Eindhoven City Guide met heel veel hotspots

Eindhoven is zo’n stad waar ik dus al jaren kom, maar nooit eens echt de moeite voor heb genomen om goed te ontdekken. Dus we besloten om een weekendje de toerist uit te hangen in Eindhoven, wat bij ons voornamelijk speciaalbiertjes drinken betekent. Ik zeg prima manier om een stad beter te leren kennen ;p

De stad heeft ons echt weten te verassen en wat ons betreft mag Eindhoven echt wel op het must-visit lijstje van stedentrips binnen Nederland. Vandaag delen wij de leukste tips van Eindhoven, met toffe insider tips van mijn lieve vriendinnetje en Eindhovenaar Lisanne.

Design Stad van Nederland

Eindhoven heeft niet echt de reputatie van mooiste stad van Nederland (sorry lieve Eindhovenaren). Toch draait alles hier om schoonheid, want als er iets is waar Eindhoven in uitblinkt dan is het wel Design. Het rauwe, industriële karakter van Eindhoven vind je niet vaak in Nederland en dat maakt de stad juist zo tof. Waar je ook bent overal vind je unieke initiatieven. Het bruist hier van de creativiteit. Van het hippe industriële Strijp tot een knusse stadsstrand tussen de fabrieken. Als het ergens kan dan is het hier wel.

Stedentrip Eindhoven
Eindhoven City Guide

To do in Eindhoven

Bierproeverij bij 100 Watt of van Mol

 

Jaaaa natuurlijk moeten wij dit lijstje beginnen met BIER. Met Bieroy aan mijn zijde kan dat natuurlijk niet anders. En als je ergens geweldig bier kunt proeven dan is het wel bij Stadsbrouwerij 100watt. Jaar op jaar sleept deze brouwerij al prijzen binnen. Het pand ziet er geweldig uit. Lekker industrieel zoals je van de stad mag verwachten. De mensen zijn vriendelijk, de biertjes vreselijk lekker en het eten ziet er verrukkelijk uit. Wij zeggen dikke vette tip!

Ook een proeverij bij Brouwerij Van Mol mag je niet overslaan als je in Eindhoven bent.

hotspots Eindhoven
Eindhoven where to eat
Eindhoven Hotspots
hotspots Eindhoven

Dutch Design Week

De Dutch Design week is het moment van het jaar om design te spotten in Nederland. Het event duurt maar liefst negen dagen en vindt plaats in Oktober. Heel Eindhoven staat tijdens de Dutch Design Week dan in het teken van Design. Cafeetjes worden omgetoverd tot pop-up musea en zelfs buiten kun je prachtige ontwerpen bewonderen. Over meer dan 100 locaties vinden verschillende events plaats. Van lezingen, tentoonstellingen, uitreikingen, bijeenkomsten en nog veel meer. Ook kun je tijdens de Dutch Design Week de afstudeeropdrachten van de studenten van Dutch Design Academy bewonderen.

Glow festival

Nog zo’n tof event van Eindhoven, is het Glow festival. Glow Eindhoven is een gratis jaarlijks festival waar de stad letterlijk de lichtstad van Nederland wordt. Tijdens dit festival, welke plaatsvindt in november, kun je als bezoeker overal in de stad prachtig verlichte objecten bewonderen gemaakt door kunstenaars en ontwerpers van over de hele wereld. Ook veel bijzondere gebouwen worden tijdens dit event omgetoverd tot design objecten. HEt is overigens geen klein festival meer, in 2019 bezochten maar liefst 770.000 bezoekers het Glow Festival in Eindhoven.

Strijp S

Wil je het rauwe karakter van Eindhoven proeven, dan moet je bij Strijp-S zijn. Dit is absoluut één van de tofste delen van Eindhoven. Je vindt dit deel niet in het centrum en het is een behoorlijk wandeling, dus het beste kun je gebruik maken van het OV. Ook leuk is een scooter huren. Overal in de stad van Eindhoven vind je namelijk scooters die je ter plekke kan huren via een app. Handig he. Op Strijp S vind je talloze conceptstores en leuke hotspots. Het is zeker een must om te bezoeken als je in EIndhoven bent.

En als je er dan toch bent, dan is het ook erg leuk om naar Piet Hein te gaan. Neem een kijkje in de productiehal, bewonder de prachtige collectie en geniet van een kopje koffie.

Stedentrip Eindhoven
Eindhoven City Guide
hotspots Eindhoven

Ook leuk om te bezoeken:

 • Van Abbemuseum: de plek om hedendaagse kunst te bewonderen.
 • Street Art spotten: overal in de stad vind je toffe street art, zoals de weg naar Strijp S maar ook de muur bij de roltrappen van het station.
 • Dwaal door de straatjes van de Kleine en Grote berg en plof neer bij één van de vele hotspots.
 • Philips Museum: meer weten over het begin van philips en de lichtstad van Nederland, bezoek dan het Philips Museum.
 • DAF museum: Wist jij dat DAF ooit is begonnen in Eindhoven. In het oude pand is nu een museum gevestigd waar je meer kunt leren over de geschiedenis van DAF.

Hotspots Eindhoven

Eindhoven barst van de hotspots. Wij hebben er zelfs een heel artikel aan gewijd, namelijk “Hotspots Eindhoven”. Alvast benieuwd naar onze top 10?

 1. Stadsbrouwerij 100watt: een must visit voor de bierliefhebber
 2. Intelligentia: voor de allerlekkerste en beetje vreemde ijsjes
 1. Stadsoase de Zomertuin: het stadsstrand midden in Eindhoven
 2. Down Town Gourmet Market: street food market waar je ook nog eens gezellig kunt zitten.
 3. De Burger: al jaren de beste burgertent van Eindhoven
 4. The Trafalgar Pub: een super leuke Ierse pub met heel veel biertjes en pub food
 5. Coffeelab: koffie en gebak. Do I need to say more.
 6. The Happiness Café: voor de lekkerste ontbijtjes
 7. The Commes: het hippe restaurant van The Student Hotel
 8. Lucifer Coffee Roasters: super leuke koffietent in de kleine Berg

Lees ook het artikel Hotspots Eindhoven

hotspots Eindhoven
Eindhoven where to eat
Eindhoven Hotspots
hotspots Eindhoven

Overnachten in Eindhoven

Bij mijn zoektocht naar een leuk hotel, was de keuze al snel gevallen op The Student Hotel. Ik ben namelijk echt FAN van dit concept. Het heeft alle luxe van een hotel, maar dan met een relaxt hostel sfeertje en daar hou ik ontzettend van. Ook niet-studenten zijn super welkom bij The Student Hotel. Dikke tip voor iedereen.

Veel mensen denken bij The Student Hotel misschien dat het alleen geschikt is voor jongeren of studenten, maar dat is zeker niet waar. Mijn studentenjaren zijn – helaas – al jaren voorbij en ook ik kom hier heel erg graag. Eerder bezocht ik namelijk The Student Hotel in Rotterdam. Toch heeft het concept zeker wel wat met studenten te maken. Charlie Macgregor – oprichter van The Student Hotel – vond namelijk dat studenten beter verdienden. Naast betere accommodaties hebben studenten ook een inspirerende ruimte nodig om te groeien. Het idee van The Student Hotel was een creatieve open minded gemeenschap creëren. De creativiteit van The Student Hotel trok al snel een diversiteit aan bezoekers aan. Digital Nomads, toeristen, zakenlui… iedereen kon zich wel vinden in het relaxte creatieve sfeertje van The Student Hotel. De grenzen vervaagde en The Student Hotel groeide uit tot een creatieve overnachtings-, werk- en ontmoetingsplek voor iedereen. Of zoals het hotel zelf zo mooi beschrijft:

“Guests and visitors from all walks of life with an open mind, love of learning and curious nature; with what we call a ‘student spirit’.” The Student Hotel

Lees ook het artikel The Student Hotel Eindhoven

Eindhoven weekendjeweg
eindhoven hotspots
Eindhoven overnachten
Eindhoven weekendjeweg

Wat zijn leuke plekken om te overnachten in Eindhoven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *