10x wat te doen in Manado

10x wat te doen in Manado

Hoewel je in Manado weinig bezienswaardigheden vindt, is er naast shoppen in één van de gigantische shopping malls meer dan genoeg te doen in de omgeving.

1. Duiken

Duiken, duiken en nog eens duiken. Ben je een beetje een duikliefhebber, dan heb je Bunaken National Park hoogstwaarschijnlijk op je wishlist staan. Dit is namelijk divers paradise. Van gigantische koraal wanden tot unieke muck dives. Het duiken in Bunaken is echt fantastisch en leuk voor beginners tot gevorderden. De meeste mensen nemen hun eigen dive gear mee, dus let er wel op dat je een divecenter kiest waar je duikmateriaal kan huren. Meestal kost dit ongeveer 20 euro per dag. Wij doken met Celebes Divers, ontzettend professioneel en zij duiken vanaf Manado en Siladen (In de buurt van Bunaken). Tijdens onze duiken zagen we tientallen schildpadden, haaien, pipe fish, frogfish, stonefish en nog veel meer. We zagen zelfs een Doejong (indische zeekoe) voorbij zwemmen. Doen dus!

Tip! Boek een overnachting bij Kuda Laut. Prachtige plek en professionele divecenter.

Lees ook het artikel over Siladen

2. Snorkelen en eilandhoppen

Weet je echt 100% zeker dat je niet wilt duiken, dan kun je in het gebied ook prachtig snorkelen. Meestal ga je mee met een duik boot, waardoor je een heerlijke rustige plek hebt om te snorkelen. Doordat de meeste plekken een kleine stroming hebben, hoef je zelfs bijna niks te doen. Een beetje drijven en kijken.

3. Eiland hoppen naar Bunaken Island of Siladen island

Lig je liever niet in het water? Ga dan Eilandhoppen. Bezoek bijvoorbeeld Siladen Island en ga een dagje heerlijk op het strand vertoeven.

4. Dolfijnentrip

We waren zo enthousiast over het duiken, dat we helaas geen tijd meer hadden voor de dolfijnentrip. Toch kon ik dit niet weglaten. De één na de ander op ons resort kwamen namelijk met verhalen over honderden dolfijnen tegelijkertijd. De beelden waren echt magisch. Toch een beetje spijt dat wij dit zelf niet hebben gedaan. Dus mocht je hier tijd voor hebben zeker doen.

5. Tangkoko National Park

Vanuit Manado kun je een dagtrip boeken naar Tangkoko National Park. Je bent ongeveer iets meer dan 2 uur onderweg vanuit Manado, maar dan sta je wel plotseling in de jungle. En niet zomaar een jungle. In Tangkoko National Park vind je namelijk heel veel zeldzame dieren, zoals de te schattige tarsir (spookdiertje) en zwarte makaken. Maar ook de kuskus beer en hornbills kun je hier spotten. Kies je ervoor om ook ‘s avonds rond te blijven hangen, dan komen de vogelspinnen te voorschijn. Wij vonden de jungle niet heel spectaculair, maar de dieren die je er kunt spotten zeker wel. Tangkoko National Park is dan ook echt een MUST als je in Noord Sulawesi bent.

6. Tomohon

Binnen een uur rij je van het chaotische Manado naar Tomohon, een compleet andere wereld in. Rondom Tomohon vind je een vulkanisch gebied, de Minhasa regio genoemd. Het is dé plek voor hikes en vulkaan beklimmingen De wandeltochten zijn relatief eenvoudig en voor iedereen toegankelijk.

Ook vind je in de omgeving een vulkanisch meer; danau Linow. Het meer heeft een prachtige kleuren die om de zoveel tijd weer veranderen.

Zoek je wat verkoeling dan heb je verschillende watervallen waar je een duik kan doen. Maar waar Tomohon misschien wel het meest bekend om staat, is haar macaber markt. Hier verkopen ze werkelijk alles. Mensen met een zwakke maag of echte dierenliefhebbers kunnen de vleesafdeling beter overslaan. Niet alleen vind je hier ratten, slangen, kippen, geiten, buffels, varkens maar ook bijvoorbeeld levende honden. De mensen in dit gebied eten werkelijk alles en alles kun je dus ook terugvinden op deze markt. Zeker een bijzonder bezienswaardigheid en volgens velen een must see. Wij hebben de markt echter overgeslagen.

Lees ook het artikel Route Sulawesi

7. Bioscoop

Filmliefhebbers opgelet, want in Manado heb je namelijk een te gekke bioscoop. Het klinkt misschien een beetje als een gekke to do item, maar als echte filmliefhebber is dit echt een must. De bioscopen hier zijn namelijk spotgoedkoop en echt vreselijk luxe.

8. Shop till you drop Baby

Fashionista’s en souvenirjagers opgelet want in Manado kun je geweldig shoppen. Je hebt hier werkelijk alle grote merken en meer. Duik 1 van de velen shoppingmalls in en ga los. Wij zijn niet echt shoppers, maar hebben stiekem wel een spelletje gespeeld in een gamehall.

9. Ga los in de Karaokebar

Karaoke is hier echt helemaal hip. Zoek met een groepje ook een karaokebar op en zing mee met Britney Bitch! Je hoeft trouwens niet ver te zoeken, karaoke vind je overal in Manado. Sta er niet raar bij te kijken als je in een hip resaurant aan het eten bent en iemand begint plosteling K-pop liedje mee te zingen. Wij spreken uit ervaring.

10. Een bezoekje aan de boulevard

Manado heeft een kleine boulevard met allerlei eettentjes en foodtrucks. Grote kans dat je hier de enige toerist bent. Je vind hier vooral veel hippe jonge mensen die gezellig een kofietje aan het drinken zijn.

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *