Duiken op de Togian Islands

Lekker relaxen onder wuivende palmbomen op een parelwit strand en zo nu en dan een duik in azuurblauw water. Op de Togian Islands vind je het ultieme eilandleven. Naast chillen op bounty stranden vind je op de Togian Islands ook de meest bijzondere duiklocaties. Een absolute aanrader!

Duikschool Togian Islands

Op de Togian Islands vind je verschillende duikscholen. Na wat research kwamen wij uiteindelijk terecht bij Bomba Divers. Aangezien we twee nachten hadden geboekt bij Araya Divecenter, wat naast Bomba Divers ligt, konden we dit perfect combineren. De duikschool is klein, maar verder goed georganiseerd. Je kan iedere dag verschillende duiken gaan doen. Een groot deel van de duikplekken bevinden zich in de nabije omgeving. Alleen voor duiken rondom het eiland Una Una betaal je een extra bedrag in verband met de afstand.

Eventueel andere duikscholen zijn:

  • Sanctum Una Una
  • Karidiri
  • Black Marlin
duiken togian Islands
duiken togian Islands

Duiken bij Una Una

De mooiste duikplekken van de Togian Islands vind je bij het vulkanisch eiland Una Una. Helaas is dit ook meteen het meest afgelegen eiland van het gebied. Vanaf het eiland Batudaka deden we erg ongeveer 2-3 uur over om er met de boot te komen. Hou er daarnaast ook rekening mee dat je extra kosten moet betalen voor de boottocht. De extra kosten deel je met de mensen op de boot. Dus hoe meer mensen er mee gaan, hoe goedkoper de duik. Maar het was de lange zit helemaal waard, want het koraal is hier echt prachtig.

duiken togian Islands
duiken togian Islands

Bij het eiland Una Una vind je een bruisend onderwaterleven met meer dan 1000 verschillende soorten roofvissen, waaronder ook barracuda’s, schildpadden en roggen. Het koraal in dit gebied is soms wel duizenden jaren oud. Tijdens een duik in dit gebied heb je kans om o.a. frogfishes, zeepaardjes, rifhaaien, schorpioenvissen en gigantische Napoleonvissen te spotten. Helaas hebben we haaien en zeepaardjes gemist, maar de rest hebben we van ons lijstje kunnen strepen.

duiken togian Islands
duiken togian Islands

De enorme koraal wanden van Bunaken zijn misschien spectaculairder zijn, maar Una Una is zeker net zo bijzonder. Doordat de Bunaken één van de bekendste duiklocaties ter wereld heeft, kan het soms wat drukker zijn. Bij Una Una en de rest van de Togian Islands ben je vaak alleen in het water. Een onvergetelijke en magische ervaring.

PIN & SAVE FOR LATER

DUIKEN TOGIAN ISLANDS

Bekijk alle artikelen over
Bekijk alle artikelen over

Desi is Foedsie

Vaak Foetsie en een beetje een foodie. Het liefst zoveel mogelijk op reis op zoek naar de leukste bestemmingen, lekkerste hotspots en beste streetfood samen met de liefde van mijn leven en af en toe onze gezellige mopshond. Hoewel we geen krijgen van Azië, staat ook de rest van de wereld nog op onze bucketlist.

Plannen/reizen voor 2019

– Zuid Tirol (Februari)
– Keulen (Maart)
– Zwarte Woud (juni)
– Hongarije (juli)
– Montenegro
– Kroatië
– Slovenie
– Italie
– Spanje

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste bestemmingen, de lekkerste hotspots en handige tips. Aanmelden >>

Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yes! Doe mij ook eens zo'n Foedsie nieuwsbrief