Reisupdate februari: echte sestra’s in de jungle!

Holy crap! Wat een weken (maanden) waren dit weer! Wat was het een bizar en mooi begin van 2024! Veuls te druk, dus de eerste reisupdates zijn er een beetje bij ingeschoten, maar ik wilde ze nog wel graag uitschrijven. Juist voor deze maanden, omdat ze zo bijzonder waren. Want in februari kwamen niet alleen mijn lieve zus en neefje ons hier in Lombok opzoeken, we gingen ook nog de jungle in op zoek naar orang oetangs, deden een visarun naar Kuala Lumpur en zijn we 2 weken naar Raja Ampat gegaan. Yup, we hebben niet stilgezeten, lieve leuten. Dus hier een niet zo beknopte reisupdate.

Zo gek en te gek: familie in Lombok

Toen we in 2017 voor de eerste keer langer op reis gingen, kreeg ik al snel de vraag (of nja eerder de melding ;p) van mijn middelste zus of we niet ergens konden meeten, het liefst natuurlijk in Indonesië. Met Finn, mijn neefje – toen nog maar 4 jaar – hebben we 2,5 week in Bali en de Gili’s doorgebracht. Het was FANTASTISCH! Wij gingen vervolgens verder naar Lombok, wat uiteindelijk ons lievelingseiland werd (wisten we toen nog niet) en zij terug naar Nederland. Dus toen we vertelden dat we naar Lombok gingen en hier wel een tijdje zouden blijven, werden de backpacks al van zolder gehaald. De boodschap: als je niet kan blijven, dan komen we wel naar je toe. Vinden wij natuurlijk geweldig!
Dus na heel veel papierwerk en aanvragen stapten ze in februari dan eindelijk het vliegtuig in richting Kuala Lumpur waar wij op ze stonden te wachten.

Naar de jungle met zijn vier, maar nu eerst aan het bier!

We hadden van tevoren een reisplanning gestuurd, want behalve Lombok wilden we ook graag de jungle in en Kuala Lumpur laten zien. 2 uur lang stonden we heel braaf met een bord: “Naar de jungle met zijn vier, maar nu eerst aan het bier!”, om vervolgens het bordje weg te smijten op het moment dat ze de deur uitliepen. Uitgeput van de lange reis en de chaos, reden we heel snel naar het hotel met een kamer op de 38ste verdieping. Dat krijg je, Peg, als je vraagt of we misschien iets op de begane grond konden boeken ;p De volgende dag bestond uit heul veel lullen, de Batu Caves bezoeken in een veuls te dure tafelkleed en streetfood happen in Chinatown. Geen tijd voor jetlags tijdens onze reisplanning, want de volgende dag stond Sumatra al op de planning.

Kuala Lumpur
hotel raja ampat
Kuala Lumpur
Kuala Lumpur
Kuala Lumpur
Kuala Lumpur
kuala lumpur 2024

Slapen in de jungle

De volgende dag vlogen we al vroeg naar Sumatra + een kleine hobbelige, misselijkmakende rit naar Bukit Lawang maar dan hedde ook wa. Tijdens het eten werden we al verrast door Thomas Leaf Monkeys, makaken en heel veel insecten die door sommige (ik noem geen namen ;P) iets minder werden gewaardeerd. De volgende dag was het dan zover! Bepakt met backpacks, flessen water, hikschoenen en lange broeken liepen we als ware pro’s, samen met onze gids Yen, de jungle in. Eerste indruk: WERM!!!! Dit is geen zweten meer, dit is gewoon klotsende oksels tot je bilnaad alsof je net uit het zwembad komt gelopen. Finn miste na 4 stappen al de regen en kou van Boxmeer. Gelukkig was het nog maar slechts 6 uur hiken!

