Cap de L’Homy: Surfspot Favoriet

Yesss.. we hebben een heel tof, nog relatief onontdekt surfspot in Frankrijk gevonden, namelijk Cap de l’ Homy. Eigenlijk is Cap de l’ Homey een uitkijkpunt in het kleine dorpje Lit-el-Mite. Toch staat deze surfplek vooral bekend als Cap de l’Homy. Het is dé bestemming voor surfers die op zoek zijn naar rust, natuur en de beste golven. Misschien wel de belangrijkste reden om deze plek te bezoeken met je bus of camper, is de geweldige camping en camperplaatsen. De camping zit namelijk verstopt tussen de bossen en natuur en ook nog eens pal aan het strand. Wat wil je nog meer!

Cap de'l Homy
Cap de'l Homy

Surfen, Surfen en nog eens surfen

Alles draait hier om surfen! Bij elke camper, caravan of busjes hangen de wetsuits uit en staan de surfboards klaar. De hele dag door zie je surfers richting het strand lopen. De golven waren iets te heftig voor mij, maar ook dan is het een heerlijke plek om te zijn. Op het uitgestrekte spierwitte strand kun je het spektakel van een afstandje bewonderen, af en toe een duik doen en werken aan een gezond kleurtje.

Cap de'l Homey

De surfcondities zijn goed voor beginners en gevorderden. Ben je nog een beginner, dan is een surflesje of surfcamp super leuk om te doen. WIl je toch lekker zelf aanklooien in het water, dan raden we je aan om van te voren na te vragen wat de surfcondities van de dag zijn. Niet dat je plotseling tussen golven van 6 meter ligt, want tja… dat kan zo maar in Frankrijk.

Cap de'l Homey

De natuur in

WIl je even wat anders dan surfen, dan kun je ook nog de natuur in. Het gebied is namelijk omringd door prachtige bossen. Er zijn verschillende wandelpaden die je kunt volgen. Met de fiets kan het soms wat lastiger zijn door het losse zand.

Cap de'l Homey
Cap de'l Homey

Maak een uitstapje naar Contis of Saint-Girons Plage

In de buurt van de camping heb je eigenlijk niet zoveel. 2 eettentjes – die in het laagseizoen gesloten zijn – en een supermarkt met vreemde openingstijden. Wil je toch even gezellig borrelen of genieten van een Franse hap dan kun je ook altijd de kustplaatsen Contis en Saint-Girons bezoeken. Beide plaatsen vind je op ongeveer 7 km fietsen.

Wij hebben uiteindelijk heerlijk kneuterig bij de camper gegeten en hebben verder niet veel gedaan.

Cap de'l Homey

Camping Cap de l’Homy

Yeah Baby we hebben weer een Foedsie favorietje! We zijn namelijk fan van Camping Cap de l’Homy. Echt een heerlijke plek om paar dagen te zijn. De camping ligt midden in het bos en ook nog eens aan het strand. Wat wil je nog meer. De plekken zijn ruim en super groen. Ook heb je een eigen kraantje en is het sanitair altijd dichtbij. Sanitair was overigens simpel, maar verder wel schoon.

Cap de l'Homy

Het is vooral de locatie en het sfeertje wat de camping zo fijn maakt. Wij betaalden ongeveer 20 euro voor een campingplek. Je hebt ook camperplekken, maar deze waren helaas allemaal bezet. Voor een camperplek betaal je slecht 14 euro in het laagseizoen.

Dikke tip dus!

Cap de l'Homy
Cap de l'Homy

Ons oordeel

Als je van surfen houdt of van het sfeertje, dan zeg ik doen! Wij vonden dit echt een geweldige plek. Je hebt in de buurt verder niet heel veel, maar dat is eigenlijk helemaal niet zo erg. Lekker kneuterig eten bij de camper, strandwandeling, met je voetjes in het zand de zon zien onder gaan en vooral even helemaal tot rust komen. Klinkt niet verkeerd zeg ik zo!
Door By :>Foedsie 9 / 10

Reacties zijn gesloten.