Een reis door Noord-Sumatra

Een reis door Noord-Sumatra

Sumatra is niet alleen het grootste eiland van Indonesië na Kalimantan, maar zelfs één van de grootste eilanden ter wereld. Alleen al om Sumatra te ontdekken heb je ruim een maand nodig. De afstanden op dit eiland zijn behoorlijk groot, waardoor de meeste mensen kiezen om alleen in het Noorden te blijven. Een goede keuze, want het noorden is echt onbeschrijfelijk mooi. Sumatra is het perfecte eiland wanneer je op zoek bent naar avontuur en natuur. Maar ook de bijzonder vriendelijke mensen en het eten op dit eiland maakt dit een fantastische bestemmingen.

sumatra
jungle sumatra

BUKIT LAWANG

De meeste mensen zullen hun reis beginnen in Bukit LawangBukit Lawang is namelijk een dorpje wat grenst aan het junglegebied. Het is vanuit Medan eenvoudig te bereiken en zit vol accommodaties en restaurantjes.

sumatra
jungle sumatra

DE JUNGLE VAN SUMATRA

Het noorden van Sumatra staat met name bekend om haar jungle waar je de Orang Oetans kunt spotten. Voor ons echt een droom die uitkwam. Wie wil dit nu niet, oog in oog staan met een Orang Oetan wat letterlijk bosmens betekent. De gezichtsuitdrukkingen, bewegingen het is zo mooi om te zien hoe veel ze op de mens lijken. Orang Oetans zijn zachtaardige dieren en soms heel nieuwsgierig, waardoor de meest bijzondere ontmoetingen ontstaan.

sumatra
jungle sumatra

De trekking door de jungle van Bukit Lawang is één die ik nooit meer zal vergeten. In totaal spotten we ongeveer 7 orang oetans en iedere keer word ik er weer stil van. Naast deze mooie ontmoetingen is de hele jungle één groot avontuur.Ben je van plan om naar Bukit Lawang te gaan dan is een meerdaagse trekking echt een aanrader. Het slapen midden in de jungle is zo bijzonder.

sumatra
jungle sumatra

De eerste dag ben je ongeveer 6 tot 7 uur aan het wandelen door de prachtige jungle. Wij zagen niet alleen orang oetans maar ook gibbons en thomas leaf monkeys.De trekking is behoorlijk pittig en na 7 uur is het heerlijk om aan te komen bij je tent. Even een frisse duik bij een waterval en genieten van een heerlijk diner midden in de jungle.

jungle
jungle sumatra

Lake Toba

Na een paar back-to-basic in the jungle, vertrokken we naar het grootste meer van Indonesië en het diepste meer ter wereld: Lake Toba. Een prachtige en rustige plek om te bezoeken. Op Lake Toba heerst een erg ontspannen en relaxte sfeer. Overnachten doe je op Lake Toba op het eilandje Samosir. Huur hier een scooter en ontdek de prachtige groene omgeving van het eiland of neem een verfrissende duik in het meer.

sumatra
sumatra

We moeten zeker nog een keertje terug naar Sumatra

Er zijn nog veel meer plekken in Sumatra die een bezoek waard zijn, zoals het bounty eiland Pulau Weh volgens velen de mooiste stranden van Indonesië of Ketembe waar je de jungle bijna alleen voor jezelf hebt.

Pin & Save for later

Verder reizen naar

Ons oordeel

Het groene Sumatra is geweldig! Vooral Bukit Lawang was voor ons een ervaring om nooit meer te vergeten.
Door By :>Foedsie 9 / 10

Nog meer foto's zien?

Bekijk alle artikelen over
Bekijk alle artikelen over

Reizen naar het mooie Indonesië

Wij zijn fan! Wat is Indonesië mooi. Dit land heeft alles: strand, avontuur, wildlife, geweldig eten en natuur. Bezoek het hippe eiland Bali of ontdek het ongerepte Sulawesi. Met meer dan 15.000 eilanden is Indonesië een perfect land voor alle type reizigers.

@foedsie

Benieuwd waar we nu zijn? Volg ons op instagram. Vinden we leuk!

Booking Deals voor Bali

Booking.com

Eén reactie op “Een reis door Noord-Sumatra”

  1. Lotte schreef:

    Wat gaaf zeg, door het lezen van deze verhalen is mijn heimwee naar Indonesië weer ontzettend gegroeid. Daarom dus maar weer een reis aan het plannen haha.
    Hoeveel dagen raad je aan om in Noord-Sumatra te blijven? Ik wil Sumatra namelijk graag combineren met Flores (ben al op Java en Bali geweest)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *