24 dagen in Sulawesi in beeld

Vorig jaar vielen we beide als we een blok beton voor het veelzijdige Indonesië. 3 maanden hebben we hier mogen rondreizen en nog steeds kregen we het gevoel dat we te weinig van het land hadden gezien. Sumatra, Java, Bali, Lombok en Flores, ieder eiland was weer anders. Sulawesi stond hoog op het lijstje, maar helaas de tijd in Indonesië zat er op. Na onze reis van 6 maanden door Azië wisten we het zeker, we moeten terug naar Indonesië. Dus dat deden we dan ook! Dit keer het prachtige eiland Sulawesi. één van de grootste eilanden van Indonesië (en zelfs nr. 11 van de wereld. Zo past Nederland er ongeveer 4x in :). Met de bus, het vliegtuig en heel veel bootjes reizen we van Zuid naar Noord Sulawesi in 28 dagen. Nog steeds te weinig tijd, maar wel genoeg om te kunnen zeggen dat dit het mooiste deel van Indonesië is wat we tot nu toe hebben mogen ontdekken. Maar genoeg gekwebbel, beelden zeggen meer dan woorden. Bekijk daarom hier onze 28 dagen van Noord naar Zuid Sulawesi in beeld.

SUlawesi

Dag 1: een beetje onwennig op een foodmarket in Makassar. Wat blijkt, wij zijn de grootste attractie van Makassar. Mensen willen op de foto en er werd zelfs een hele serenade gehouden. Een beetje gek, maar vooral ontzettend lief.

Rammang Rammang

Dag 2: op een uurtje rijden van de stad vind je het prachtige gebied Rammang Rammang.

Makassar

Dag 3: 12 uur in de bus naar Tana Toraja. Gelukkig hadden we goed gezelschap tijdens het wachten.

tana toraja

Dag 4: Hup de scooter op en het gebied ontdekken, beste idee ooit! We hadden geen idee wat we van dit gebied moesten verwachten. Tana Toraja staat vooral bekend om haar cultuur en de unieke begrafenis ceremonies. We werden verrast met één van de mooiste natuurgebieden die wij tot nu hebben mogen zien.

Tana Toraja

Dag 5: na een lange tocht door de bergen komen we aan bij een begrafenis ceremonie waar wij aanwezig mogen zijn. één van de meest bijzondere en intense ervaringen die we tot nu hebben meegemaakt.

tentena

Dag 6: we reizen verder naar Tentena wat ligt aan het Poso meer, wat eerder lijkt op een bounty bestemming met kraakhelder water en prachtige stranden.

Saluopa waterval

Dag 7: we blijven 1 dag in Tentena waar we de Saluopa watervallen bezoeken. Gigantisch!

Ampana

Dag 8: we reizen van Tentena naar Ampana om de volgende naar de Togian ISlands te gaan. Een vreselijk rit, dus vandaag alleen deze foto. Nog redelijk ontspannen aan het begin van onze rit.

Togian Islands

Dag 9: we made it to Paradise. Dit gebied is zo mooi. Overdag mooie stranden en ’s avonds genieten van dit soort zonsondergangen.

una una

Dag 10: eindelijk we mogen weer gaan duiken! We vertrekken met de boot naar Una Una. Een hele rit, maar wel 2 fantastische duiken.

Poki Poki

Dag 11: De Togian Islands bestaat ui verschillende eilanden, dus we besluiten om te verhuizen naar onze volgende accomodatie. Poki Poki. Een iets minder mooi strand, maar wel een topsfeertje.

Dag 12: hoe gaaf! In Togian Islans heb je een meer vol kwallen die niet kunnen steken.

Togian Islands

Dag 13: Tjaaaa moet ik hier nog iets over zeggen. Onze laatste dag op de Togian Islands

Dag 14: we besluiten last minute om toch naar Gorontalo  te gaan om daar te gaan duiken met Whalesharks. Een boottocht van 13 uur en ja lepeltje lepeltje is hier gewoon business class. Eenmaal aangekomen in Gorontalo besluiten we super slecht om bij de pizzahut te gaan eten, klinkt als een top idee na 12 dagen vis en rijst. Net voordat we eten willen bestellen, voelen we een aardbeving. Een half uurtje later zien we de eerste beelden van de Tsunami in Palu en ontdekken we hoe erg de situatie is. Vreselijk. De komende dagen speelt dit een behoorlijke rol tijdens onze reis. Het voelt toch een beetje gek om te reizen terwijl aan de andere kant van het eiland zoveel ellende is. We hebben het vaak over om door te reizen naar een ander eiland. Niet om het gevaar, want het gebied is gigantisch, maar vooral om het gevoel. Maar daar heeft uiteindelijk niemand wat aan. We horen verhalen dat toeristen massaal het eiland verlaten of hun reis annuleren. Het laatste wat dit eiland nodig heeft. We reizen daarom verder naar het Noorden. Natuurlijk met Palu iedere dag wel in onze gedachtes.

Dag 15: we komen behoorlijk laat aan in Manado, maar hebben net genoeg tijd om wat sushi te bestellen.

Dag 16: het is weer tijd om te duiken, dit keer met Celebes Divers in Manado. Altijd een goed idee! Oh, en we zien ook nog even een Doejong (zeekoe) voor bij zwemmen. Mijn dag is Top.

Dag 17: we verblijven in het prachtige Mapia Resort, net buiten het centrum.

Dag 18: Tijd voor de jungle. WE reizen naar Tangkoko National Park en doen een trekking van 7 uur. Net voordat de zon ondergaat, zien we een spookdiertje. Hoe leuk!

Dag 19: Van de jungle naar het paradijsje Bangka Island.

Dag 20: Na een mooie duik, even relaxen aan dit prive strand!

Dag 21: Laatste dag op Bangka Island. NIet slecht zeg ik zo! WE reizen deze dag meteen door naar Siladen, weer een ander bounty island. Tja… het leven is zwaar.

Dag 22: Siladen (Bunaken). De beste duikspots van de wereld. Tientallen schildpadden, haaien en prachtig koraal.

Dag 23: verliefd op ons huisje pal aan het strand bij Kuda Laut

Dag 24: vandaag helaas weer terug naar Manado voor onze laatste dag in Sulawesi.

Bekijk alle artikelen over
Bekijk alle artikelen over

Desi is Foedsie

Vaak Foetsie en een beetje een foodie. Het liefst zoveel mogelijk op reis op zoek naar de leukste bestemmingen, lekkerste hotspots en beste streetfood samen met de liefde van mijn leven en af en toe onze gezellige mopshond. Hoewel we geen krijgen van Azië, staat ook de rest van de wereld nog op onze bucketlist.

Plannen/reizen voor 2019

– Zuid Tirol (Februari)
– Keulen (Maart)
– Zwarte Woud (juni)
– Hongarije (juli)
– Montenegro
– Kroatië
– Slovenie
– Italie
– Spanje

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste bestemmingen, de lekkerste hotspots en handige tips. Aanmelden >>

Booking.com

3 reacties op “24 dagen in Sulawesi in beeld”

  1. Daisy schreef:

    Ohhhhh jongens wat zijn jullie foto’s adembenemend mooi!!!

  2. Britt schreef:

    Prachtig😍

  3. Maria schreef:

    in een woord geweldig !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yes! Doe mij ook eens zo'n Foedsie nieuwsbrief