Gewoon doen!

Gewoon doen!

Al meer dan 10 jaar geleden leerden we elkaar voor het eerst kennen en pas 8 jaar later begonnen we met onze eerste reis. Ons reisbudget en tijd was krap dus werd het vaak gekozen voor een weekje aan het strand in Turkije, Griekenland of Spanje. Heerlijk, maar niet meer de vakantie die ik zou kiezen.  

Curaçao of Maleisie

In 2015 twijfelde we over een strandvakantie in Curaçao of een rondreis door Maleisie van ongeveer 3 weekjes. We zagen een foto van Perhentian en ik las over de beste satay in de wereld dus ja de keuze was niet meer zo moeilijk. En wat ben ik nog steeds blij met deze beslissing (Hoewel ik Curaçao nog steeds erg graag zou willen bezoeken). Daar vertrokken we dan voor de eerste keer naar Azië en geen idee wat we moesten verwachten. Echt backpacken werd het niet, aangezien we alles van te voren hadden geregeld. Dit zouden we voortaan anders doen, maar voor een eerste rondreis was dit stiekem best fijn.

Cultuurshock

Onze eerste bestemming werd Kuala Lumpur en werd meteen onze eerste “cultuurshock”. Ik had gelezen over Jalon ALor een straat vol streetfoodtentjes waar je de beste maaltijden voor een paar euro kon krijgen. Dat moesten we proberen! We liepen de straat in en ervaarde voor de eerste het gevoel dat we heeel ver weg van Nederland waren. De geur, drukte, geluiden maar ook de hygiëne waren overweldigend. Het vlees en vis lag gepresenteerd in de buitenlucht soms op ijs soms ook niet, plastic bordjes werden afgespoeld in “smerige” emmers water die vervolgens in de goot van straat werden afgespoeld en vuilnis lag overal. Is dit nu waar je al dat lekkere eten kan krijgen??? We zijn er maar 1 keer, dus laten we het maar GEWOON DOEN! En wat een succes! Het eten was heerlijk. Vanaf dat moment werd ons motto GEWOON DOEN!

Alle dingen waar we van te voren onze twijfels over hadden, hebben we vervolgens gewoon gedaan in Maleisië,  maar ook in Vietnam, Cambodja en Thailand. Van het halen van onze Padi, jungle wandelingen in het donker tot het eten van levende mieren. Twijfelde de één dan zorgde de ander weer dat we het gewoon gingen doen.

P1040722-1024x819-1

Heel veel stedentrips en de tweede keer naar Azië

Na Maleisië hadden we het reizen te pakken. Helaas hadden we niet meer zoveel vakantiedagen, maar als we weg konden gingen we ook. In dat jaar vertrokken we (soms samen, andere keren met vrienden of familie) naar Riga, Edinburgh, Budapest, Krakau, Porto en Barcelona. 8 maanden later zaten we alweer we in het vliegtuig richting Vietnam om vanuit daar door te reizen naar Cambodja en Thailand. Dit keer met Backpack.

Wat een reis! We hebben hier zoveel mooie dingen gezien en meegemaakt. Eenmaal terug in Nederland miste we het reizen en de sfeer meteen. Hoewel je dit gevoel probeert vast te houden, val je altijd weer in je oude ritme en gewoontes.

P1060785

13096336_1132031720194621_2694188401744661701_n

Gewoon doen

Steeds vaker hadden we het over hoe mooi de reis wel niet was, maar eigenlijk nog te kort. Hoe lekker zou het zijn als we een paar maanden kunnen zijn. Steeds vaker kwam dit ter sprake. Totdat we besloten, laten we het GEWOON DOEN. Het maakt ons gelukkig, dus waarom niet. Is het niks dan kunnen we altijd eerder terug naar huis. We zijn meteen gestart met het berekenen en plannen van de reis. Het huis, budget, onze lieve mopshond, route etc. Alles gaat nog steeds volgens plan. Dus als alles zo doorgaat dan vertrekken we in juni voor  de derde keer naar Azië dit keer voor 6 maanden.

Wellicht ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *