino: onontdekt Italië

Trentino: onontdekt Italië

Trentino stond in eerste instantie helemaal niet op onze route, maar dat is zo fijn aan een roadtrip; onderweg op de meest onverwachte momenten ontdek je de mooiste bestemmingen.

Omdat we de rit van Venetië naar Bozen te ver vonden, kwamen we terecht bij camping Camping Laghi di Lamar in het kleine dorpje Vallene, net boven Trento. We bleven wat langer hangen dan de geplande 1 nacht omdat we wat langer wilden genieten van deze prachtige omgeving. Lees snel al onze tips voor Trentino.

In dit artikel

TRentino
Trentino Travel GUide
trento

Bezienswaardigheden Trentino

Ga de natuur in!

Pak de fiets of de benenwagen want er is genoeg moois te zien in Trentino. Trentino is de perfecte vakantiebestemming voor natuurliefhebbers en actievelingen. Vanuit de camping hebben wij verschillende wandelingen gemaakt naar diverse meren:

 • Lago di lamar
 • Lago di terlago
 • Lago santo

Ook maakten we door het bos een wandeling naar het charmante dorpje Monte Terlago.

trento
trento

Bezoek Trento

Verder is er in de nabije omgeving van de camping weinig te doen, maar dat vonden wij eigenlijk wel fijn. Eventjes helemaal niks. Genieten van de natuur en de rust. Wil je toch iets anders doen, dan kun je ook nog altijd de stad Trento bezoeken. Met de auto doe je er ongeveer 20 minuutjes over.

Beste reistijd Trentino

Het hele jaar kun je de regio Trentino bezoeken. In de winter kun je er prachtig skiën en de zomer weer geweldig wandelen en fietsen.

TRentino
Trentino Travel GUide

Welk budget heb ik nodig in Trentino?

In Trentino hebben we vooral veel gepicknickt, gebarbecued bij de camper en gewandeld. We bleven dan ook flink onder ons budget van 60 euro per dag.

 • Camping 17 euro
 • Hapje en drankje: 10 -15 euro bij een lokaal tentje
 • Ontbijtje: 5 euro per dag
 • Activiteiten: helemaal noppes. Natuur is gratis, Moi Wah.

Gemiddeld waren wij ongeveer 30 – 40 euro per dag kwijt. We hebben dan vooral veel bij de camper gegeten en gewandeld wat natuurlijk niks kost. Wel hebben we verschillende keren op het terras een espresso of biertje gedronken.

TRentino
Trentino Travel GUide
trento

Praktische informatie over Trentino

 • De bergen in Trentino zijn behoorlijk heftig. Zorg ervoor dat je auto voor vertrekt in topconditie is. Check voor vertrekt ook altijd even je motorolie en koelvoelstof,
 • n de avonden kan het er behoorlijk koud worden. Een dikke trui is geen overbodige luxe.
 • Neem je wandelschoenen mee!
 • n de omgeving kun je beren spotten. Dit komt nauwelijks voor, maar het is wel goed om te weten. Wij waren namelijk verdwaald in het bos en wisten niks van de beren af. We kwamen de beren waarschuwing pas na een uurtje of 2 wandelen tegen. Oeps!
 • Voor de leukste kampeerplek gebruiken wij altijd de app Park4night & campercontact
 • Ontvang met ACSI kortingskaart kortingen op campings in het voor – of naseizoen.
 • Gaat je trouwe viervoeter mee op vakantie. Zorg dan voor de juiste inentingen, Chip en ontwormingspillen.
 • Daarnaast is het verplicht om een muilkorf bij te hebben op openbare plekken en zijn sommige hondenrassen niet toegestaan.
 • Rij je met een oude diesel, dan mag je in Italië niet zomaar overal rijden. Milieuzones worden aangegeven met borden met zona a traffico limitato
 • Op smalle bergwegen heeft stijgend verkeer altijd voorrang op dalend verkeer, tenzij het stijgende voertuig zich dichter bij een uitwijkplaats bevindt.
 • Gebruik in de bergen niet te veel je remmen, maar probeer af te remmen op je motor.
 • n de auto gelden dezelfde verplichtingen als in Nederland. Dus veiligheidshesje en gevarendriehoek mee!
 • Mijd tolwegen! Reis lekker langzaam en pak vooral veel binnenland wegen, zo zie je nog eens wat.
TRentino
Trentino Travel GUide
trento

Wat zijn leuke plekken om te overnachten in Trentino?

Campings Trentino

Wij vonden Camping Laghi di Lamar perfect! De camping is simpel, maar super groen. Je wandelt zo de bergen en bossen in. Verder is er in de omgeving niet heel veel te doen. Het is wel mogelijk om vanuit het stadje de bus te pakken naar Trento.

JHotels Trentino

Wil je liever niet kamperen, dan heb je ook nog ontzettend leuke accommodatie in de stad Trento en in de omgeving:

Hoe kom ik in Trentino?

Met de auto is het ongeveer 12 uur rijden naar Trento. Met onze Captain Vantastic ongeveer 2x zo lang ;p. Je kan Trento ook perfect combineren met andere bestemming, zoals, Oostenrijk of Duitsland.

Je kan ook vliegen naar Trentino. De meeste mensen vliegen dan op Venetië. Vanaf Venetië is het slechts 2 tot 3 uurtjes rijden naar Trento. Naast Venetië kun je ook vliegen op Innsbruck. Ook vanuit Innsbruck bereik je Trento in slecht 2 tot 3 uur. Tip! Huur een auto om de omgeving te verkennen.

Ook leuk om te lezen:

Ons oordeel

Wij vonden Trentino een hele fijne stop. Het was precies waar we op dat moment naar op zoek waren. Rust en natuur! Wij hebben ons hier dan ook prima een paar dagen vermaakt, maar na een paar tijdje waren we wel weer toe aan iets nieuws. Trento/Trentino is daarom ideaal voor een roadtrip waarbij je verschillende bestemmingen kunt combineren.
Door By :>Foedsie 8 / 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *