De nachttrein naar Sapa

De nachttrein naar Sapa

Wij vonden Hanoi fantastisch, maar na 2 nachten was het ook wel lekker om de rust en natuur op te zoeken in het prachtige Sapa. Van Hanoi kun je eenvoudig naar Sapa reizen. Je hebt de keuze uit de nachttrein of (nacht)bus. Natuurlijk kun je ook de taxi pakken, maar een trein of bus is natuurlijk veel leuker.

hanoi nachttrein
sapa nachtrein reistip

Feestje in de nachttrein naar Sapa

Aangezien Leroy jarig was om twaalf uur, besloten we iets meer geld te besteden en een privé coupe bij Fanxipan te boeken. Met een zak vol lekkers en een fles Vodka, vertrokken we naar ons schattige coupe. Aangezien we in Hanoi een verschrikkelijk hotel hadden, waren we aangenaam verrast toen we de deuren van onze cabine opende. Een ontzettend schattige (en super schone) ruimte, netjes opgemaakte bedjes en wat lekkere snacks op een tafeltje. Zelfs Leroy van 1.95 kon languit op bed liggen. Alles zag er uitstekend uit, de bedden lagen prima (veel beter dan in ons hotel) en alles was erg schoon. Iedere coupé had een eigen toilet. Hoewel deze niet super schoon was, heb ik ze viezer meegemaakt hier in Nederland, dus we mochten niet klagen.

We hadden het thuisfront al geïnformeerd dat we de komende tijd offline zouden zijn. Aangezien we naar sapa vertrokken. Wat blijkt, er is gewoon stroom en WIFI in de trein!!! Het maakt niet uit waar je bent in Vietnam, maar werkelijk overal heb je WIFI. Met ons flesje vodka, een filmpje en natuurlijk cadeaus vierde we in de nachttrein toch nog een beetje feest. Helaas konden we het niet laat maken, want om vijf uur zouden we alweer arriveren in Sapa.

hanoi nachttrein
sapa nachtrein reistip

Door het hobbelen van de trein vielen we beide als een blok in slaap. Ook al werd het hobbelen soms een beetje wild, we hebben heerlijk geslapen. Vroeg in de ochtend werden we netjes gewekt, kregen we een kopje koffie en konden we in de verte de mooie bergen van Sapa al een beetje bewonderen.

De terugweg sliepen we in een vierpersoonscabine en ook dit was weer perfect. De nachttrein naar Sapa is zeker een aanrader! Hier kun je ticket boeken voor de Fanxipan nachttrein.

Verder reizen naar

Bekijk alle artikelen over
Bekijk alle artikelen over
Bekijk alle artikelen over

Vietnam

Geweldig eten, indrukwekkende landschappen, schitterende rijstvelden en heerlijke chaotische steden. Vietnam is zo veelzijdig. Iedereen wordt wel een beetje verliefd op Vietnam. En ook wij verloren ons hart aan dit land.

Booking.com

Volg Foedsie op Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *