Backpacken in Cambodja? Een reis om nooit meer te vergeten

Stel je eens voor; achterin een tuktuk door de ongerepte natuur, groene rijstvelden en bij ieder dorpje ontvangen worden door de lokale bevolking met een vriendelijke glimlach. Reizen door Cambodja is een ervaring om nooit meer te vergeten. Cambodja is misschien een stuk kleiner dan haar naastgelegen buurlanden, maar heeft werkelijk alles. De mooiste tempels van de wereld, strand en zelfs een jungle.

De tempels van Angkor

Een bezoek aan het Angkor gebied en haar fantastische tempels mogen niet ontbreken tijdens je reis door Cambodja. Het gebied is mega en je hebt minimaal een paar dagen nodig om de verschillende plekken te ontdekken. Helemaal niet erg, want dit alles doe je vanuit de levendige en gezellige stad Siem Reap.

Welcome to the jungle

Ja, dit land heeft zelfs een jungle. Deze jungle vind je in de provincie Mondulkiri. Dit gebied wordt nog maar weinig bezocht, maar is een ontzettend mooi deel. Ook kun je hier het Mondulkiri Elephant valley project bezoeken. Een bijzondere olifanten opvangcentrum midden de jungle.

Geschiedenis

Cambodja kent een vreselijke geschiedenis. Jarenlang was de rode Khmer hier aan de macht waarbij miljoenen mensen zijn omgekomen. Wij vonden het belangrijk om meer te weten te komen over haar bewogen geschiedenis. Tijdens ons bezoek aan Phnom Penh hebben wij dan ook het Tuel Sleng Museum en de killing fields bezocht. De geschiedenis van Cambodja is er tragisch. Toch weten maar weinig mensen hier van.

Bestemmingen

Alle artikelen over Cambodja

Ons oordeel

Cambodja is wat ons betreft een top bestemming. Door de veelzijdigheid van het prachtige land weet je zeker dat je een fantastische reis gaat maken.
9 / 10