Jungle sumatra
Bukit LAwang jungle
Bukit lawang
Bukut lawang

Maar toen we na 2 uur de eerste Orang Oetan zagen, was het zweten, de hitte, het bikkelen en alle tranen vergeten. Wat blijft dit een bijzonder moment. Einde van de middag kwamen we dan aan op onze geweldige kamp aan een riviertje. We doken snel het water in, trokken lekker schone kleren aan en kregen de meest uitgebreide rijsttafel die we tot nu toe in Indonesië hebben gezien. Yen, zijn zoon en de kok zorgden er continu voor dat alles perfect was geregeld. Zo lief!

Bukut lawang
Jungle sumatra
Bukit LAwang jungle
Bukut lawang
Bukut lawang

De volgende dag besloten we via het water terug te gaan. Minder kans op orangoetans, maar ook een iets minder zware hike. Wat we stiekem best wel fijn vonden. De route was ook nog eens prachtig en we kwamen onderweg nog heel veel aapjes tegen en voor Finn het belangrijkste (alle apen konden hebben gestolen worden) een monitor lizard.
We eindigden de jungle trek natuurlijk in stijl door te tuben over het water! Dit was fantastisch! Absoluut één van de meest bijzondere ervaringen om samen met elkaar te doen.

Bukut lawang
Bukut lawang
Bukut lawang
Bukut lawang

Welkom in Lombok

En toen was ’t tijd om ons geliefde Lombok te laten zien. 8 dagen helemaal volgepropt met onze favoriete plekjes. Natuurlijk begonnen we de trip met ’n bezoekje aan Warung Kolega op ’t strand Tanjung Aan. De nummer 1 plek waar we ’t vaakst te vinden zijn en

Peg ging voor ’t eerst de scooter op. Yup! Vonden wij ook spannend ;p Maar ’t was alsof ze nooit anders had gedaan. Zo leuk om ze samen met z’n tweetjes te zien cruisen door Lombok. WE sliepen trouwens in ’n gigantische villa met eigen zwembad bij Tias Villa, wat echt niet normaal luxe was. Vanuit hier deden we verschillende trips, zoals ’n bezoekje aan the secret Gili’s en ’n roadtrip naar Segara.

villa kuta
tetebatu
tetebatu
Bukut lawang
Bukut lawang
Bukut lawang

Natuurlijk mocht Tetebatu ook niet ontbreken

Natuurlijk mocht Tetebatu ook niet ontbreken. Dus sliepen we ook nog 2 nachtjes bij Les Rizieres, absoluut onze favoriete plek in Tetebatu. Samen met z’n viertjes, de 2 hondjes van de accommodatie en onze lieve gids gingen we de rijstvelden in, deden we ’n duik in de watervallen en gingen. Samen met z’n viertjes, de 2 hondjes van de accommodatie en onze lieve gids gingen we de rijstvelden in, deden we ’n duik in de watervallen en gingen we ook nog even koffie roasten bij wat locals. ’t Leukste vond ik dat dit de enige plek was zonder zwembad of hippe hotspots en dit voor Finn één van de leukste plekken was.

tetebatu
tetebatu
tetebatu
tetebatu
tetebatu
tetebatu
tetebatu

Snorkelen met schildpadden

Na Tetebatu gingen we door naar Gili Trawagan voor ’n paar dagen chillen en schildpadden. Helaas was ’t weer dramatisch, waardoor ’t vooral zwemmen door de straten werd. Maar heel veel schildpadden gezien en lekker bruin kunnen bakken aan ’t strand.
En toen was ’t alweer tijd voor de laatste daagjes in Kuta! Waar we vooral niet te veel deden. Lekker eten, aan ’t zwembad liggen en nog ’n laatste keer naar Tanjung Aan.

Lieve Peg (en Finn natuurlijk)! Dat je deze kant op komt samen met Finn vind ik niet alleen onwijs lief, maar ook zo badass van je. Op nog heel veel mooie reizen samen.

tetebatu
tetebatu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Website ontwerp & Realisatie door Wubble
Ook een nieuwe website laten maken?