2 maanden foetsie naar Lombok (oktober 2023)

Bijna twee hele maanden op één plek! Holy CRAP! Dit is misschien wel een record van de afgelopen vier jaar! En man, wat een tijd hebben we! Zo erg dat we al snel beseften dat zelfs twee maanden niet genoeg zijn. En, om eerlijk te zijn, ontdekten we vorige maand dat de accommodaties rond de kerst in de Filipijnen en Thailand belachelijk duur zijn, als er al beschikbaarheid is. Ons oorspronkelijke plan? Kerst en Oud en Nieuw vieren op een tropisch Filipijns strand. Maar zoals altijd met onze plannen, belandde ook dit plan al snel in het water. Stiekem zijn we daar best blij mee, want de rust hier, deze plek… we kunnen er gewoonweg geen genoeg van krijgen.

lombok
lombok
bangkok

WORK, SURF, EAT & REPEAT

In de ochtend even wat uurtjes werken en dan snel op de scooter, op zoek naar een nieuw strand. En als de golven het toelaten, dan hup, snel dat water in met een surfboard. De afgelopen weken hebben we dan ook niet heel veel meer gedaan en nogmaals, dat voelt heel fijn. We hebben inmiddels al wat leuke mensen ontmoet, hebben een fijne sportschool ontdekt, een vast adresje voor onze was, starten het weekend vaak met biertjes en een dansje in de surfersbar, duiken één keer per week de spa in en hebben inmiddels bijna alle hotspots in Kuta Lombok uitgeprobeerd. En als een van ons wat onrustig wordt, vanwege het idee dat we misschien niet genoeg genieten of niet genoeg doen, dan pakken we de scooter en gaan op zoek naar iets nieuws in de buurt. Elke week ontdekken we weer nieuwe stranden, uitzichtpunten, restaurants en barretjes.

bangkok
bangkok
lombok
lombok
lombok
lombok

Koeienblokkades en kippen op tafels

Een van die stranden is Pantai Tampa, volgens een bord langs de weg “het schoonste strand van Indonesië”. Dát willen we zien! Met de scooter slaan we de gewone weg af en scheuren we over een smal zandpad, langs traditionele huisjes, kippengaas en een koeienblokkade. Aangekomen op het strand worden we niet alleen begroet door een paar lokale kids, maar ook door een groep geiten en wat kippen die op tafels chillen. Dat zijn nou precies de plekjes die Lombok zo heerlijk maken. Het strand is écht prachtig en de omgeving absoluut adembenemend.

bangkok
bangkok
bangkok
bangkok

Naast Tampa Beach besluiten we ook om het schitterende Mawi Beach te bezoeken en het Bukit Merese-uitzichtpunt van onze bucketlist af te strepen.

bangkok
bangkok

Familiebezoek

Het lijkt erop dat dit jaar de hele familie naar Indonesië komt. Jammer genoeg missen we Danny en Naomie net, maar toevallig is mijn neefje Jonathan in Lombok als wij er zijn. Hoewel we elkaar al jaren niet hebben gezien, voelt het meteen vertrouwd. We surfen, proosten met biertjes en leven vooral het Lombok-leven. Het blijft bijzonder om familie of vrienden hier te treffen.

bangkok
bangkok
bangkok
bangkok

De tweede maand op Lombok vliegt voorbij en helaas is ons visum verlopen, dus moeten we het land uit. We besluiten een paar dagen naar Bangkok te gaan, maar daarover later meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *