Route Umbrië

Route Umbrië

Umbrië wordt ook wel het groene hart van Italië genoemd! Eens! Maar ze vergeten daarbij wel even te melden dat dit ook de regio is van de truffel, fantastische wijnen, charmante steden, historie, Romeinse ruïnes, hidden gems en geweldig lieve mensen is. Je leest het al, wij zijn FAN!

Wij kunnen al jaren geen genoeg krijgen van Italië. Van de bergen in Zuid Tirol, de glooiende heuvels in Toscane, de parelwitte stranden in Puglia, het eilandleven op Sardinië en dit jaar voegen we hier dus het groene hart van Italië aan toe: UMBRIË!

Deze regio staat vaak in de schaduw van het naastgelegen en immens populaire Toscane. Zonde, want deze regio biedt bijna alles wat Toscane ook heeft, maar dan zonder de gigantische toeristenstroom. Moet je Toscane dan overslaan? Nee absoluut niet. Toscane is en blijft een parel zonder twijfel! Maar ga je net als ons op de bonnefooi in het hoogseizoen op pad of ben je op zoek naar een rustige regio met alle schoonheden van Toscane dan is Umbrië een hele vette dikke tip! Lees snel verder voor onze ultieme Umbrië route.

Route Umbrië 2 weken:

 • Lago Trasimeno – 2 nachten
 • Perugia (optioneel)
 • Gubbio – 1 nacht
 • Assisi/Spello – 2 nachten
 • Nationaal Park Monti Sibillini – 2 nachten
 • Spoleto – 1 nacht
 • Cascata delle Marmore – 1 nacht
 • Narni – 1 nacht
 • Orvieto – 1 nacht
 • Montepulciano – 2 nachten

Route Umbrië 10 dagen

 • Gubbio – 1 nacht
 • Assisi/Spello – 2 nachten
 • Nationaal Park Monti Sibillini – 2 nachten
 • Cascata delle Marmore – 1 nacht
 • Narni – 1 nacht
 • Orvieto – 1 nacht
 • Montepulciano – 1 nacht / Dit is alweer Toscane maar wel een heerlijke plek om af te sluiten.

Combineer Umbrië met Zuid Tirol en/of Toscane

Ga je op reis met de auto dan is In één keer naar UmbriË rijden is een behoorlijke rit. Een stop in Zuid Tirol kunnen we je dan zeker aanraden. De regio Seiseralm en Trentino zijn prachtige stops om je rit naar Umbrië te onderbreken. Ook kun je Umbrië perfect combineren met Toscane. Bekijk hier onze favoriete Toscane route.

zuid tirol
zuid tirol
dolomiten

Lago Trasimeno – 1 nacht

Door de hitte besloten we onze roadtrip door Umbrië te starten aan het meer Lago Trasimeno. Het meer is gigantisch en absoluut een plaatje. Het is misschien niet de highlight van onze Umbrië route, maar absoluut een leuk begin van deze reis. Rondom het meer vind je talloze kleine stadjes waar je een hapje en een drankje kunt doen.

Vanuit Lago trasimeno naar Gubbio kom je door Perugia. Dit is de hoofdstad van Umbrië en dus ook wat groter. Onze voorkeur gaat echter uit naar kleine charmante steden en die heb je in Umbrië meer dan genoeg. Dus besloten wij Perugia over te slaan.

Gubbio – 1 nacht

Gubbio was het eerste stadje in Umbrië wat we bezochten en we waren meteen om! Dit stadje is nog relatief rustig en heeft hierdoor een heerlijk ontspannen sfeer. Het straatbeeld is schitterend! Een echt middeleeuws Italiaanse stad die je zeker niet mag missen.

Bovendien is Gubbio een truffel walhalla! Dat zou eigenlijk al voldoende moeten zijn voor een bezoek.

gubbio
gubbio
gubbio
gubbio
gubbio

Assisi/Spello – 2 nachten

Assisi is de bekendste stad om te bezoeken van Umbrië en dat vinden wij helemaal niet zo gek! Assisi lijkt wel uit een sprookje te komen. De tijd heeft hier letterlijk stil gestaan. Je vindt hier talloze eeuwenoude gebouwen, adembenemende uitzichten en charmante straatjes. Door haar schoonheid heeft deze stad alleen één klein nadeel en dat is dat het ook wat drukker kan zijn.

Een voordeel van Assisi is dan wel weer dat het perfect te combineren is met een bezoek aan Spello. Spello is eigenlijk net zo prachtig, maar iets kleiner en een wat minder druk.

asissi
asissi
gubbio
gubbio
gubbio

Nationaal Park Monti Sibillini – 2 nachten

Wil je de natuur in dan mag je het Nationaal Park Monti Sibillini zeker niet overslaan. Of nou ja eigenlijk sowieso niet! Want alleen door dit park rijden is één groot feest! Nationaal Park Monti Sibillini is misschien niet het grootste park van Europa maar aan schoonheid kom je niets te kort!

Wij vonden hier een fijne (wel best grote) camping midden in de natuur! Ben je met een kampeermiddel en heb je even geen zin om wild te staan dan is dit een goede plek: Agriturismo Camping Il Collaccio

mont sibillini
Sibilla

Cascata delle Marmore – 1 nacht

Je zou eventueel nog een stop kunnen maken in Spoleto, maar kozen ervoor om in één keer door te rijden naar Cascata Delle Marmore. Dit zijn namelijk de hoogste watervallen van Europa en wil je natuurlijk gewoon gezien hebben. Het is een beetje toeristisch, maar zeker niet minder mooi.

gubbio
gubbio
gubbio

Narni – 1 nacht

Op een half uurtje rijden van de watervallen vind je het adembenemende stadje Narni. Yes inderdaad aan knusse charmante steden kom je in Umbrië niets te kort. Ook in Narni lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Hoewel een stad als Assisi absoluut de schoonheidsprijs wint, vonden wij stadjes als Narni en Gubbio net iets mooier om te bezoeken omdat het hier zo rustig is. Ook het sfeertje in Narni was heerlijk ontspannen en relaxed en aan prachtige gebouwen en eeuwenoude straatjes kom je hier zeker niets te kort/

narni
gubbio

Orvieto – 1 nacht

Hoewel wij Orvieto hebben overgeslagen, omdat het niet meer op onze route zat. Wij gingen namelijk door naar Rome. Is Orvieto volgens velen één van de mooiste stadjes in Umbrië.

Montepulciano – 2 nachten

Hoewel Montepulciano in Toscane ligt, is het wel de perfect afsluiter van je Umbrié route.

Gubbio

Wat?! Staat jouw favoriete Umbrië bestemming er niet bij? Laat het ons weten in een reactie of stuur een DM via instagram. Helemaal HEPPIEDEPEPPIE met dit artikel. Stuur ons dan wat liefde via digitale brievenbus door een reactie te plaatsen of ons te volgen op instagram.

Pin&Save for later

Wat zijn leuke plekken om te overnachten in Umbrië?

Verder reizen naar

Nog meer foto's zien?

@foedsie

Benieuwd waar we nu zijn? Volg ons op instagram. Vinden we leuk!

Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *