7x charmante campings & camperplekken in Italië

7x charmante campings & camperplekken in Italië

We houden van Italië, er is alleen 1 klein minpuntje als je met de camper door dit land reist. Charmante campings en camperplekken zijn namelijk schaars. Het is soms flink zoeken naar een leuke plek. Wij staan het liefst op wat rustigere, charmante camperplekken. Vandaag delen we onze favoriete camperplekken in Italië.

THE COLONO in Volterra

THE COLONO is absoluut onze nummer 1 camping van Italië. De camping wordt gerund door een ouder Italiaans stel en heeft slechts enkele camperplaatsen tussen de olijfbomen. De locatie is echt prachtig en de mensen zijn er zo enorm lief. In het laagseizoen betaalden wij slechts 15 eur per nacht. Het is bovendien dé perfecte plek om Volterra te ontdekken.

Lees ook het artikel “Volterra

Villaggio La Torre in Termoli

De reden dat we bijna een week aan de kust van Termoli hebben gestaan is camperplek Villaggio La Torre. De camperplaats is vrij simpel. Zo zijn er alleen buitendouches en is de sanitair vrij simpel. het is vooral de locatie wat deze plek zo bijzonder maakt. Wij hebben namelijk nog nooit zo dicht bij het strand gestaan. Wij vonden het hier echt genieten.

Lees ook het artikel “Kamperen in Termoli

camping voleterra

Camper Parking Area New Horizons in Gallipoli

Camper Parking Area New Horizons is een kleine familiecamping midden in de natuur. Ben je op zoek naar rust en natuur dan moet je hier zijn .De camping is heel klein en knus en het strand vind je op slechts enkele minuten. Op wat spelende kittens na was er niet veel op de camping te beleven, iets wat wij wel fijn vonden. Na een paar dagen waren we de rust wel een beetje zat en besloten we te verhuizen naar Agricampeggio & Glamping Torre Sabea. Ook een dikke tip!

Lees ook het artikel “Gallipoli: de perfecte uitvalsbasis om Puglia te ontdekken

Area sosta camper Grinto in Turijn

Camperplaatsen in steden stellen vaak niet zoveel voor. We werden dan ook mega verrast door Area sosta camper Grinto. Deze camperplaats is echt super luxe. De plekken zijn lekker ruim en nog relatief groen. Ook is er een leuk restaurant en videobewaking. Met de fiets sta je ongeveer binnen 20 minuten midden in de stad. Echt een dikke tip als je een keer Turijn met de camper wilt ontdekken.

Lees ook het artikel “Turijn Travel Guide

camping italie

Agricampeggio La Valle in Lucca

Ook nabij de stad Lucca vonden wij een hele toffe camperplek, namelijk Agricampeggio La Valle. De camperplek is niet bijzonder mooi, maar de gastvrijheid en behulpzaamheid van de eigenaar met de toepasselijke naam Luca maakt echt alles goed. De kleine camping vind je net aan het randje van een bos en heeft uitzicht op de Toscaanse heuvels. Met de fiets stonden wij binnen een half uurtje in de stad. Je kan eventueel ook de trein of bus pakken naar Lucca of Pisa.

Lees ook het artikel “Lucca

camping lucca

Camping Laghi di Lamar in Trentino

Wij vonden Camping Laghi di Lamar echt een heerlijke plek. De camping is vrij simpel, maar wordt omringd door bergen en bossen. Wij hebben elke dag wel een nieuwe wandeling gemaakt. Genieten!

Lees ook het artikel “Trentino

camping lucca

Camping montigg in Bozen

Veel campings in Zuid Tirol zijn gigantisch duur. Wj werden dan ook super blij met de camperplek van camping montiggl. Voor 25 euro per nacht sta je hier geweldig. Het is niet echt een charmante, groene camping, maar dé plek is verder heel fijn. Alles is nieuw, het sanitair is geweldig, je hebt er een zwembad en een heel fijn restaurant. Ook kun je vanaf de camping een bus pakken naar Bozen.

Lees ook het artikel “Zuid Tirol in de zomer

WAT???! Staat jouw favoriet er niet bij?

WAT?! Ontbreekt jouw marietje favorietje nog aan dit overzicht? a Laat het mij weten via een mailtje [email protected], plaats een reactie (even scrollen) of stuur een DM via Instagram.

Stuur Foedsie wat liefde door de digitale brievenbus

Ben jij blij met dit artikel en denk je ja ik wil wil Foedsie wat digitale liefde sturen? Dat Kan! Laat een reactie achter onder dit bericht of volg Foedsie op Instagram . Of tag ons als je een tip uit het artikel gebruikt. Daar worden wij heel gelukkig van.

Verder reizen naar

@foedsie

Benieuwd waar we nu zijn? Volg ons op instagram. Vinden we leuk!

Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *