Beste stranden portugal

Wow Portugal! Wat een mooi en veelzijdig land en niet voor niets één van de meest populaire vakantiebestemming. Naast heerlijk eten, top steden, oude gebouwen, heb je er natuurlijk ook Europa’s mooiste stranden. Overweeg je een vakantie naar Portugal, bezoek dan zeker één van onderstaande plekjes. Skyscanner deelde een top 10 en wij delen die graag verder. Zo kunnen we alvast een beetje genieten en wegdromen van zon, zee en strand.

1. Dona Ana, Algarve
Pure schoonheid. Mooie rotsformaties en witte stranden wat wil een mens nog meer. De stranden in Lagos behoren tot de mooiste stranden van de wereld. Dit komt door fantastische combinatie van witte zandstranden en adembenemende rotsformaties. Doordat de stranden in een halve cirkel rond Lagos gelegen zijn, kun je bij het ene strand een mooie zonsopgang meemaken en aan de andere kant een borrel drinken terwijl je de zon ziet zakken in de zee.

portugal

2. Viana do Castelo
Ook de stranden in Viana do Castelo mogen niet ontbreken in dit lijstje. Met leuke visserdorpjes en de rustige zeer kun je hier heerlijk genieten van een vakantie in Portugal.

portugal

3. Praia de Rocha
Vlakbij Faro ligt het mooie strand Praia de Rocha. Hier kun je niet alleen genieten van de lekkere verse visgerechten, maar ook van de mooi goude stranden. Een prachtig beeld.

rocha

4. San Pedro de Moel
Een charmant en schattige visserdorpje, waar je volledig tot rust komt.

portugal

5. Praia do Meco
Het mooi uitgestrekte Praia doMeco is maar 40km rijden vanaf Lissabon en dus prima te combineren.

portugal

6. Cascais
Surfers opgelet, Praia de Guincho is het paradijs voor watersport liefhebbers.
7. Praia da Amoreira

Tussen de rotsen kun je op de dit uitgestrekte strand heerlijk genieten van de zon en blauwe zee. Een mooie plek om volledig tot rust te komen.
8. Tavira, Algarve
Een goed bewaard geheim: Tavira. Op de Spaanse grens ligt dit mooie paradijs.

9. Salema
Klein maar fijn, dat is Salema een authentiek visserdorpje. Uniek, doordat het strand tussen twee grote kliffen ligt. Wat een een mooi beeld geeft.

10. Zambujeira do Mar
Geliefd bij de lokale bevolking wat een goed teken is. Je kan heerlijk eten, van de zon genieten en er is genoeg te doen in de omgeving. Een aanrader dus!

Desi is Foedsie

Vaak Foetsie en een beetje een foodie. Het liefst zoveel mogelijk op reis op zoek naar de leukste bestemmingen, lekkerste hotspots en beste streetfood samen met de liefde van mijn leven en af en toe onze gezellige mopshond. Hoewel we geen krijgen van Azië, staat ook de rest van de wereld nog op onze bucketlist.

Plannen/reizen voor 2019

– Zuid Tirol (Februari)
– Keulen (Maart)
– Zwarte Woud (juni)
– Hongarije (juli)
– Montenegro
– Kroatië
– Slovenie
– Italie
– Spanje

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste bestemmingen, de lekkerste hotspots en handige tips. Aanmelden >>

Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yes! Doe mij ook eens zo'n Foedsie nieuwsbrief