Peschici: de witte stad van Italië
Peschici: de witte stad van Italië

Peschici: de witte stad van Italië

Peschici is misschien niet Minas Tirith, the white city of Gondor, maar mijn inner nerd werd wel aangewakkerd bij het ronddwalen door deze stad. Voor de niet zo’n film fans, Peschici heeft namelijk heel veel weg van een stad uit de Lord of The Rings Trilogie. Sprookjesachtig, magisch en onecht zo voelt het ronddwalen door de stad een beetje.

Peschici is gebouwd op een heuvel, omringd door zee en dankzij de charmante witte huisjes heeft ook nog eens een bijzonder aanzicht. Het was een flinke klus om met onze oude camper de bestemming te bereiken (thanks google maps voor de meest onmogelijke route) maar wat zijn we blij dat we deze plek toch nog hebben kunnen bezoeken.

Peschici

Dwaal door de smalle steegjes van Peschici

Peschici bestaat uit een doolhof van charmante steegjes, witte huisjes, leuke eettentjes en de meest schattige boetiekjes. Neem plaats op één van de vele terrasjes, geniet van een heerlijke gelato, shop voor de leukste souveniertjes en dwaal door de charmante straatjes.

Peschici tips
Peschici reis

Hotspots en eten in Peschici

 • Ripasso Beer Bistrot: hoewel het bierassortiment een beetje tegenviel, is het een hele leuke plek voor een borrel
 • DeVinum – Wine Bistrot Ristorante: voor de lekkerste wijntjes
 • Pina Gel Gelateria: GELATO TIME!
 • Panini di Mare Peschici: zin in een broodje dan moet je hier zijn.
Peschici restaurants
Peschici hotspots

Beste reistijd Peschici

Wij bezochten Peschici in het laagseizoen. Veel van de eettentjes waren toen helaas gesloten. WIl je optimaal genieten van de stad, dan kun je Peschici het beste bezoeken van juni t/m begin september.

Peschici

Vervoer in Peschici

Ben je net zoals wij met de camper in Peschici dan sta je waarschijnlijk op een plaats aan zee. De stad bevindt zich op een heuvel en hoewel je er voldoende parkeergelegenheid hebt, raden we je aan om de auto en camper lekker te laten staan en een wandeling naar de stad te maken. De ideale manier om de omgeving te ontdekken en ook nog eens een fijne workout voor de kuiten.

Peschici restaurants
Peschici hotspots

Welk budget heb ik nodig in Peschici?

In totaal zijn we 2 nachten / 3 dagen in Peschici gebleven en hebben we 125 euro gebleven. Een budget van 42 euro per dag.

 • Benzine: 30 euro
 • Boodschappen: 37,47 euro
 • Uiteten: 28 euro
 • Camping: 30 euro (15 euro per nacht)

Praktische informatie over Peschici

 • Let goed op welke weg je pakt om naar Peschici te gaan. Veel wegen zijn niet geschikt voor campers. Dit staat meestal duidelijk aangegeven. Probeer de verkeersborden te volgen in plaats van je navigatie. Google Maps stuurde ons namelijk de meest bijzondere wegen in.
 • Voor de leukste kampeerplek gebruiken wij altijd de appPark4night&campercontact
 • In de auto gelden dezelfde verplichtingen als in Nederland. Dus veiligheidshesje en gevarendriehoek mee!
 • In Italië zijn veel winkels, restaurants en supermarkten tussen de middag vaak dicht. Iets wat wij bijna elke dag wel vergeten.
 • Download de app van buitenlandse zaken om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen
Peschici restaurants
Peschici hotspots

Wat zijn leuke plekken om te overnachten in Peschici?

Aan het strand van Peschici vind je verschillende camperplekken. Niet heel bijzonder, maar op loopafstand van de stad en strand. Ben je niet met de camper, dan kun je heel tof overnachten in het oude centrum van de stad.

Verder reizen naar

Ons oordeel

Peschici is een schitterende stad en de omgeving is misschien wel nog mooier. Je hebt hier alles, leuke stadjes, mooie natuur en schitterende stranden. In het laagseizoen kan het wat rustiger zijn en ook veel restaurantjes zijn dan gesloten.
Door By :>Foedsie 8.3 / 10

Nog meer foto's zien?

@foedsie

Benieuwd waar we nu zijn? Volg ons op instagram. Vinden we leuk!

Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *