Fotodagboek September 2022

Rome! Holy Moly wat ben je mooi! Voordat Leroy voor een paar dagen naar Athene vliegt voor het vriendenweekend hebben we samen nog een volle dag voor Rome. We steppen en wandelen onze helemaal de rambam. Colosseum Check, Kerkjes check, Fonteintje check, Trappen check. We hotspotten alsof ons leven ervan afhangt en spelen in 1 dag bijna heel Rome uit. We doen een hapje in de prachtige wijk Trastevere en sluiten de dag af met een biertje op de trappen onder het genot van wat straatmuzikanten en rollen vanaf hier zo ons hotel in die we voor een nachtje hebben geboekt. Net iets makkelijker voor Leroy om naar het vliegveld te komen en voor mij een Buddha een fijn begin van onze eerste dag alleenig in Rome.

rome stedentrip
rome citytrip
rome
rome
rome
rome
rome

Just me, myself en dun dieje

Om 4 uur gaat de wekker voor de vlucht naar Athene. Ik krijg er amper iets van mee en Buddha ligt helemaal in complete coma. Na een dikke kus is het dan echt just me, myself en dun dieje. Na het hotelontbijt (vind ik altijd ZOOOO fijn!) ga ik bepakt met camera, hond in de zak en rugzak met spullen de stad in. We wandelen lekker veel en doen het rustig aan, maar om 2 uur is het alweer 35 graden en ben ik er klaar mee. Fuck die trein, ik boek die taxi. Ik ben een vrouw met een banksaldo dus kom maar op met die über ;p Na 2 dagen ploeteren door de stad, ben ik weer thuis in ons busje!

De komende dagen doe ik nog een paar keer een poging om met die kleine dikzak naar de stad te gaan om wat pasta en tiramisu te scoren, maar de meeste tijd besteed ik lekker rondom en in de bus en dat is helemaal niet erg. Het is kapot warm en ik heb nog flink wat werk staan.

rome
rome
rome

Het team is weer compleet

Na een weekend is het rollende bierteam dan weer compleet en dat is gewoon heel erg fijn. Solo roadtrippen hoeft helemaal niet eenzaam te zijn, maar na bijna 4 dagen alleenig op een gigantische camping in Rome met nul-aanspraak ben ik het alleen zijn wel een beetje zat. We sluiten Rome nog één keer af met wat pasta en gezelligheid om de volgende dag richting de haven te rijden van Civitavecchia te rijden om daar de boot te pakken naar SARDINIË!

Sardinië here we come

Tijdens onze eerste roadtrip in 2019 vonden we dit echt een topbestemming en we wilden er graag weer een keertje naar terug. Beetje gevaarlijk natuurlijk ook, want de verwachting zijn hierdoor kneitertje hoog. Maar na een flinke rit van 14 uur komen we dan eindelijk aan in Sardinië en het voelt meteen goed. We scoren een plekje op een camping om even een paar dagen bij te komen en lekker van het strand te genieten. Welke nog steeds net zo prachtig zijn zoals we ons konden herinneren.

sardinie
sardinie
sardinie
sardinie

Het is WERM!

Nooit verwacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar het was echt veuls WERM! Voor ons nog te doen, maar de hond ging echt helemaal kapot. Het overnachten bij een wijnboer, hikes en stadjes bezoeken laten we even voor wat is. De dagen besteden we vooral aan of in zee en dat is helemaal niet zo erg. Er moet flink gewerkt worden en om het surfboard ook weer eens van de bus te toveren rijden we snel door naar Buggerru. Deze plek, man het blijft een favoriet.

sardinie
sardinie
sardinie
sardinie
sardinie
sardinie

Van hittegolf naar regen

Na 2 maanden in de bloedhitte volgen er een paar dagen regen waardoor onze planning een beetje in de war raakt. Al onze wilde plannen veranderen plotseling naar werkdagen in de camper. Hoe geweldig mooi Sardinië ook is, we missen ook wel weer een beetje het echte busjes leven zoals we die in bijvoorbeeld Portugal kennen. De verwachtingen van dit eiland waren torenhoog en hoewel we onwijs hebben genoten zijn we ook weer heel erg bewust van het feit dat geen plan hebben het beste bij ons past. Geen plan, geen druk en geen verwachtingen. We zijn klaar voor een nieuwe bestemming, dus Barcelona here we come!

sardinie

De veerboot van HEL!

De wekker gaat om 5 uur en om half 6 rijden we de haven al in, so far so good! Terwijl we rustig in de bus wachten stormt het buiten alsof het einde van de wereld nadert.

Om 7 uur gaat dan eindelijk de poort naar de volgende “halte” open. Doordat de helft van de mensen nog rustig aan de koffie zit ontstaat er een chaos aan stilstaande auto’s en auto’s die toerend en zigzaggend een weg banen naar de volgende stop. Het is een bende! NIemand weet hoe of wat en iedereen doet maar wat, maar na een tijdje zijn we voorbij de ingang en zouden we als het goed nu toch echt bijna moeten boarden. Maar dan blijkt, geen boot! 4 uur vertraging, dus snel bed in en serie aan. Het voordeel van je huis op wielen mee hebben. Om 10 uur mogen we dan eindelijk de boot op. Dit keer hebben we een cabin geboekt, want de tocht duurt ongeveer 14-15 uur. De cabin is geweldig, we hebben 2 bedden, bureautje en zelfs een klein badkamertje met douche en toilet.

De storm reist gezellig met ons mee de zee op, waardoor het eerder voelt als een achtbaan dan een rustig veerboottochtje naar Barcelona. Liggen lukt nog net, maar dat is het dan ook mee gezegd. Kotsmisselijk bingewatchen we het complete laatste seizoen van Breaking Bad en spelen we tussendoor nog wat guitar hero in de gamehal. Om 00.30 uur komen we dan eindelijk aan in Barcelona. We gaan haastig opzoek naar een willekeurige fastfoodketen voor een snelle hap en dan door naar de camping. 22 uur verder, maar we zijn er!

veerboot sardinie
veerboot  sardinie
veerboot sardinie
sardinie

Barcelona

Nu we er toch zijn, gaan we een dagje naar Barcelona op zoek naar tapas! Spanje voelt goed, maar het doel is toch wel Portugal en nu we zo dichtbij zijn willen we door. Dus Portugal here we come!

barcelona
barcelona
barcelona
barcelona
barcelona
barcelona
barcelona
barcelona

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *