Chapter 2: Kuala Lumpur

Chapter 2: Kuala Lumpur

De stad waar wij van houden, Kuala Lumpur. We zijn geland en gaan op weg naar ons appartement voor de komende 2 nachten.  Yelloduck appartments, of Casa Residency of… Beetje onduidelijk hoe die toko nou precies heet maar goed het ziet er top uit op booking.com en de locatie is perfect. Eerst maar eens daar zien te komen.

Omdat wij allebei graag geld besparen met vervoer kozen wij er voor om de lokale bus te pakken naar KL Sentral om vervolgens vanaf daar de monorail te pakken naar Bukit Bintang waar ons appartement ergens zou moeten zitten. Bus was super makkelijk en eigenlijk vrij comfortabel en na een lekker uurtje pitten op zoek naar de monorail. Wederom ging dit super eenvoudig alleen jammer dat de monorail pleuris vol zit en als je met 2 rugzakken per persoon jezelf er probeert in te wurmen het er niet makkelijker op wordt. Beetje duwen, trekken, sorry zeggen en ja, we staan er in. Uiteraard bleek iets later dat wanneer je uitstapt je dit in tegenovergestelde richting doet dus je raad het al wij staan weer helemaal verkeerd. De halte komt in zicht, wederom duwen, trekken en sorry zeggen en net op tijd de deuren uit. Yes! We zijn er nu bijna. Na een half uurtje zoeken in de benauwde hitte van Kl hebben we het gevonden.

Na wat chit chat met de eigenaar konden we naar ons appartement wat vrij groot zou moeten zijn. Lekker man, een grote woonkamer, een grote douche en een grote slaapkamer. De deur wordt voor ons opengemaakt op de 26e verdieping, helemaal top natuurlijk want dat betekent dat we een fantastisch uitzicht hebben op de stad. Het eerste wat wij binnen zien zitten is een oude oma, ik denk dat zal onze schoonmaakster wel zijn of zo. Hmmm, er staan spullen in een andere kamer. KAK! Het is een gedeeld appartement. Jammer genoeg was dit van tevoren nergens gecommuniceerd maar ach ja we zijn er tenminste. Terwijl wij onze spullen uitpakken klinkt er uit de andere kamer een soort van rochel des doods. What the fuck. Die oma leeft niet lang meer en man man man wat een ranzige geluiden komen er allemaal uit die keel. We kijken elkaar verbaasd aan en besluiten om snel te douchen en de stad in te gaan.

Chapter 2.1: Honger, honger de bonger

Eerst eten in Jalan Alor, dé plek om het beste streetfood van Maleisië te eten en waar we tijdens onze eerdere bezoeken ook al heel wat borden nasi, saté en pittige kip op hebben. Helaas zijn we iets te vroeg want alle standjes worden nog opgebouwd. Geen eten? Wat doe je dan? Juist een grote Tiger Beer. Jammer genoeg zijn de prijzen in Kuala Lumpur een stuk hoger dan in de rest van Azië waardoor wij het deze keer bij één biertje lieten en toch een soort van semi aangeschoten terug liepen naar ons appartement om ff te zwemmen en ons klaar te maken voor een gezellige avond in KL met Lissanne (1 van de beste vriendinnen van Dees) en Laurentius die super toevallig de laatste 2 dagen van hun reis door Indonesië afsluiten in Kuala Lumpur.

Na wat over een weer geapp vinden we elkaar in Bukit Bintang (Letterlijk vertaald als de bier straat) en vloeien de biertjes rijkelijk. Super gezellig! Maar om een uur of 11 begint de jetlag zijn werk te doen en beginnen onze ogen steeds zwaarder en zwaarder te worden. Kortom, naar bedddddddd.

De volgende dag nog lekker rond geslenterd door KL met zijn 4en en de dag afgesloten met een massage. Die zijn gelukkig wel nog super goedkoop. Na een uur helemaal uit elkaar getrokken te zijn door wat Chinezen voelen we ons weer topfit. We kunnen er weer ff tegenaan. Terwijl Desi binnen afrekent besluit ik om buiten alvast een sigaretje te roken. Binnen 10 seconden wordt ik benaderd door een paar thaise chickies die mij nog een massage aanbieden maar dan met heel veel extra’s. Tja zo gaat dat in Azië. Ik bedank ze vriendelijk en wanneer Desi naar buiten komt weten ze niet hoe snel ze de andere kant op moeten kijken. Altijd lachen met die Thai.

Chapter 2.2: Voorlopig laatste dagje Kuala Lumpur

Ze zeggen dat de tijd voorbij vliegt wanneer je het naar je zin hebt, en dat klopt als een bus. De voorlopig laatste dag in Kuala Lumpur is aangebroken. Over een maand of 3 komen we weer terug voor onze vlucht naar Nepal maar voor nu is het ook even goed zo. Omdat wij eerder al alle highlights bezocht hebben besluiten we vandaag om nog maar een massage te pakken maar dan echt ff een goede. Een mooi arrangementje geregeld bij een super deluxe 15 sterren spa en laten kneden maar. Holy shit! Dit was zonder dollen de beste massage die we ooit gehad hebben. Jammer dat je weer in zo’n soort van mini pamper moet liggen tijdens de massage waarbij er weinig aan de verbeelding wordt overgelaten maar boeien lekker half slapen en kwijlen.

Zo, helemaal ontspannen. Even op het klokkie kijken. We hebben nog een paar uurtjes en dat betekent uiteraard nog even eten en drinken. Terwijl wij de laatste Tiger Beer naar binnen slaan zijn we het er over eens dat het tijd wordt om Maleisië te verlaten en op zoek te gaan naar een nieuw avontuur met een nieuwe cultuur, nieuwe natuur, nieuwe mensen en nieuw voedsel. Indonesië we komen er aan!!!

Wellicht ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *