TOP
Image Alt

Foedsie

5 Tips voor Palawan

Tip 1: Buhay Isla Trip

Absoluut de beste manier om Palawan te ontdekken is met de meerdaagse tour van Buhay Isla. Wij kozen voor de 3 daagse trip. Je vertrekt van El Nido naar Coron of andersom en stopt onderweg bij de mooiste eilandjes en snorkelplekken. Wij vonden dit echt de highlight van onze reis door de Filipijnen.

Tip 2: Port Barton

Als je naar Palawan gaat mag je Port Barton niet overslaan. Deze plek vind je tussen Puerto Princesa en El Nido en is echt een pareltje. Er zijn hier geen verharde wegen, elektriciteit werkt alleen een paar uur per dag en er heerst een heerlijk ongedwongen sfeer. Als je even wilt bijkomen van je drukke leventje, dan is dit plek! 

Port Barton Island hopping

Tip 3: Duiken in El Nido

El Nido heeft niet alleen prachtige stranden, maar ook het duiken rondom El Nido is fantastisch. Het onderwaterleven in de Filipijnen is prachtig. Tijdens het duiken heb je een grote kans op grote scholen Barracuda’s, schildpadden en prachtige koraaltuinen. 

duiken el nido yellow snappers

Tip 4: Pak de scooter

De beste manier om op Palawan de omgeving te ontdekken is met de scooter. Rij naar verlaten strandjes, ontdek mooie watervallen en vind prachtige viewpoints.

stranden el nido

Tip 5: Neem je tijd

Alleen op het eiland Palawan kun je prima een paar weken doorbrengen. Neem je tijd als je in de Filipijnen bent. We komen zo vaak mensen tegen die als een gek door een land reizen. Ieder zijn ding natuurlijk. Maar het is simpelweg onmogelijk om alles in één keer te zien. En dat is ook helemaal niet erg. Hoe leuk is het om een keertje weer terug te gaan. Ik kijk nu al uit naar onze volgende trip naar de Filipijnen. Door je tijd te nemen ontdek je niet alleen de mooiste plekken, maar kun je ook echt genieten van deze plekken.

El Nido Buhay Isla

5 palawan tips

 

Comments (10)

 • Wat ziet dit er prachtig uit zeg.

  reply
 • Ziet er echt geweldig uit! Zo mooi.

  reply
 • Waauwww! Die zee! En die onderwater wereld, prachtig!!

  reply
 • Duiken lijkt mij echt zo bijzomder om te doen. En alles gewoon te kunnen zien onderwater

  reply
 • Wauw, hier ben ik nog niet geweest, maar staat vanaf nu op mijn wishlist ?

  reply
 • Met zo’n scooter kun je natuurlijk op allerlei plekjes komen, dus dat lijkt me ideaal.

  reply
 • Ziet er prachtig uit!
  Gelukkig staat er onderaan het artikel wel dat het in de Filipijnen is want ik was al heel de tijd aan het denken waar Palawan ergens ligt..

  reply
 • Dit ziet er geweldig uit! Prachtige foto’s van onder water ook!!

  reply
 • Wat een mooie foto’s van een heerlijke plek. Ik zou er graag een kijkje gaan nemen

  reply
 • Maria

  Zooooo mooi wat een paradijs !

  reply

Post a Comment