Accommodatie Togian Islands: Karidiri

Accommodatie Togian Islands: Karidiri

Wanneer je op zoek gaat naar accommodaties op de Togian Islands komt Karidiri als één van de eerste naar voren. Niet zo gek, aangezien Karidiri één van de grootste resorts die je hier kunt vinden. Er is dan ook altijd wel een plekje vrij. Het eerste wat opvalt is de prachtige locatie van Karidiri. Het resort bevindt zich op één van de mooiste plekken op de Togeans en Sulawesi. Vanaf je huisje loop je namelijk het kristalblauwe water in. Het rif is een plaatje en start vrijwel direct wanneer je het water inloopt.

Togian Islands: huisje aan het strand

Wij mochten overnachten in een huisje aan het strand, wat echt heerlijk was. Even een dagje niksen, een beetje chillen in de hangmat en af en toe een verfrissende duik. Doordat het resort behoorlijk groot is, is het ook wat onpersoonlijk. De medewerkers waren niet echt vriendelijk en het eten vonden wij in vergelijking met de overige accommodaties ontzettend tegenvallen. Ook zit je niet aan één grote eettafel, maar aan kleine tafeltjes apart. Wat heel anders is dan dat we gewend waren van de andere accommodaties. Daar gingen we iedere avond uitgebreid met zijn allen aan tafel wat vaak uitliep tot flink wat gezellige Bintangs.


Het huisje was simpel, maar wel erg ruim. Voor mij had het wel iets schoner gemogen. De kamer is voorzien van een 2-persoonsbed met klamboe en een badkamer met westers toilet en een koude douche.  Alles wat je nodig hebt dus. Er was helaas wel één maar. Doordat het vuilnis niet eenvoudig van het eiland kan, hebben ze bijna bij alle resort last van ratten. Helaas zijn er nog steeds heel veel mensen die ondanks de waarschuwingen eten mee naar de kamer nemen. ’s avonds hoorde we dan ook ratten rondom het huisje wandelen.


Wat wel prettig is aan het resort is dat je er een duikschool hebt, er een klein winkeltje zit en dat ze een gratis pendeldienst aanbieden naar Wakai (hier kun je de veerboot naar Gorontalo pakken).Voor 1 nachtje vonden wij Karidiri prima. De omgeving is er prachtig, maar het resort zelf valt een beetje tegen. Per nacht betaal je ongeveer 50 euro per kamer incl. ontbijt, lunch en diner. 

Tip! Wij wilde ontzettend graag bij Ale beach Togean Islands overnachten, maar helaas waren zij helemaal volgeboekt. Wij hadden namelijk verschillende mensen gehoord over deze plek en iedereen was hier enorm enthousiast over. Mocht je de kant krijgen, zeker boeken.

Verder reizen naar

Ons oordeel

Wij vonden Karidiri voor een nachtje prima.
6 / 10

Nog meer foto's zien?

Bekijk alle artikelen over
Bekijk alle artikelen over

Vaak Foetsie, beetje

Reizen naar het mooie Indonesië

Wij zijn fan! Wat is Indonesië mooi. Dit land heeft alles: strand, avontuur, wildlife, geweldig eten en natuur. Bezoek het hippe eiland Bali of ontdek het ongerepte Sulawesi. Met meer dan 15.000 eilanden is Indonesië een perfect land voor alle type reizigers.

@foedsie

Benieuwd waar we nu zijn? Volg ons op instagram. Vinden we leuk!

Booking Deals voor Bali

Booking.com

Vliegen met Qatar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak Foetsie en een beetje een foodie. Dat ben ik in een notendop. Het liefst ben ik zoveel mogelijk weg, op reis, de wereld aan het ontdekken. Dit doe ik niet alleen, maar samen met mijn grote liefde (bijna man) en heel af en toe onze lieve, oude, brompot van een mopshond. Maar ook met vrienden en familie natuurlijk. Van duiken tot het beklimmen van gigantische bergen, eten aan straat tot luxe villa’s, van helemaal niks doen tot blaren onder onze voeten lopen.