De ultieme roadtrip route door Kroatië

De ultieme roadtrip route door Kroatië

Kroatië wat ben je mooi! Dit land heeft werkelijk alle ingrediënten voor een geweldige vakantie. Van charmante steden tot adembenemende natuur. Vooraf wisten we niet zo goed wat we precies van Kroatië moesten verwachten. Is het misschien te toeristisch? Of misschien te duur? Zoals sommigen reizigers online claimen.

Over roadtrippen door Kroatië was minder te vinden dan bijvoorbeeld het vanlife leventje in Portugal. We gingen er daarom lekker blanco in en lieten ons verrassen. Het werd onverwachts één van onze favoriete landen tijdens onze roadtrip door Europa. Wij vonden het de perfecte combi van charmante steden, cultuur, natuur en een strand.

In iets minder dan 4 weken reden we van Rovinj naar iets voorbij Split. Ik had zeker nog een tijdje in Kroatië kunnen blijven. Zo had ik nog graag Dubrovnik bezocht en het Krka National Park. Reden genoeg om ooit weer terug te gaan naar Kroatië.

Lees snel verder voor onze ultieme roadtrip route voor Kroatië.

Route Kroatië in een notendop – 26 dagen

  • Rovinj: 4 dagen
  • Krk: 4 dagen
  • Gospic: 3 dagen
  • Sibenik: 3 dagen
  • Trogir: 3 dagen
  • Lokva Rogoznica: 5 dagen
  • Plitvice National Park: 3 dagen
kroatie route

Rovinj – 4 dagen

Het leukste stadje van Istrië, zo wordt Rovinj ook wel genoemd. Ondanks dat het behoorlijk toeristisch is, zijn we het hier absoluut mee eens. Wij vonden het een heerlijk plek. Het oude centrum is ideaal voor cultuurliefhebbers, foodies en shopaholics. Maar ook buiten het centrum is genoeg te beleven. Het was voor ons de eerste stop in Kroatië en het wist ons meteen compleet in te pakken.

kroatie route
kroatie roadtrip route

Krk – 4 dagen

Krk wordt ook wel het gouden eiland genoemd. Deze naam heeft het eiland gekregen omdat het allerlei culturele en natuurlijke rijkdommen bezit. Het is één van de grootste eilanden van Kroatië en je kan er makkelijk een paar weken doorbrengen. Wij hadden helaas een paar dagen te tijd, maar hebben hier volop genoten. Het eiland is behoorlijk bergachtig, dus met een oude bus soms wel wat heftig om je even snel te verplaatsen. Het eiland kent diverse landschappen, knusse steden en prachtige baaitjes.

kroatie route
kroatie roadtrip route
kroatie route

Gospic – 3 dagen

Gospic is een klein dorpje in de Kroatische provincie Lika-Senj. Het was voor ons in eerste instantie een snelle stop om de rit naar Sibenik te doorbreken, maar we werden erg verrast door de schoonheid van dit gebied. Het is erg rustig en je kan er geweldig wandelen. Hou je van rust en natuur, dan is dit the place to be.

kroatie route
kroatie roadtrip route
kroatie route

Sibenik – 3 dagen

Sibenik was voor mij de favoriete stad in Kroatië. Alsof je op een Game of Thrones set wandelt. Deze historische stad is gelegen aan de Dalmatische kust van Kroatië. Hoewel de stad iets meer bekendheid heeft gekregen doordat er inderdaad wat scènes zijn opgenomen voor Game of Thrones, is de stad nog relatief onontdekt. Dankzij de charmante oude binnenstad, talloze hotspots en prachtige locatie werd Sibenik ook voor ons een Foedsie favoriet.

kroatie route
kroatie route
kroatie roadtrip route

Trogir – 3 dagen

Aan historische steden aan de kust komt Kroatië niets te kort. Ook Trogir is een schattige stadje met veel historie, leuke hotspots en prachtige stranden. Het is een topbestemming voor een boottochtje om de eilandjes in de buurt te ontdekken.

kroatie route
kroatie route

Lokva Rogoznica: 5 dagen

We waren al een tijdje aan roadtrippen door Kroatië, toen we besloten dat het tijd was voor een paar daagjes luieren aan het water. Niet alleen luilakken, maar er moest helaas ook nog gewerkt worden onderweg. We vonden de kleine camping Sirena pal aan het water bij het dorpje Lokva Rogoznica net voorbij Split. De perfecte plek voor een paar dagen werken met een schitterend uitzicht en af en toe een frisse duik in het water.

kroatie route

Plitvice National Park – 3 dagen

Als er één plek is die je in Kroatië niet mag missen, dan is het Plitvice National Park wel. Het is de trots van Kroatië en misschien wel één de mooiste plekken van het land. De smaragdgroene meren, schitterende watervallen en prachtige omgeving zijn adembenemend. Door haar schoonheid kan het er helaas wel wat druk zijn, maar daar hebben de ultieme tip voor. Benieuwd wat? Lees het artikel over Plitvice National Park.

kroatie route
kroatie route
kroatie roadtrip route
kroatie route

Na 26 dagen kwam er helaas een einde aan onze roadtrip door Kroatië, maar uitgekeken zijn we nog lang niet. Ooit gaan we zeker nog terug naar dit land. Heb jij Kroatië al bezocht?

Verder reizen naar

Alle Kroatië artikelen

Klik hier om terug te gaan naar alle artikelen over Kroatië

@foedsie

Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *