Camping tip Lucca: Agricampeggio La Valle

Camping tip Lucca: Agricampeggio La Valle

Charmante camperplekken in de buurt van steden zijn schaars. Vaak ploffen we ergens met de camper neer op een betonnen ongezellige parkeerplaats. Toch vonden wij een pareltje in Lucca, dankzij een tip van @alifornidreaming (even volgen hoor), namelijk Agricampeggio La Valle.

camping lucca
camping lucca
camping la valle
camping la valle

Deze kleine camping vind je net aan het randje van een bos en heeft uitzicht op schitterende Toscaanse heuvels. Lucca kun je vanaf de camping prima met het fietsje doen, maar er stopt ook een bus voor de camping, handig hé. Maar wat de camping vooral een ontzettend fijne plek maakt, is de gastvrijheid en behulpzaamheid van de eigenaar met de toepasselijke naam Luca.

camping lucca

Op dit moment is de camperplaats gesloten en zijn ze druk bezig met verbouwingen. Midden maart gaat Camping La Valle weer open. Van te voren reserveren in het hoogseizoen is geen overbodige luxe. Als één van de weinige camperplekken in de omgeving + de lovende kritieken, zorgen ervoor dat de camping erg in trek is

Camping La valle in een notendop:

  • Prijs / € 29,- /
  • Sanitair / 9 / Super schoon, netjes, geen extra kosten, alleen de douche is wat klein
  • Plekken / 8,5 / Eigen terras is top en je hebt een prachtig uitzicht. Als het vol staat, zijn de plekken wat krap
  • Locatie / 9 /  Dichtbij Lucca en Pisa
  • Voorzieningen / 8 / zwembad, receptie, lokale drankjes

De camperplekken van Camping La Valle

Camping La Valle heeft in totaal 20 camperplekken, 10 aan elke zijde. Eigenaar Lucca heeft de ruimte perfect benut. Als alle camperplekken namelijk bezet zijn, kan het wat aan de krappe kant zijn. Daarom heeft elke camperplek een eigen zitje aan de voorkant met een klein parasol. Super handig. Ook heeft elke plek een kraan met drinkwater, wat na een lange tijd kamperen altijd een fijn detail is bij een camperplek

camping la valle

Ook voor tenten is er meer dan genoeg ruimte. Op de heuvel is er een aparte tenten area opgezet. Het ziet er een klein beetje gek uit zo’n tenten piramide, maar je hebt zo wel het mooiste uitzicht van de camping

camping la valle
camping la valle

Het sanitair van de camping is brandschoon en worden meerdere keren per dag schoon gemaakt. De douches zijn wat aan de krappe kant, maar verder hartstikke fijn.

camping la valle

Zwemmen, relaxen of een drankje bestellen

In Toscane kan het knap warm worden. Na een dagje struinen door Lucca is er niets zo fijn als een frisse duik in het zwembad en dan het liefst met een koud biertje erbij. Ook hier is aan gedacht. Bij de receptie vind je namelijk een relatief groot zwembad en heerlijke ligstoelen. Ook zijn er verschillende picknicktafels met overkapping waar je gebruik van kan maken. Voor de kids is er een klein speeltuinje, wel bij het zwembad.

Is het wat minder weer, dan heb je ook een relaxing space met een zitje, boeken en spelletjes

camping la valle

Een warm welkom

Wil je weten hoe je het beste naar Lucca kunt gaan? Waar je heerlijk kan eten? Of wat er nog meer te doen is in de omgeving? Eigenaar Lucca weet het je te vertellen. Deze enthousiaste jonge eigenaar – die overgens super goed Engels spreekt – ontvangt zijn gasten met open armen. Ondanks dat de camping al fantastisch loopt, blijft hij de camping verder ontwikkelen.

camping lucca

Lucca op fietsafstand en in slechts een half uur in Pisa

Op het fietsje naar Lucca, een droom voor iedere Nederland ;p. Camping La Valle ligt op slechts 7 km van de stad. Prima te doen dus. Wij deden er in totaal ongeveer 20 minuutjes over. In de stad zelf heb je verschillende plekken waar je je fiets kan plaatsen (ook beveiligd schijnbaar). Wij besloten de fiets bij een fietsenrek bij een terras te plaatsen. Pisa ligt op 13 km fietsen, maar ook daar je kan je vanaf de capming eenvoudig naar toe met de bus of de trein. Tip! Wel even van te voren een kaartje kopen.

camping lucca
camping lucca

De stad Lucca is echt geweldig! Wat hebben wij hier genoten van het eten en de sfeer. Natuurlijk hebben wij ook dit keer alle Lucca hotspots voor jullie verzameld en uitgebreide Lucca Cityguide geschreven met de leukste tips. Camping La Valle is echt de perfecte plek om de stad te bezoeken, ook voor Pisa overigens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *