Fotodagboek Augustus 2022

Holy Crap we zijn alweer een maand onderweg! Het voelt als gisteren dat een dag voor vertrek de binnenkant van de camper nog even snel een groen kleurtje kreeg, want WHY not! Het vertrek blijft toch wel een dingetje bij ons. Altijd nog 600 aanpassingen aan de bus, nog 10.000 mensen willen zien en knuffelen, even nog naar kantoor, laatste inkopen doen en dan helemaal kapot gesloopt vertrekken. Het gaat nooit helemaal volgens plan en altijd kneitertje chaotisch en stressvol. Traditie zullen we maar zeggen. Maar hey ze zien weer los!

italie roadtrip
roadtrip 2022

Ook onze eerste stop Mainz is helemaal volgens traditie. Dit is de derde keer dat we hier onze roadtrip starten en dat is zeker niet zonder reden. Want naast dat Mainz een kei leuke stad is, woont hier ook een goede vriend van ons. We blijven echter maar een dagje, want we moeten door. In 2 dagen crossen we door Duitsland om heel snel in Oostenrijk te zijn om daar te meeten met de Soetkees familie.

eurotrip 2022
roadtrip europa
eurotrip 2022
roadtrip europa

Het meeten van familie en vrienden onderweg blijft altijd zo fijn! Het reizen is echt heerlijk, maar natuurlijk missen we ook heel vaak vrienden en familie. Dus als het even kan dan proberen we dit zeker te combineren. Helemaal fijn als het op zo’n prachtige plek is zoals in Oostenrijk. 2 dagen genieten van een schitterende omgeving, wijntjes, biertjes, dikke knuffels van Morris en heel veel gezelligheid. Ik zeg een top begin van deze reis. Na 2 hele fijne dagen is het tijd om afscheid te nemen om door te gaan naar onze volgende bestemming: Zuid Tirol.

augustus roadtrip 2022
eurotrip 2022
roadtrip europa

We vinden een gratis camperplekje bij een restaurant met een uitzicht op de Dolomieten. We besluiten de volgende dag naar Seiser Alm te gaan om hier een dag te hiken. Dus ontbijt in de mik, wandelschoenen aan, hond in de rugzak en gaan met die banaan. Het is prachtig mooi, maar deze dag kent ook een zwart randje. Of nou ja zwart randje, zeg maar gerust gitzwarte rand. Terwijl we bovenaan op de berg staan ontvangen we heel verdrietig nieuws vanuit Nederland. We maken een super lastige beslissing om niet terug te gaan naar Nederland maar voor de komende dagen een rustige plek op te zoeken om even bij te komen van dit nieuws. We vinden een plek aan een meer en doen de komende dagen niet zoveel.

augustus roadtrip 2022

Het plan is eigenlijk om eerst naar Toscane te gaan, maar echt alles zit vol of is vreselijk. We vinden nog een paar fijne plekjes via Park4Night, zoals hierboven, maar besluiten toch om eerst naar Umbrië te gaan en misschien later wanneer het weer wat rustiger is terug te gaan naar Toscane.

augustus roadtrip 2022
eurotrip 2022
roadtrip europa
eurotrip 2022
roadtrip europa

De eerste stop in Umbrië is Gubbio. Umbrië kent vele mooie stadjes waar Gubbio er zeker één van is. We vinden vrij makkelijk een camperplaats in de buurt en gaan meteen aan de wandel om het stadje te ontdekken. Het stadje is FANTASTISCH! Natuurlijk een beetje toeristisch, maar qua drukte valt het allemaal reuze mee. Het is schijnbaar een truffel walhalla dus schuiven we heel snel aan bij het eerste toprestaurant wat we tegenkomen.

eurotrip 2022
roadtrip europa
augustus roadtrip 2022

Na het succes van Gubbio rijden we door naar Assisi. Umbrië weet ons echt onwijs te verrassen en we besluiten dan ook om Toscane gewoon te skippen. We hebben Toscane al 3 keer eerder bezocht en vinden deze omgeving zo mooi dat we hier wat langer willen blijven. Na wat dagen stadjes bezoeken en ons helemaal vol te hebben gepropt met pasta en wijn, vertrekken we de bergen in. We vinden een prachtige plek midden omringd door de bergen waar we een paar dagen blijven.

augustus roadtrip 2022

Next stop Narni om daar o.a. de hoogste waterval van Europa te bezoeken. Maar ook het stadje Narni is wederom schitterend. Het is belachelijk warm de afgelopen dagen, dus een bezoek een waterval is helemaal geen verkeerde zet. Het is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Umbrië dus verwacht geen onontdekt pareltje. Maar ondanks de drukte is dit echt een must visit wanneer je in de buurt bent. Het is een indrukwekkende verschijning en een heerlijke plek voor wat afkoeling.

eurotrip 2022
roadtrip europa
italie roadtrip
roadtrip 2022
augustus roadtrip 2022
italie roadtrip
roadtrip 2022

We nemen afscheid van Umbrië en rijden richting Rome, zodat Leroy naar Athene kan vliegen voor een weekendje met de freunden en ik een Buddha de stad onveilig kunnen maken. Maar dat is voor voor de volgende fotodagboek 🙂

Eén reactie op “Fotodagboek Augustus 2022”

 1. Maria van Lier- Muller schreef:

  Leuk om jullie te volgen.
  Gr. Maria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *