Coron Travel Guide

Coron, de grootste stad van Busuanga en dé plek in de Flipijnen voor duikliefhebbers. Coron bestaat uit talloze prachtige baaitjes, jungle en talloze Japanse scheepswrakken uit de tweede wereldoorlog. Als we heel eerlijk zijn, vonden wij het centrum van Coron echt vreselijk, maar de omgeving is daarentegen weer adembenemend. Coron mag dan ook absoluut niet ontbreken aan je reis door de Filipijnen.

Buhay Isla

Van El Nido naar Coron met Buhay Isla

De perfecte manier om van El Nido naar Coron te komen en de prachtige omgeving te ontdekken is met Buhay Isla. In 3 dagen vaar je van El Nido naar Coron (andersom kan ook) en verken je de mooiste eilanden, slaap je op het strand in simpele hutjes en eet je vers gevangen vis. Dit is echt een fantastische ervaring en een must als je in de Filipijnen bent. Lees alles over onze Buhay Isla ervaring op Foedsie.nl.

edf

Duiken

Er is misschien geen betere plek ter wereld om te wrakduiken dan de omgeving rondom Coron. Tijdens de tweede wereldoorlog is hier flink gevochten, waardoor er talloze gigantische Japanse oorlogsschepen liggen. Sommige zijn zelfs al te zien met snorkelen.

Ga Eilandhoppen in Coron

Heb je geen tijd voor de Buhay Isla trip, dan is eilandhoppen voor een dagje zeker een must. Ontdek de prachtige lagunes en meren van Coron in één dag. Met name Lake Kayangan en Lake Barracuda zijn prachtig. Barracuda lake is ook nog eens een unieke duikplek. Het is namelijk een zoet en zout water meer, waardoor temperaturen kunnen oplopen tot 38 graden.

Huur een scooter

Huur een scooter en ontdek de omgeving en vind mooi verlaten strandjes. Wil je iets compleet anders zien, dan kun je ook naar het Calauit Safari Park rijden. Een gigantisch wildlife park waar je o.a. giraffen, zebra’s en andere afrikaanse dieren kunt bewonderen.

Coron Sunset

Eten bij Altroze

Niet alleen in El Nido vind je het restaurant Altroze, maar ook in Coron. En ook hier is het eten fantastische. Je moet er wel wat voor over hebben, want er staat vaak een rij om hier te kunnen eten.

Spa Nortia

Na de Buhay Isla trip en het slapen in hostels en houten hutjes besloten we in Coron een goede massage te boeken. Dit deden we bij Spa Nortia. De massage was echt heerlijk. Als je een massage wilt boeken in Coron dan moet je hier zijn.

Vliegtuig van Coron naar Manilla

Vliegtuig van Coron naar Manilla. Mooiste vlucht ooit.

Vlucht Coron naar manilla

Vlucht Coron naar manilla

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *