Dune Du Pyla: de hoogste duinen van Europa

Dune Du Pyla: de hoogste duinen van Europa

Dune du Pyla, ook wel bekend als de grootste duinen van Europa. En ja die zijn inderdaad GIGANTISCH! Wanneer je het plaatsje Dune du Pyla binnen komt rijden kun je er eigenlijk al niet meer omheen. Overal steken de duinen bovenuit. Niet zo gek, want de duinen zijn maar liefst 3 kilometer lang en meer dan 600 meter breed. Het hoogste puntje steekt maar liefst 110 meter boven de zeespiegel uit.

De exacte hoogte is niet helemaal bekend want deze wijzigt continue. Dune du Pyla ook wel Dune du Pilat genoemd is altijd in beweging. Zo zijn er door de jaren heen al hele delen verdwenen, waaronder hotels, een kruispunt en talloze bomen.

De duin is ontstaan in de 18e en 19e eeuw. Er ontstond een zandbank door de stroming van het water van de Atlantische oceaan. Door het lage water kwam de kust droog te liggen, de wind creëerder hierdoor een steeds grotere duin.

Ook leuk om te lezen “Zuidwest Frankrijk Route

dune du pyla
dune du pilat

Dune du Pyla bezoeken

Een bezoek aan Dune du Pyla kost je niks, noppes, nada! Precies Dune du Pyla is gratis om te bezoeken en altijd een mooie reisbestemming. In het hoogseizoen zorgt de gemeente voor een pad naar boven, want de klim zonder is vrij heftig. Parkeren is echter wel betaald, maar dan loop je wel zo de duinen op. Bovendien worden de opbrengsten besteed aan het onderhoud van de natuur. Je hebt ook wat gratis plekjes langs de duinen op. Die moet je wel even goed zoeken en de tocht naar boven is dan iets zwaarder.

Vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht over de zee en natuur landschappen. We raden je zeker aan om een lekker drankje mee te nemen tijdens zonsondergang en een momentje te nemen om te genieten van dit spectaculaire uitzicht. Heel lang gezellig zitten is soms wat lastig door de stevige wind die er kan staan.

Hoewel de duinen het hele jaar door prachtig zijn om te bezoeken, is een hele warme dag door het gebrek aan schaduw en flinke klim niet helemaal aan te raden. Kies je er toch voor om de duinen tijdens een warme zomerdag te bezoeken, dan raden we je aan om voldoende water of verkoling mee te nemen.

dune du pilat
dune du pyla

Paragliden bij Dune du Pilat

Naast een mooie wandeling maken over de duinen, is het ook een populaire plek voor paragliders. WIj hebben nog nooit zoveel paragliders bij elkaar gezien. Niet zo gek, want je kan bijna overal starten, er staat altijd een goede wind en je hebt een prachtig uitzicht. Wil je paragliden eens zelf proberen? In de omgeving van Dune dune Pyla vind je diverse Paraglide scholen waar je een lesje kunt boeken.

dune du pilat
dune pyla
duinen frankrijken
dune du pyla
dune du pilat

Lekker genieten aan het strand

Lekker een dagje rustig aan doen? Plan dan een dagje aan het strand. Het watertemperatuur is door de lage waterstand heerlijk en het strand is GIGA. Bovendien vind je hier talloze zeesterren. En dan bedoel ik niet een paar zeesterren die je moet zoeken. Nee het hele strand ligt er vol mee. Onwijs bijzonder om te zien.

dune du pilat
dune du pilat
eurotrip 2022
roadtrip europa

Kamperen of wildkamperen bij Dune du Pyla

Wij besloten een paar nachten te boeken bij Yelloh Panorama du Playa Camping Village. Yup een hele mond vol. Omdat we een paar werkdagen gepland hadden staan vonden we dit wel een geschikte plek. 2 vliegen in één klap. De camping zelf was niet helemaal ons ding. Het is namelijk echt gigantisch incl. speelparadijs voor de kids. Maar het uitzicht is echt spectaculair. We betaalden ongeveer 22 euro per nacht incl. stroom. Je loopt daarnaast zo de duinen op en omdat je wat hoger zit is de klim prima te doen.

Iets verderop heb je ook een heel mooi wildkampeerplekje tussen de dennebomen. Er staan elke dag veel campers en het kamperen wordt hier gedoogd. Zoek je dus een alternatief dan raden we je dit plekje zeker aan.

dune du pilat

Hotspots Dune du Pyla

Genieten van een welverdiende maaltijd na deze pittige klim! Wij hebben een paar leuke tips voor je:

  • Le Skiff Club
  • Dune Food Truck
  • Restaurant Le Panorama

Verder reizen vanuit Dune du Pyla

Dune du Pyla vonden wij een heerlijke stop tijdens onze roadtrip door Noord Spanje. Hiervoor bezochten Ile de Ré ook een prachtige bestemming. Maar ook Contis, Mimizan en Moliets zijn perfect te combineren met een bezoek Dune du Pilat.

dune du pilat
dune du pilat

Boek eenvoudig je tour via GETYOURGUIDE

Pin & Save for later

Wellicht ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *