Camping Huttopia Calvados – Normandië, Frankrijk

Camping Huttopia Calvados – Normandië, Frankrijk

Al verschillende keren kregen we de campings van Huttopia als tip. Dus besloten we dat onze eerste stop van onze Europa Roadtrip de camping Huttopia Calvados werd. Een kleine camping midden in de bossen van Normandië op ongeveer 7,5 uur rijden van Nederland. Een perfecte eerste stop dus.

Groene & camping

Huttopia Calvados was ooit een kleinschalige chalet camping en werd een aantal jaren geleden overgenomen door Huttopia. De camping kreeg een complete make-over. Toch werd de oude charmante Franse stijl perfect behouden. Vooral het sanitair en overige voorzieningen werden gemoderniseerd en ook dit heeft Huttopia erg mooi gedaan. Super leuk detail is dat de douches een kleine heater hebben voor als je onder de douche uitkomt. Luxe die ik thuis zelfs niet heb.

Boek een overnachting via deze link >>

camping huttopia
camping frankrijk

Borrelen of een hapje eten

Helaas is het restaurant in het laagseizoen gesloten, maar anders kun je op de camping ook gezellig een hapje eten of borrelen op het terras onder de sfeervolle lampjes. Een drankje scoren doe je bij 1 van de toffe oldtimer foodtrucks die er staan. Broodjes voor in de ochtend kun je gelukkig wel het hele jaar afhalen.

camping normandie
camping

Zwemmen, wandelen, fietsen of biljarten

Op de camping heb je een semi overdekt zwembad en buitenzwembad waar je tot 21.00 uur gebruik van kan maken. Ook kun je in het restaurant tijdens een regenachtige dag lekker biljarten of in het zonnetje een potje jeu de boule spelen.
Ook kun je in de omgeving mooi wandelen en fietsen. Alhoewel een elektrische fiets met alle heuvels geen overbodige luxe is.

  • Prijs: 21 euro per nacht in het laagseizoen voor een camper, 2 volwassenen en een hond
  • Sanitair: dikke vette 10
  • Plekken: lekker ruim en groen
  • Locatie: mooi, maar niet heel veel te beleven in de nabije omgeving
  • Voorzieningen: leuk terras, broodjesservice, zwembad, speeltuin etc.

Ons oordeel

Heerlijke rustige groene camping. Wel veel glamping tenten en het was er misschien iets te rustig. In de omgeving is niet heel veel te beleven. Voor rustzoekers en wandelaars een heerlijke plek.
Door By :>Foedsie 8,5 / 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *