Accommodatie Togian Islands: Araya Dive Resort

Het eerste resort wat je voorbij vaart vanuit Ampana naar de Togian Islands is het Araya Dive Resort en dit is meteen een topper. Van de drie accommodaties op de Togeans waar we hebben overnacht, vonden we Araya het fijnste. Wij boekten hier een splinternieuw luxe huisje en dat was echt genieten. Het resort bevindt zich op een rots, waardoor het helaas geen eigen strand heeft. Er is er wel een steiger waarbij je direct wordt getrakteerd op prachtig koraal. Wil je liever toch op het strand liggen, dan kun je altijd nog naar de overkant zwemmen.

togian islands

Wanneer je aankomt bij het resort wordt je direct verwelkomt door twee super vriendelijke honden. De honden mogen niet bij de gezamenlijke ruimte komen, maar zodra ze de kans krijgen staan ze al klaar op het pad, voor je huisje of op de steiger voor een knuffel. Wij vonden dit echt zo schattig. Soms gaan ze zelfs mee zwemmen.

togian islands

Villa met een adembenemend uitzicht

Hoewel je niet veel nodig hebt op een bounty island, is het stiekem toch best fijn dat je je eigen huisje hebt. De huisjes bij Araya waren echt geweldig. Super ruim, modern en schoon. De kamer is voorzien van een groot bed, bankje, kastje en een ruime “buiten” badkamer. Het leukste aan het huisje is het grote terras incl. zitzakken en een geweldig uitzicht. Hoewel we graag een babbeltje maken met andere mensen is het soms ook lekker om met zijn tweetjes te genieten van een mooie zonsondergang en een welverdiend biertje.

togian islands

Heerlijk eten

Zoals bij alle accommodaties op de Togian Islands is ontbijt, lunch en diner inbegrepen. Iedere avond schuif je met zijn alle aan. Araya is een klein resort, dus je zit er hooguit met twaalf man. Dit zorgt voor een gezellige en knusse sfeer. Het eten was er ontzettend goed. Diner en lunch bestaat uit nasi, groente, maiskoekjes en vers gevangen vis. Als je dieetwensen hebt kun je dit gewoon doorgeven.

Duiken!!!

Zodra we de kans krijgen, gaan we duiken en dit kon gelukkig heel goed bij Araya Dive Resort. Bomba Divers hoort namelijk bij het resort en is één van de beste duikcenters van de Togian Islands. Wij besloten daarom 1 dag te gaan duiken met Bomba Divers en dit was echt top! We besloten om naar Una Una te gaan, één van de mooiste duikplekken van de Togeans. Wat een geweldige ervaring. Het was een lange dag, maar zo fantastisch gaaf.

Kortom: Araya Dive Resort is een heerlijke accommodatie op de Togians Islands. Vanaf Amapana bereik je het resort al binnen een uurtje. Wil je meerdere eilanden bezoeken, dan is dit een perfect startpunt. Een villa volpension incl. onbijt, lunch en diner kost maar 40 euro per nacht.

araya dive resort

Ons oordeel

Een heerlijke plek. Helemaal als je wilt duiken. Met Bomba Divers om de hoek kun je iedere dag een duik maken. Het eten is er heerlijk in de villa is het goed vertoeven. Het enige nadeel is dat je niet direct aan een strand ligt.
Door By :>Foedsie 9 / 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *