Buggerru: het surfstadje van Sardinië
Nooit geweten dat je op Sardinië kunt surfen. Tijd om hier dus verandering in te brengen. Want naast top surfcondities is het hier ook nog eens ongelooflijk mooi. Het dorpje Buggerru is knus, gezellig en behoorlijk steil. De meeste mensen die hier naartoe gaan komen om te surfen. Dit is dan ook precies wat wij hebben gedaan.
Hoe kom je in Buggerru
De leukste manier om Sardinië te ontdekken is met een roadtrip. Iedere regio van het eiland heeft weer een compleet andere omgeving. De westkust, waar je Buggerru vindt, staat bekend om haar ruige kust en geweldige surfcondities. Vanuit het zuiden heb je een prachtige route dwars door de bergen naar dit knusse surfplekje. Het vergt soms wel wat van je auto, maar het is de route absolute waard.
Vanaf Alghero: +/- 3 uur
Vanaf Olbia: +/- 3,5 uur
Vanaf Chia: +/ 1 uur
Vanaf Cagliari: +/ 1,5 uur
Waar te overnachten in Buggerru
Ben je zoals ons met de camper dan heb je verschillende opties. Direct aan het strand vind je een kleine camperstop. De camperstop is niet heel bijzonder, maar het heeft een klein toiletje en is spotgoedkoop. Ook richting Dido beach vind je een camperstop wat volgens mij hoort bij één van de strandtentjes. Je hebt volgens mij geen stroom, maar verder wel een toilet.
Omdat wij onderweg ook moeten werken, besloten wij om te kiezen voor een camping. We hebben (nog geen) zonnepanelen dus stroom is vaak wel noodzakelijk. Ook is Wifi geen overbodige luxe. We kozen de kleinschalige camping Ortis di Mari Prima camping, schoon, knus, maar wel iets aan de prijs. Volgens mij betaalde wij in totaal 26 euro per nacht. Natuurlijk nog niks vergeleken met hotelprijzen, maar in het laagseizoen voor een simpele camping is dit best prijzig.
Buggerru Surf School
Ga je naar Buggerru dan kom je 99% zeker om te gaan surfen. Doen! Want de surfcondities zijn top, waardoor je er bijna het hele jaar kunt surfen. Wij volgen een lesje bij Buggerru Surfschool en dit was echt geweldig. Na een korte warming-up en een lesje surftechniek mochten we dan eindelijk het water in. Wat was het genieten om weer lekker actief bezig te zijn, maar wat is het ook ongelooflijk moeilijk. Bij iedere poging kregen we opnieuw uitleg en handige tips. De uitleg was echt top en we merkten beide na iedere poging vooruitgang. Uiteraard was dit maar 1 lesje en heb je om echt goed te kunnen surfen wel iets langer nodig. Zo heb je bij Buggerru ook verschillende surfprogramma’s waarbij je zelfs kan slapen in het surfhuis. Lijkt jou dit ook tof? Lees ook het artikel “Surfen in Sardinië met Buggerru Surfschool”.
Lees ook
>>> Surfen op Sardinië met Buggerru Surfschool
Maak een hike bij Capo Pecora
Op ongeveer 20 minuutjes van Buggerru vind je Capo Pecora, een prachtige plek voor een hike. Je hebt hier een prachtige ruige kustlijn waarbij je op verschillende rotsen de gigantische kracht van de golven kunt bewonderen. Er is een parkeerplaats waar je je auto kwijt kunt. Hoewel er staat aangegeven dat je hier niet mag wildkamperen, lijkt het er wel op dat hier verschillende mensen een nachtje hadden gestaan. Als je het aan durft dan wordt je wel wakker met een geweldig uitzicht over de zee.
Dido Beach
Voel je je weer even als kind in de ruige golven van Dido beach. Het strand is misschien niet spierwit met azuurblauw water, maar is prachtig om haar eigen manier. Je kan hier wandelen of een frisse duik nemen en de kracht van de golven overwinnen.
Hotspots Buggerru: Bistro 13
Bistro 13 vonden we zo leuk dat we er zelfs nog een keertje naar teruggingen. Het restaurantje ziet er gezellig en knus uit, heeft verschillende speciaalbiertjes en zelfs vega opties. Ik eet al een tijdje geen vlees meer en dit kan soms toch wel lastig zijn. Bij Bistro 13 heb je verschillende vega en zelfs vegan opties. Ik koos voor de vegan pasta pesto en als toetje voor de Seadas, een traditioneel gerecht uit Sardinië. Het eten was super goed en ook nog eens budgetvriendelijk. Dikke tip dus.
Jongen jongen wat is het daar mooi, en gave foto’s ook van het surfen zeg ??