Terugblik 2023 en nieuwe plannen

Een jaar met veel nieuwe momenten, plekken, reizen en vrienden. Met onwijs veel mooie en fijne herinneringen. Maar ook het jaar van onwijs veel verdriet en onzekerheid. Een jaar dat alle kanten op ging. Waar we onszelf misschien een beetje verloren in het verdriet en soms ook in bier, maar er samen weer een feestje van wisten te maken. Waarbij we erachter kwamen dat het goed is om het soms wat rustiger aan te doen.

Letterlijk een dik gemis.

Ondanks al het moois wat we de afgelopen maanden hebben mogen zien en meemaken, is er toch één gevoel wat momenteel overheerst en dat blijft nog steeds het gemis van die kleine dikzak. Hoewel we nu wel meer realiseren dat het echt wel de juiste beslissing was voor dun dieje, missen we haar nog steeds intens. Het idee dat we straks weer terugkomen naar de bus en ze er niet is, doet nog steeds pijn. Maar we blikken ook steeds vaker terug aan alle mooie, fijne en vooral grappige momenten. En die zijn er heul veul.

foedsie
foedsie
foedsie
foedsie

Wegvluchten naar India & Nepal

En toen zaten we plotseling zonder huis, zonder hond en zonder plannen. Want het plan was eigenlijk met zijn drietjes naar Marokko. Maar zonder die dikzak voelde de bus even helemaal ruk. Dus werd het India en Nepal. Dat het verdriet gewoon lekker mee je reist waren we even vergeten. Het resultaat: Jankend over de berg. Jankend op het terras. Jankend in een restaurant. Jankend aan het bier. Jankend in zee. We hebben het allemaal af kunnen strepen. Ook daar kunnen we nu kneiterhard om lachen.

Maar het was tegelijkertijd ook een hele fijne beslissing. Want het is heel lastig om op zulke mooie plekken niet te genieten. Dat we Lissane, één van mijn liefste vriendinnen, in Nepal gingen meeten was natuurlijk helemaal bijzonder. Samen de Mardi Himal doen, Poon Hill en bijna alle hippe tentjes van Pokhara samen uitproberen. Man wat was dit genieten en bijzonder om zo samen te doen.

foedsie
foedsie
2023 nepal
2023 nepal
foedsie
foedsie
tanjung Aan
2023 nepal

Hatseflats de bus weer in

Eenmaal terug in Nederland zaten we er heel erg tegenop om weer te gaan leven in de bus. Dus besloten we dat dit maar het beste meteen weer moesten doen en richting Noord Spanje te rijden. Voor de eerste keer met zijn tweetjes. Super blij met deze beslissing. Want de bus blijft ons thuis en voelde al heel snel weer als vertrouwd. Dat de bus na 3 dagen kapot ging en we vast kwamen te zitten in Contis was misschien een teken dat we het iets rustiger aan moesten doen. Dat we hier samen met Roos en Gabby van Who is the bus bijna een maand hebben doorgebracht met heel veel bier, hapjes en dart sessies en de laatste week Freek en Sanne ook nog aansloten was helemaal fantastisch.

foedsie
foedsie
2023 nepal

Quality time in Nederland

En toen snel terug naar Nederland. Voor de zomer en heel veel quality time met vrienden en familie. Van hele fijne campertripjes met mijn lieve zussen tot dansen op festivals tot in de late uurtjes. In augustus maakten we ook nog een kleine trip naar Oostenrijk met de hele familie Wubbels. Volop genieten van de bergen, natuur en elkaar.

De zomer had van mij nog veel langer mogen duren. Want wat was dit fijn.

foedsie
foedsie
foedsie
foedsie
tanjung Aan
2023 nepal
foedsie
foedsie
2023 nepal

LOMBOK!

En toen in september was het zo ver! Onze tweede lange reis naar Azië. Dit keer zonder plan. Maar wel een beetje met het idee om het rustig aan te doen en wat langer op één plek te blijven. Dat wat langer op één plek werd 4 maanden Lombok en de kans dat we hier nog wat weken, misschien maanden aan toevoegen is vrij groot. Na een chaotisch, druk eerste deel van 2023 doen we het even rustig aan.

Veel werken, goed voor onszelf zorgen, lekker sporten, surfen, kneiter veel nasi goreng naar binnenschuiven en natuurlijk meer dan genoeg sunset biertjes op het strand.

Wat een bizar, gek, chaotisch, verdrietig maar ook fijn, mooi, bijzonder jaar was/is 2023!

2023 nepal
foedsie
foedsie
foedsie
foedsie
foedsie
foedsie

Hallo 2024

Voor 2024 staat Raja Ampat, Thailand en de Filipijnen nog op de planning en natuurlijk gaan we de bus weer van de stalling halen in de zomer! Nu weer zin om die ouwe rooie weer te zien. En in de zomer weer heel veel knuffelen met familie en vrienden! Dat staat vast.

Ook blijven we nog plakken in Lombok en komen er nog heel veel lieve mensen deze kant op. 2024 klinkt nu al als een top jaar! Zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *