Camping De Lievelinge

Nu de camper eindelijk klaar is, hebben we een aantal kleine trips gepland om de camper alvast een beetje testen. Eerder vertrokken we met de hele familie helemaal naar Groesbeek, maar liefst 30 minuten rijden ;). Dit keer mocht het blauwe busje iets verder rijden naar Vuren om te overnachten bij Camping De Lievelinge. Ook dit keer waren we niet alleen, maar ging de hele Soetkees family en Mr. Orange met ons mee.

camping de lievelingen
camping de lievelingen

Een gezellige georganiseerde chaos

Bob Dylan op de speakers, het zonnetje hoog in de lucht, een bonte verzameling aan spullen en heel veel vrolijke kleurtjes… Ik voel me meteen thuis. Het voelt een beetje als De Kaaij in Nijmegen, zoals vroeger Ken je de Kaaij nog niet dan moet een bezoekje aan deze plek snel op je to do lijstje komen te staan. We besluiten de camper naar de plek te brengen en meteen aan te schuiven voor een speciaal biertje en wat lekkers. Je kan zowel binnen als buiten zitten.

camping de lievelingen
camping de lievelingen

De camping ziet er echt enorm geweldig uit. Een gezellige georganiseerde chaos, zo kun je Camping de Lievelinge misschien het beste omschrijven. Overal ontdek je weer iets nieuws. Zelfs de toiletgebouwen zijn hier tof. Zo zijn de douches knalrood. Maar dan ook goed rood; de muren, vloer, plafonds en zelfs de wastafels zijn rood.

De camperplaatsen zijn erg ruim opgezet en bevinden zich altijd dicht bij douches en toiletten. Kinderen (en wij stiekem ook) kunnen knuffelen met varkens in de kinderboerderij. In het hoogseizoen is ook de ouderwetse zweefmolen geopend en kunnen de kids knutselen en verven bij het Kids Lab.

camping de lievelingen
camping de lievelingen

Bij lekker warm weer ligt iedereen aan het strandje waar je een duik kan nemen in het meertje. Zo is er zelfs een duikvlot met duikplank. Helaas is de hond hier niet welkom.

De huurlingen van De Lievelinge

Wil je graag een keer kamperen, maar liever niet in een tentje slapen. Kies dan voor een huurling. Van knusse tipi’s, een yurt tot een oude Amerikaanse schoolbus. Bij De Lievelinge vind je allerlei geweldige glamping opties.

camping de lievelingen Islands
camping de lievelingen

Restaurant Kees & Kwartel

In het hoogseizoen en in het weekend kun je iedere dag bij Kees & Kwartel terecht voor een lekker ontbijtje, lunch of diner. Van lekkere taartjes tot een uitgebreid dagmenu. Alle gerechten zijn vers en eerlijk. In het hoogseizoen gaan de voetjes van de vloer bij ‘Bar dancing Kokomo’.

camping de lievelingen
 camping de lievelingen

Voor de simpele snack kun je terecht bij Chick & Chill. Helaas zijn de opties doordeweeks in het laagseizoen wat beperkt. Hoewel het restaurant van 10.00 – 17.00 geopend is, heb je weinig keuze en is het ook niet mogelijk om ‘s avonds wat te komen eten. Wel een dikke tip zijn de kokosmakronen en de gebakjes.

Doordeweeks kamperen  bij Camping de Lievelinge

Sinds Piet Paulusma van de buis is verdwenen is er gelukkig geen touw meer aan vast te knopen wat het weer nu echt gaat doen. Gelukkig, schijnt vandaag het zonnetje volop en blijft de geplande regen lekker ver van ons vandaan. Omdat er eigenlijk behoorlijk wat regen voorspelt was deze donderdag en ook de vakanties nog niet zijn begonnen, is het op de camping ontzettend rustig. Dat het wat rustiger is op de camping vind ik zelf niet zo erg, maar helaas heeft dit wel wat nadelen. Zo is het restaurant beperkt geopend en is er niet zoveel keuze. Ook de zweefmolen, kidslab en andere activiteiten zijn gesloten.

camping de lievelingen
camping de lievelingen

Is camping de Lievelinge een lieveling?

Ik zie De Lievelinge in de zomer helemaal voor me. Volgens mij is het dan 1 groot feest. Wij zijn dan ook zeker van plan om nog een keertje in de zomer terug te komen. In het laagseizoen doordeweeks kamperen bij De Lievelinge is het niet helemaal mijn ding. De mensen zijn niet echt flexibel en ik had soms het idee dat ze ons een beetje lastig vonden. Later uitchecken was bijvoorbeeld onmogelijk, terwijl de hele camping leeg stond. In het restaurant stond ik soms 10 minuten te wachten terwijl er geen andere gasten aanwezig waren. Medewerkers gingen gewoon door met hun eigen ding en er kon nog geen hallo van af. Toen we de volgende ochtend 5 minuten voor 10 een koffie wilden bestellen ging dit helaas niet omdat ze pas om 10 uur open gingen. Ook bij het aangegeven dat de douches het niet deden werd er eigenlijk niks gedaan. Uiteindelijk werden we maar naar een ander gebouw gestuurd. Echt behulpzaam was het personeel niet.

camping de lievelingen
camping de lievelingen

Volgens mij stond er een groot feest op de planning en daar was iedereen hier enorm druk mee. Super goed natuurlijk, maar als gast van de camping voelde ik me soms een beetje gegeneerd en waren ze ons liever kwijt dan rijk. Enorm jammer, want de camping zelf vonden wij zo ongelooflijk leuk. We gingen daarom een beetje met een dubbel gevoel naar huis. Misschien in de zomer een herkansing dus. Want als dat ook nog goed zou zijn, dan is Camping de Lievelinge ook zeker mijn lieveling.

Pin & Save for later

CAMPING DE LIEVELINGEN

Nog meer foto's zien?

Desi is Foedsie

Vaak Foetsie en een beetje een foodie. Het liefst zoveel mogelijk op reis op zoek naar de leukste bestemmingen, lekkerste hotspots en beste streetfood samen met de liefde van mijn leven en af en toe onze gezellige mopshond. Hoewel we geen krijgen van Azië, staat ook de rest van de wereld nog op onze bucketlist.

Plannen/reizen voor 2019

– Zuid Tirol (Februari)
– Keulen (Maart)
– Zwarte Woud (juni)
– Hongarije (juli)
– Montenegro
– Kroatië
– Slovenie
– Italie
– Spanje

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste bestemmingen, de lekkerste hotspots en handige tips. Aanmelden >>

Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yes! Doe mij ook eens zo'n Foedsie nieuwsbrief