Lake Bled: must-visit of tegenvallertje?

Het schitterende kerkje midden op het meer van Lake Bled, dit is toch wel het beeld wat iedereen heeft van Slovenië. Niet zo gek want reis je met de auto naar Slovenië dan is dit waarschijnlijk het eerste plekje wat je tegenkomt. Het meer trekt jaarlijks enorm veel mensen, waardoor het niet alleen beeldschoon is maar helaas ook erg druk. Is het dan zo bijzonder? Heel eerlijk, niet echt eigenlijk. Het valt zelfs een beetje tegen. Moet je het dan overslaan? Dat ook weer niet, maar een dagtripje is eigenlijk wel meer dan voldoende. Voor ons was het een must-visit, maar ook een beetje een tegenvaller dus.

Hoe kom je in Bled

Kom je met de auto dan bestaat er een grote kans dat je Slovenië binnenkomt via Oostenrijk en de Karawankentunnel. Bled is dan nog maar ongeveer een uurtje rijden. Hou wel rekening met behoorlijk wat file rondom het meer. Ben je net zoals ons met de camper hou er dan wel rekening mee dat je alleen mag parkeren op speciale plekken.

Vanuit Nederland kun je ook vliegen naar Ljubljana. Wil je meer dan alleen de stad ontdekken, dan kun je hier een auto huren en de rest van het land ontdekken. Vanuit Ljubljana is het ongeveer 45 minuutjes rijden.

lake bled
Bled Slovenie

Overnachten

Voor onze knalblauwe bus gingen we op zoek naar een mooie kampeerplek in de buurt van het meer Bled. Dit was een grote vergissing. Zelfs de campings waren hier onbetaalbaar. Wij hadden het geweldige idee om onze reis te starten in het hoogseizoen en niks vast te leggen. In Bled kwamen we erachter deze twee tactieken bijzonder slecht met elkaar gaan in het hoogseizoen. Echt alles zat vol. Uiteindelijk kwamen we terecht bij de peperdure camping Šobec. Voor 50 euro per nacht konden we onze camper kwijt op het vrije veld. Wat inhoudt dat iedereen kriskras en hutje mutje bij elkaar staat. Het sanitair was vreselijk en soms stond ik als tiende in de rij voor het toilet. Niet echt het idee wat ik had bij kamperen in het onontdekte Slovenië.

Onze tip voor Lake Bled. Bezoek het maar boek ergens anders een overnachting.

Picknicken aan het meer van Bled

We besloten om het meer overdag een beetje te vermijden en bij de camping aan het riviertje te relaxen. Wat overigens echt een heerlijke plek was. Yup ik kan toch nog iets positiefs over de camping melden. Tijdens zonsondergang besloten we op de Tomos (snorfiets) te springen bepakt met een klein rugzakje gevuld met wat lekkers, een fles wijn en een picknickkleed. Dit was de beste beslissing ooit. We hebben heerlijk in alle rust genoten van het prachtige meer.

lake bled
Bled Slovenie

Dit mag je niet missen in Bled

  • Het meer (DUH!)
  • Probeer ook zeker eens het Taartje van Bled “Bled cake”
  • Maak een frisse duik in het meer
  • Maak er een low budget uitje van en ga picknicken
  • Bezoek het kasteel van Bled en geniet van een prachtig uitzicht
  • Wandel de Ojstrica Trail en geniet van een adembenemend uitzicht

Pin & save for later

Lake Bled

Wat zijn leuke plekken om te overnachten in Lake Bled?

Ons oordeel

Yesss Lake Bled mag je zeker niet missen, ook al valt het een beetje tegen. Wij raden vooral om hier een dagje naar toe te gaan, maar lekker ergens anders te overnachten.
Door By :>Foedsie 7 / 10

Eén reactie op “Lake Bled: must-visit of tegenvallertje?”

  1. Maria schreef:

    Dat is toch ook iets meer voor jullie kleedje een borrel en lekker in de buitenlucht met zo min mogelijk mensen haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *