Hotspot: SOEPP wat ben je leuk!

Wat sommige mensen misschien niet van mij weten, is dat ik een ontzettende vintage fan ben. Al sinds klein meisje struin ik de één naar de andere rommelmarkt af op zoek naar oude spulletjes. Waar de meeste een veld of schuur met meuk zien, is het voor voor mij een paradijsje vol schatten. Het huis staat dan ook vol vintage items die ik door de jaren heen heb gekregen of verzameld.

Als ik dus een leuk eettentje binnenloop vol met vintage items dan gaat mijn hartje iets sneller kloppen. Toen ik bij Soepp binnenkwam sloeg mijn hart op hol! Wat een toffe plek zeg.

“SOEPP is je hipste vriendin en liefste oma tegelijkertijd”

Vintage Paradijsje

Je kijkt je ogen uit bij SOEPP. De muren hangen vol met oude schilderijtjes, leuke hangrekken, vintage klokken en beeldjes. Overal staan oude kastjes vol leuke boeken en accessoires. Vintage tafeltjes, stoeltjes en tientallen toffe lampen. Het is een bonte verzameling van de leukste items van vroeger, allemaal verschillend en toch past het perfect bij elkaar. Oh ja en dat is nog niet alles, want heel veel items kun je ook gewoon kopen. Wie wil dat nu niet, shoppen terwijl je eet :).

Hier word ik nu vrolijk van!

We worden vriendelijk ontvangen door Sophie. Wat een leuk en lief mens. Er verschijnt meteen een dikke glimlach op mijn gezicht. Ik word hier zo vrolijk van. De poes zit in een hoekje te relaxen en tegelijkertijd waakzaam met één oog onze eigen brompot in de gaten aan te houden. Als Sophie praat over SOEPP dan hoor je iemand praten met zoveel passie voor haar zaak.  En terecht. Iedere dag staan zij met heel veel liefde te koken in de keuken. Ik ben al verliefd op de zaak zonder een hap te eten. Maar we komen natuurlijk wel voor: SOEPP.

 

 

Meer dan alleen SOEPP

Denk je misschien ‘Soep wat saai?’. Dan heb je het echt helemaal mis. Dit zijn niet zo maar soepjes, maar een fantastisch lunch waar je U tegen zegt. En niet alleen soep staat op het menu, ook salades, vegetarische burgers of curry. Iedere dag hebben ze een wisselend menu. Alle maaltijden zijn 100% vegetarisch en biologisch. Super leuk is het proeverijtje, waarbij je twee soepjes krijgt om te proeven. Dat moest ik natuurlijk proberen. Leroy koos voor een 12-uurtje: een soepje, salade en ja hoor zelfs een broodje kroket zat erbij (wel vega natuurlijk). Bij Alkmaar denk je natuurlijk aan kaas, dus ook de kaassoep mocht deze middag niet ontbreken. Als tweede soep koos ik voor een wat pittiger, Marokkaans soepje. Wat hebben we genoten aan ons te schattig retro tafeltje. De Marokkaanse soep was heerlijk, maar de kaassoep was echt goddelijk! Ook het twaalfuurtje is een dikke tip!

Bed & Breakfast SOEPP

Sinds een maandje kun je ook slapen bij SOEPP en wij mochten alvast een kijkje nemen. Lucky us! De B&B bestaat uit twee appartementen. Het eerste apartment is al helemaal af. Het interieur is echt om te smullen. Natuurlijk weer vol vintage en retro items. Een gezellig, sfeervol en ruim appartement op een fantastische locatie, namelijk midden in het centrum van Alkmaar.

Ze zijn nu nog druk bezig met het tweede appartement, maar je kan al zien dat dit ook een topper gaat worden. Het appartement is ontzettend groot, licht en ruim. Je kan hier straks met maar liefst 6 personen slapen!

Het was SOEPPER!

Het eten, de vriendelijkheid en het interieur alles was SOEPPER! De volgende keer als we in Alkmaar zijn komen we hier zeker terug. Voor een hapje, drankje en zelfs om te slapen is SOEPP echt een aanrader!

Ook ontzettend leuk. SOEPP heeft ook een boek, namelijk SOEPP bindt. Een erg mooi initiaf van SOEPP. Een kookboek vol wereldrecepten gemaakt met mensen, die in de hoop een beter leven, naar alkmaar zijn gekomen.

Het was te moeilijk om een selectie te maken van alle heerlijke foto’s die we hebben gemaakt van SOEPP. Dus kijk hieronder nog rustig rond voor nog meer inspiratie.

 

 

Eén reactie op “Hotspot: SOEPP wat ben je leuk!”

  1. Maria schreef:

    Hier ga ik zeker een keer heen met mijn zus, eerst lekker fietsen en dan hier een lekker soepje eten !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *