6 maanden reizen, 1 jaar later

Vandaag is het exact 1 jaar geleden dat we vertrokken naar Azië om daar 6 maanden rond te reizen. En zelfs na 11 jaar gelukkig samen te zijn, voelde het als best een heftige stap. Want hoewel je heel veel vrijheid krijgt met reizen, lever je ook een beetje privacy en personal time in. Iedere dag met elkaar op pad. Wat als de één het reizen niet leuk vind of liever anders reist. Het zijn allemaal dingen die je van te voren niet kun voorspellen. Vooral ik hou er soms van om me even terug te trekken van de wereld. Een avondje alleen op de bank in mijn joggingbroek, een grote bak popcorn en een fles rode wijn. Man oh man. wat kan dat fijn zijn. Ik had nooit kunnen voorspellen dat het reizen samen zo makkelijk en fijn zou gaan. Het was zo ontzettend mooi om dit samen te doen. Ik dacht dat we wel een beetje aan onze max. liefde voor elkaar zaten, maar schijnbaar kon er nog  een schepje bovenop. Jaaaaaaa…. ik weet het: walgelijk ;p. Maar dat maakt mij helemaal niks uit.

En nu…… 1 jaar later. Niet alleen de liefde voor elkaar is gegroeid, maar ook de liefde voor reizen. 1 ding staat vast, dit was zeker niet de laatste keer (sorry ouders). Terugblikken doen we nog heel vaak. De hele reis was één grote highlight, maar sommige momenten springen er natuurlijk uit. Vandaag een mooi moment om onze mooiste momenten op een rijtje te zetten.

1. Ja, ik wil!!!!

Met kop en schouders springt dit moment er boven uit. Precies 11 jaar nadat we elkaar hebben leren kennen, vraagt Leroy mij op de meest lieve manier ten huwelijk in Surabaya. Hij heel rustig, ontspannen met een super lief verhaal, Ik volledig hysterisch aan het huilen en krijg er geen woord van mee. Alleen maar gefocused op dat ene zinnetje: wil je met mij trouwen? Het antwoord: JAAAAAA!!!!! Benieuwd naar het verhaal van Leroy? Lees het hier >> 

Surabaya

Een paar minuten voor het aanzoek

2. Het behalen van de hoogte bergpas ter wereld

Het Annapurnca Circuit; 14 dagen bikkelen, maar absoluut 1 van de mooiste momenten van onze reis. Iedere dag 8 uur wandelen en iedere dag een nieuw, ademend landschap. Onderweg ontmoet je de meest bijzondere mensen afkomstig uit alle uithoeken van de wereld. Er heerst zo’n gemoedelijke sfeer. Iedereen helpt elkaar om uiteindelijk de top te halen. En niet zo maar een top, met 5416 meter de hoogste bergpas ter wereld. Het was ongelooflijk zwaar en heel vaak schreeuwde ik “ik doe dit NOOIT meer” of “waar ben ik in godsnaam aan begonnen”, maar op het moment dat de vlaggetjes te voorschijn kwamen, werd ik overvallen door zo’n onbeschrijfbaar mooi gevoel. Een moment om nooit meer te vergeten. En daarom onze nr. 2!

annapurna

3. En toen waren we verslaafd!

4 jaar geleden op het prachtige eiland Perhentian besloten we plotseling om een padi course doen. Beste beslissing ooit! Voordat we vorig jaar vertrokken hadden we alleen nog niet echt vaak gedoken. We besloten in Flores (ondanks de vele waarschuwing over de sterke stroming) toch te gaan duiken. Toen we voor het eerst een Manta zagen, was ik verkocht. Wat was dit gaaf zeg. Een dag later doken we bij Batu Bolong en werden we overvallen door de schoonheid van dit gebied. Letterlijk honderden vissen en het meest kleurrijke  koraal.

duiken komodo

4. Welcome to the jungle

Na een paar uur wandelen door de gigantische jungle van Sumatra, hoorden we gerommel in de toppen van de bomen. En daar stonden we dan; oog in oog met een orang oetan. Één van de weinige plekken ter wereld waar ze nog in het wild leven. Midden in de nacht werden we nog even wakker gebruld door een mannetjes Orang Oetan en ’s ochtends vroeg waren we omringd door Makaken. Zo bijzonder. Absoluut een highlight van onze reis.

Bukit Lawang

5. Paradise BABY!

2 nachten en 3 dagen cruisen van El Nido naar Palawan. Heel veel mooier dan dit wordt het niet. Zo hadden we de Big Lagoon helemaal voor ons zelf, sliepen we op de meest bijzondere bounty eilandjes en deden we verder eigenlijk vooral heel veel genieten.

Buhay Isla

 

Het is bijna onmogelijk om een keuze te maken uit alle mooie momenten van onze reis. Zo hebben we ook nog 2,5 week met mijn lieve zus, zwager en neefje mogen chillen op Bali, werden we verliefd op het eiland Karimunjawa, gingen we voor het eerst in ons leven surfen, waren we niet weg te krijgen uit Lombok, beklommen we de Ijen vulkaan en gingen de voetjes van de vloer in Flores bij een lokale bruiloft.

 

 

 

 

 

Eén reactie op “6 maanden reizen, 1 jaar later”

  1. Maria schreef:

    Tja het is ook niet makkelijk om uit zoveel mee momenten er eentje tussen uit kunt pikken.jullie hebben zoveel gave dingen mogen meemaken, en gun jullie ook nog vele mooie bijzondere reizen, maar dan niet meer zoo lang ? want wij kunnen jullie niet nog eens een half jaar missen ? maar ga nu vooral weer genieten om te kijken waar jullie samen weer naar toe kunnen reizen xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *