Mijn 5 favoriete bestemmingen in Indonesië

Mijn 5 favoriete bestemmingen in Indonesië

Wij hebben ons hart verloren aan Indonesië. Het land bestaat uit meer dan 16.000 eilanden en wij hebben er al een paar van het lijstje mogen afstrepen. Wij waren er maar liefst 3 maanden en nog steeds was het veels te kort. Van Sumatra reisden we naar Flores. Ieder eiland was weer anders en mooi op haar eigen manier. We hebben nog ongeveer 15.000 eilanden te gaan, maar van de plekken die we hebben bezocht, hebben we onze top 5 voor je op een rijtje gezet.

1. Karimunjawa

Een paradijsje op aarde. Het eiland wordt nog nauwelijks bezocht door toeristen, waardoor je er rustig kunt rondrijden zonder iemand tegen te komen. De stranden zijn hierdoor heerlijk rustig. Een bamboe barretjes en wat zitzakken en je kunt hier de hele dag genieten. Karimunjawa heeft naast prachtige witte stranden en kraakhelder water, een klein dorpje, mangroves en een prachtige groene omgeving.

karimunjawa

2. Flores

Bij Flores kan ik niet kiezen, dus daarom maar het hele eiland. Alles is fantastisch aan dit deel van Indonesië. Het duiken is hier abnormaal mooi. Gigantische Mantaroggen, schildpadden, haaien en heeeel veel andere vissen. Alsof je per ongeluk in een natuurdocumentaire van National Geographic terecht bent gekomen. Maar ook het binnenland is adembenemend, de mensen zijn er vreselijk lief (zo werden we uitgenodigd op een bruiloft) en het is vooral nog erg puur.

flores

3. Bukit Lawang

De jungle van Indonesië mag zeker niet ontbreken aan dit lijstje, want orang oetans spotten in het wild echt is toch wel één van de meest bijzondere momenten uit mijn leven. De tweedaagse jungletocht in Bukit Lawang was één grote highlight. We kwamen oog in oog te staan met verschillende orang oetans en sliepen midden in de jungle. Een topervaring.

Bukit Lawang

4. Tetebatu

In eerste instantie stond de beklimming van de Rinjani hoog op ons lijstje, maar door allerlei omstandigheden kwam het er uiteindelijk niet van. We besloten daarom om twee dagen in Tetebatu te blijven. Een klein dorpje in de buurt van de vulkaan. Wat een fijne verrassing, want Tetebatu bleek fantastisch te zijn. Het dorpje is omringd door de meest groene rijstvelden, verstopte watervalletjes en een groot bos met bijzondere zwarte apen.

5. Kuta, Lombok

Lekker cruisen op je scooter, iedere dag een nieuw strandje ontdekken en een beetje surfen. Zo gaat het fijne leven in Kuta Lombok. Het heeft een heel fijn sfeertje, genoeg leuke tentjes en de meest prachtige stranden.

Maar ook Yogyakarta, de Gili eilanden, Nusa Lembogan, Ijen vulkaan en nog veel meer plekken vonden wij helemaal het einde. En dan hebben we eilanden als Borneo, Sulawesi en Raja Ampat nog niet eens bezocht. Wij zijn super fan van Indonesië.

5 favorite places in indonesia

Bekijk alle artikelen over
Bekijk alle artikelen over

Reizen naar het mooie Indonesië

Wij zijn fan! Wat is Indonesië mooi. Dit land heeft alles: strand, avontuur, wildlife, geweldig eten en natuur. Bezoek het hippe eiland Bali of ontdek het ongerepte Sulawesi. Met meer dan 15.000 eilanden is Indonesië een perfect land voor alle type reizigers.

@foedsie

Benieuwd waar we nu zijn? Volg ons op instagram. Vinden we leuk!

Booking Deals voor Bali

Booking.com

Vliegen met Qatar

2 reacties op “Mijn 5 favoriete bestemmingen in Indonesië”

 1. Diana schreef:

  Hii!!

  Je hebt me enthousiast gemaakt om naar Karimunjawa te gaan?. Leuke, inspirerende blog!

  Het origele plan is om in Augustus naar Flores te gaan. Ik heb 3,5 week. Omdat ik alleen reis wil ik eigenlijk geen gebruik maken van dure taxi’s of prive chauffeurs. Is het op Flores mogelijk om zonder dat je Bahasa spreekt dmv openbaar vervoer het hele eiland door te rijden?

  Heb je nog een tip welk welk naburig eiland ik zou kunnen bezoeken? 3,5 week is wel wat lang denk ik voor Flores alleen

  Thnx!!!

  Groetjes Diana

 2. Desi schreef:

  Hi Diana,

  Wat ontzettend gaaf dat je naar Flores gaat. Flores is zoooo mooi. Ik zou dan zeker Lombok mee pakken. Perfect voor 3,5 week. Openbaar vervoer in Flores is super makkelijk. Er is maar 1 weg, dus je gaat gewoon langs de weg staan en stapt gewoon in. Je kan dan ter plekke nog kiezen voor bijv. de bemo of een busje. Lombok vonden wij ook erg mooi. Vooral lekker een scooter huren en een beetje rondtrekken. Tetebatu en Kuta Lombok zijn echt aanraders. En de secret gili´s schijnen heel mooi te zijn. Helaas hebben wij die moeten missen.

  Ik heb vorige week toevallig wat Flores artikelen online geplaatst. Hoop dat je er iets aan hebt.

  Gr. Desi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *