Charme Camping Hartje Groen

Charme Camping Hartje Groen

Een plek waar we het hele jaar door erg graag komen is het bosshutje van Charme Camping Hartje Groen. Het charmante boshutje vind je midden in het bos in het natuurgebied de Maashorst. Na een wandeling is dit een fijne plek voor een lekker hapje en een drankje in het zonnetje. Omdat het boshutje lekker in de buurt is, hebben we er eigenlijk nooit over nagedacht om er te overnachten. Tot dit weekend. Het zou geweldig weer worden en de camping was al open. Dus why not! Wat een goed idee, want eenmaal aangekomen op deze hippe camping heb je direct het vakantiegevoel te pakken.

charme camping schaijk
camping hartje groen

Kamperen midden in de natuur

Groener dan groen! Camping Charme Camping Hartje Groen vind je midden in het natuurgebied de Maashorst. Dit gebied is ongeveer 2400 hectare groot en strekt zich uit over gebied de gemeenten Oss, Landerd, Bernheze en Uden. Het is het grootste natuurgebied van Noord-Brabant. Bomen, beken, meren en beesten, je vindt het hier allemaal. Op de camping kun je staan tussen de bomen, aan het water of op een veldje. Er is voor ieder wat wils.

TIP: vind Charme Camping Hartje Groen leuk? Neem dan ook eens een kijkje bij Camping de Lievelinge, Camping Buitenland & Camping Bij Ons.

camping Hartje groen

Zo heb je een gezinsveld “Aan de Dreef” voor rustzoekers en gezinnen. Op het veld vind je verschillende speeltoestellen en het is dichtbij de boshut van de camping. Viervoeters zijn hier helaas niet welkom. Wil je een schaduwrijke plek, dan is Aan de Drift jouw place to be! Liever aan het water? Dan is De Wijst een fijne plek om te staan. Ook is er een speciale plek voor tentkampeerders – De Horst – gelegen in het bos van de camping.

camping Hartje groen

Wij stonden helemaal achteraan op een groot kampeerveld De Bremweide waar je vooral veel zon hebt. Ook kun je aan de Bremweide een kleine kas huren als voortent. Ideaal als je bijv. met een klein busje reis of een tentje. Zo heb je altijd een droge plek om te verblijven. In het Hogelbergbos kun je overnachten tussen de bomen. Deze plekken hebben de naam Boskamers gekregen, omdat je hier enorm veel privacy hebt.

Niet zo’n kampeerder? Boek dan één van de tiny houses of de groepsaccommodatie de Kiet. Ook kun je hippe vintage caravans boeken. Leuk he.

charme camping schaijk
camping hartje groen


camping Hartje groen

Gezellig borrelen bij het boshutje of marshmallows roosteren bij het kampvuurtje

Direct aan het begin van de camping vind je de boshut. Hier kun je terecht voor een heerlijk ontbijtje, lekkere lunch of een royale borrelplank met streekproducten. Brabantse worstenbroodjes, verse soepjes en de lekkerste gebakjes. In de zomer kun je hier heerlijk genieten van het zonnetje op het terras en in de winter kun je binnen gezellig zitten bij het haardvuur.

Ook worden er regelmatig aanschuifavonden georganiseerd, table d’hôtes genoemd. Zo kun je samen genieten aan lange tafels van de lekkerste gerechten.

Voor de kampeerders vind je midden op kampeerterrein ook nog de unieke huiskamer “het Hart”. Is het net iets te koud, dan kun je hier een rustig plekje op zoeken en bijvoorbeeld genieten van een goed boek bij de openhaard. Ook vind je verschillende spelletjes en staan er luie fauteuils waar je even je momentje kunt pakken. En ja je mag zelf je eigen hapjes en drankjes meenemen.

camping Hartje groen

Een avontuur voor kinderen

Er is toch niets zo leuk om als kind de natuur in te gaan op zoek naar avontuur. Bij Charme Camping Hartje Groen kan dit perfect. Op de camping vind je verschillende natuurspeelplekken waar kinderen helemaal los kunnen gaan. Zo kunnen ze skelters lenen, tafeltennissen of de natuurvijver in. Ook is er een kabelbaan die over het water gaat. Fantastisch toch.

Ook voor mensen zonder kinderen – zoals wij – is dit een fijne plek. De speelvelden zijn weids en een beetje verstopt. Je merkt hierdoor weinig van de drukte. Ook zijn er speciale gezinsvelden. Hierdoor is Charme camping Hartje Groen een fijne plek voor gezinnen en stellen.

Ga de natuur in

Vanaf de camping wandel of fiets je zó het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant in. In De Boshut kun je verschillende routes lenen. Zo zijn er speciale korte routes voor kinderen, zoals Docus de Das pad. Waar kinderen op zoek moeten naar verschillende dieren en opdrachten moeten uitvoeren. Ook heb je verschillende losloopgebieden voor honden.

Camping Charme Hartje Groen is een dikke vette tip! Dé plek voor gezinnen, natuurliefhebbers en rustzoekers. Wij gaan hier zeker nog heel vaak naar terug.

Klik hier voor meer camping inspiratie

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *