Monte Sibilla: het groene hart van La Marche

Ik moest hoe dan ook de bergen in deze roadtrip! Vorig jaar maakten we namelijk een kleine detour door Zuid Tirol en bezochten we onder andere Seceda, één van onze favoriete plekken tijdens onze eerdere roadtrip door Europa. Dit wilde ik weer en we besloten de regio Mont Sibilla te bezoeken. Lees in dit artikel alles over Mont Sibilla.

Sibilla

De unieke landschappen van La Marche

Monte Sibilla is één van de hoogste bergen van de regio Le Marche en vind je in de zuidoostelijke hoek van het Sibillini Mountains National Park. Het park is 70.000 hectare groot en vind je in de Apennijnen. Het park is misschien niet gigantisch, maar de ongerepte natuur en schitterende landschappen maken dit een prachtige bestemming.

Sibilla

Wandel naar de top van Monte Sibilla

Ok laat ik ermee beginnen dat wij dit niet hebben gedaan. Het weer zat ons niet echt mee, de camper deed moeilijk en het meeslepen van onze oude mopshond in een rugzak zijn helaas niet de meest ideale hike omstandigheden. Dit betekent echter niet dat het niet kan. Veel mensen besluiten namelijk om deze regio te bezoeken om de top, 2173 meter hoog, van Monte Sibilla te beklimmen. De top is in slecht een paar uur lopen/klimmen al te bereiken.

Mocht je deze trekking willen doen, dan kun je het beste beginnen bij Regugio Sibilla. Een berghut die op 1540 meter hoogte ligt. Deze plek is prima te bereiken over de weg vanuit het dorp Montemonaco. Vanaf dit punt is het vrij eenvoudig (nog steeds heel heftig hoor) om naar de top te hiken.

termoli

Meerdere wandelgebieden

Wil je liever starten met een iets mindere heftige wandeling, dan is er nog meer dan genoeg keuze. Overal in het park vind je namelijk makkelijke en uitdagende wandelroutes. De meest populaire plaatsen om te starten zijn: Montemonaco, Rubbiano en Montefortino. Wij hebben gestaan op camping Sibilla in het dorpje Montefortino. Wij besloten vanuit hier een wandeling te maken in het park, richting Gola dell’Infernaccio. Helaas zijn we daar nooit gekomen. De camper had het onderweg namelijk enorm moeilijk en moesten we ook nog eens op flinke helling parkeren bij een afgerond. Halverwege de wandeling besloten we toch terug te gaan om te kijken of de camper er nog stond ;p

Maar het was een heerlijke mini hike en het gebied is echt prachtig. Ben je een natuurliefhebber dan kun je hier echt dagen blijven en nog steeds nieuwe plekken ontdekken.

termoli
termoli

Camping Monte Sibilla

Wij bleven een paar nachten staan bij de Camping Monte Sibilla. Deze camping ligt in de buurt van Montefortino en is dé perfecte uitvalsbasis voor je wandelingen. Het is wel handig om ook een auto bij je te hebben, zodat je wat makkelijk naar beginpunten kunt komen. De camping zelfs was simpel, maar netjes. Niet heel bijzonder. Wel heb je een geweldig uitzicht op de bergen van het Sibillini Mountains National Park.

termoli
termoli

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *