Begin van onze reis start in favoriet Kuala Lumpur

Heel even hebben we nog getwijfeld, moeten we wel weer naar Kuala Lumpur gaan. Ja, natuurlijk! Altijd als je de kans hebt. Kuala Lumpur is zo’n fijne stad en voor ons al een beetje bekend. Hierdoor een fijne startplek. We hoefde hier niet persé meer iets te zien, dus besloten om deze dagen vooral erg relax door te brengen.

Één van mij beste vriendinnen vertrok een maand eerder samen met haar vriend, voor 4 weken naar Indonesië en per toeval kwamen we exact op  dezelfde dagen uit in Kuala Lumpur. Zij eindigde hier haar reis met haar vriend en voor mij begon de reis juist. Super leuk. Een mooie plek om toch nog even bij te kletsen en elkaar nog goed te knuffelen voordat we elkaar voor de eerste keer voor zo’n lange tijd niet zullen zien.

P1070786

Plannen, budgetteren, verhuizen en afscheid nemen

De laatste weken zijn een beetje een waas. Al meer dan een jaar heb ik niet langer dan 1 dag extra opgenomen. Naast geen vrij nemen en Leroy die voor zichzelf was begonnen, begon ook nog het plannen voor deze reis. Het meeste natuurlijk erg leuk, maar sommige dingen ook erg vermoeiend. Zo maakte ik me continue zorgen of we het budget wel rond konden kregen en het huis wel verhuurd kregen. Het verhuizen zelf viel ook een beetje tegen. Maar dankzij een fantastisch poets- en opruimteam kregen we het huis nog net op tijd spik en span voor de nieuwe bewoners.  Ook het opzeggen van abonnementen, het aanvragen van papieren en het uitzoeken van allerlei bijzaken kost veel tijd. Vanaf vrijdag woonde we niet meer in onze eigen huis en hoewel we een ontzettend fijn plekje hebben om te verblijven, is het niet je eigen plek. De laatste paar dagen gingen we langs familie en vrienden en moesten we nog snel een avond van te voren onze spullen bij elkaar zoeken. Dinsdagavond voor vertrek waren we kapot. Het was tijd om te gaan.

IMG-20170702-WA0001

Even bijkomen

Hoewel de meeste mensen Kuala Lumpur zullen omschrijven als een chaotische stad, probeerde wij hier 3 dagen even rust te nemen en bij te komen. Een goed begin van onze reis. We boekte dit keer een appartmentje bij Yelloduck appartments. bij onze tips voor een fijne start van een lange reis en ervaringen van Kuala Lumpur:

Massage

Het liefst zo vaak mogelijk natuurlijk. Na een lange reis kan je lichaam wel een massage gebruiken. Even helemaal tot rust komen. Dat deden wij natuurlijk ook. De tweede dag een goede voetmassage bij één van de vele tentjes dichtbij Bukit Bintang. Maar de laatste dag besloten we ons compleet te laten verwennen bij Mandara Spa in het Renaissance Kuala Lumpur Hotel met een Spa Discovery package. Een Balinese massage met als afsluiter een heerlijke Elemis Taster. Lees meer over onze ervaring met Mandara Spa.

P1070840

Eten, eten en nog eens eten

In Kuala Lumpur moet je vooral heel veel streetfood eten. Misschien wel één van de beste plekken om streetfood te eten. Dit kan overigens overal, maar in Jalan Alor vind je 1 straat met alleen maar eettentjes. Allemaal fantastisch. Toch hebben wij stiekem een favoriet, namelijk met het bord Perniaga Casa. Hier vind je de beste saté van de straat. Ook de Ajam Coffee, is een aanrader. Het Chinese eettentje daarnaast is ook heerlijk. Vooral de Chicken Fried Rice voor maar 2,5 euro is simpel maar smulpapen geblazen.P1070807

Doha

20170624_213738

Uber en Grabb

Beste tip die wij kregen tijdens de paar dagen in KL is Uber en Grabb. Voor ongeveer 1 of 2 euro kom je eenvoudig van A naar B. Binnen een paar minuten staat er een chauffeur voor je deur. Niet meer wachten, op zoek naar een taxi, proppen in de metro of lange discussies over de prijs.

Doha-3

IMG_20170624_184928_551 (2)

Vermijd shopping malls in het weekend en bezoek ChinaTown overdag

Als je een fijn en relaxt verblijf in Kuala Lumpur wilt hebben, ga dan niet in het weekend naar shopping malls. Voor de lokale bevolking is dit namelijk de plek om je weekend door te brengen. Het is er dan gigantisch druk en je loopt als idioten achter elkaar aan. Ook voor de mensen die op zoek zijn naar koopjes is dit niet de juiste plekken. De prijzen zijn namelijk nagenoeg hetzelfde als in Nederland.

Wil je toch rustig koopjes scoren, ga dan naar Chinatown in de middag. Hoewel het in de avond een gigantische stroom van mensen is, is het overdag relatief rustig. Je kunt er dan rustig doorheen lopen, verkopers vallen je nauwelijks lastig en je kunt overal terecht voor wat te eten of te drinken. Perfect!

Doha-2

De perfecte start

Kortom Kuala Lumpur is meer dan alleen maar chaos en drukte, het kan de perfecte stad zijn voor een relaxte start. Zo lang je het zelf maar rustig aan doet.

 

 

 

 

 

4 reacties op “Begin van onze reis start in favoriet Kuala Lumpur”

 1. Daisy schreef:

  Leuke foto’s en mooi verslag weer. We worden zo wel heel nieuwsgierig naar Kuala Lumpur! Leuke foto van jou in de spiegel haha. En wat lijkt Leroy een reus haha 🙂 We volgen jullie avonturen weer verder! x

 2. Thomas schreef:

  Wat een leuk verslag, lijkt me een mooie bestemming!

 3. Ilse schreef:

  Super leuk om zo’n reisartikel te lezen ?

 4. Madelon- Meer Met Mama schreef:

  Lijkt me erg mooi om een keer heen te mogen gaan, wie weet als de kinderen ouder zijn. Het ziet er fantastisch uit. Mooie foto;s ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *