Hotspots Phnom Penh

Hotspots Phnom Penh

Phnom Penh, staat bij veel mensen niet hoog op het lijstje om te bezoeken. Ook wij lieten ons behoorlijk afschrikken door de vervelende verhalen op internet over veiligheid en hygiëne. Misschien juist daarom viel Phnom Penh ons 100% mee. Oké, het is absoluut geen mooie stad en ja het stinkt er soms en er liggen vuilniszakken op straat, maar om deze stad nu over te slaan? Nee, dat absoluut niet. Ik hou mijn neus wel een keertje vaker dicht en gebruik gewoon mijn gezond verstand en wat blijkt Phnom Penh is best een prima stad om te bezoeken. En al helemaal één die je niet mag overslaan in verband met haar verleden.

Misschien is Phnom Penh geen stad waar je van tentje naar tentje wandelt. Simpelweg omdat dit soort straten er niet zijn. Maar er zijn genoeg leuke plekken waar je fantastisch kan eten en borrelen.

Friends the restaurant

In Hoi An hadden we al een soortgelijke restaurant bezocht en dit was ons zeer goed bevallen. Ook over Friends hadden we veel goede verhalen gehoord. Helaas was het restaurant dicht toen wij in Phnom Penh waren. Wat zo mooi is aan Friends is dat het straatarme kinderen de kans geeft op een toekomst. Zij worden daar opgeleid en krijgen zo regelmatig en een inkomen. De opleiding is uitstekend, waardoor zij later een grote kans hebben op een goede baan in een toprestaurant of hotel. Alleen daarom is een bezoekje aan dit restaurant een must tijdens je verblijf. Daarnaast schijnt het eten er fantastisch te zijn.

friends restaurant

Che Culo

Even compleet wat anders is: Che Culo. Een heerlijke mix van mediterraanse hapjes. Dit hadden wij tijdens onze reis nog niet ieder gezien. Het tentje is super hip en serveert heerlijk eten. Van fantastische cocktails tot burgers en pasta’s. Smullen. En het interieur ziet er super uit. Een goede plek om te eten of te alleen te borrelen.

911-midweek-madness-x-the-creem-l007

Mok Mony

Wil je goed en betaalbaar eten dan is Mok Mony absoluut een aanrader. De eigenaar is ontzettend vriendelijke, enthousiaste man uit Maleisië met heel veel liefde voor eten. Het menu bestaat uit verschillende Aziatische gerechten. Van traditionele Cambodjaanse gerechten tot Maleisische Kip Redang. Ook de cocktails zijn hier spotgoedkoop en heerlijk! Vraag de kok wat je moet nemen en je zit altijd goed. Op advies van de kok kozen wij voor de beef rolletjes (grilled betel leaf), Kip Redang en de Khmer Red Chicken Curry. Beste advies ooit. Alles was ongelooflijk lekker en ook nog eens erg goedkoop. Het is misschien niet de gezelligste plek om te zitten, maar het eten en drinken is fantastisch. Probeer ook de lemongrass mojito. Spotgoedkoop en super lekker.

Voor de interieurliefhebbers ga naar Chinese House

Alleen al voor het interieur en sfeer moet je deze plek bezoeken. De prijzen liggen iets hoger, maar dit restaurant heeft zo’n toffe uitstraling dat het zeker de moeite waar is. Het is absoluut de meest  hippe plek om te bezoeken. Met prachtige kunst aan de muur, fijne muziek en natuurlijk goed eten en drinken is dit een absolute hotspots van Phnom Penh en misschien wel Cambodja! Het zit een beetje verstopt, maar de rit ernaar toe is de moeite waard. Het restaurant is opgedeeld in twee delen het tapas en cocktail gedeelte en het restaurant. Beneden heerst een relaxte, gezellige sfeer en boven is het wat rustiger en chiquer.

chinese house

chinese house

Eclipse Sky Bar

Ja, je zou het niet verwachten maar Pnhom Penh heeft een super hippe skybar. Hoewel het uitzicht niet heel bijzonder is, is het een leuke, hippe en vooral koele plek om te zitten. Wel (zoals de meeste skybars) belachelijke prijzen, maar voor een drankje of twee perfect. Er is hier bovendien geen dresscode, de sfeer is erg ontspannen en het mooiste van alles het is er een stuk koeler.

Bekijk alle artikelen over
Bekijk alle artikelen over

Wie is (er) Foedsie? Desi, Leroy en Buddha zijn vaak Foetsie en altijd op zoek naar food. Reis met ons mee naar de leukste bestemmingen & lekkerste hotspots.

Alle Hotspots

Klik hier om terug te gaan naar alle artikelen over hotspots

@foedsie

Nieuw

Cambodja

Stel je eens voor; achterin een tuktuk door de ongerepte natuur, groene rijstvelden en bij ieder dorpje ontvangen worden door de lokale bevolking met een vriendelijke glimlach. Reizen door Cambodja is een ervaring om nooit meer te vergeten.

Bestemmingen

 • Phnom Penh
 • Sen Monorom
 • Siem Reap
 • Terug naar alle artikele over Cambodja
 • Accommodaties

  One response to “Hotspots Phnom Penh”

  1. maria says:

   wat leuk geschreven ,en zo te lezen was het daar Top !!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vaak Foetsie en een beetje een foodie. Dat ben ik in een notendop. Het liefst ben ik zoveel mogelijk weg, op reis, de wereld aan het ontdekken. Dit doe ik niet alleen, maar samen met mijn grote liefde (bijna man) en heel af en toe onze lieve, oude, brompot van een mopshond. Maar ook met vrienden en familie natuurlijk. Van duiken tot het beklimmen van gigantische bergen, eten aan straat tot luxe villa’s, van helemaal niks doen tot blaren onder onze voeten lopen.

  Foedsie