1 maandje foetsie naar Lombok

1 maandje foetsie naar Lombok

Ik vind het altijd een beetje suf als mensen zeggen: “Wat vliegt de tijd,” maar man, wat vliegt de tijd! We zijn alweer dik een maand geleden vertrokken. Dus, tijd voor een kleine – oke misschien klein beetje grote – update.

24 uur Bangkok

Na een fijn weekje met familie en vrienden werden we door Leroy’s ouders naar Schiphol gebracht. Tijdens het wachten stonden Jan en Sieb voor onze neus, net terug van hun vakantie. Na een hoop dikke knuffels en nog meer speciaalbier, namen we afscheid van iedereen en kon onze reis zonder plan beginnen!

bangkok
bangkok

We gingen natuurlijk niet meteen hatseflats door naar Indonesië, want zoals onze neefjes en nichtjes zouden zeggen, wij zijn kei skeer. Directe vluchten naar Indonesië zijn vrij duur. Dus, besloten we eerst naar Bangkok te gaan.

& toen stonden we plotseling in Bangkok! De stad die we eigenlijk nooit een eerlijke kans hadden gegeven, maar dit keer wilden we er volledig voor gaan. Zodra we uit het vliegtuig stapten, werden we overspoeld door de hitte, geuren, het lawaai en de chaos van deze bruisende metropool. Man oh man, wat hebben we dit gemist! We dropten onze backpacks in de kamer, schoven aan bij het eerste streetfoodkraampje dat we zagen, gooien er heul snel een pad Thai in en duiken snel het nest in. Kan niet wachten tot morgen!

bangkok
bangkok

Voor Bangkok hadden we niet veel gepland, behalve dan eten! We namen de veerboot naar Chinatown, en de rest van de dag bestond uit wandelen, eten, wandelen, eten, en nog een beetje meer wandelen en eten. Het was GEWELDIG. Wat is het eten hier goed! Bangkok heeft ons volledig ingepakt, en ik kan nu al niet wachten om terug te gaan.

De volgende dag rammen we er snel een ontbijt in om naar het vliegveld te gaan. Deze cheapasses vliegen nog steeds niet naar Lombok, nee, eerst nog even een andere metropool aftikken.

bangkok
bangkok
bangkok
bangkok
bangkok
bangkok

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur was onze allereerste kennismaking met Azië, dus deze stad blijft altijd bijzonder. Het voelt dan ook als een perfect begin van onze reis. De meeste hoogtepunten hebben we al eens gezien, dus het draait hier vooral om – je raadt het al – ETEN!

Hier hebben we slechts één volle dag, en die is fantastisch. We drinken espresso’s bij hippe koffietentjes, eten streetfood op Jalan Alor, en sluiten de dag af ergens op een rooftop. Maar na veel vliegen en heel wat tijd in de stad zijn we helemaal klaar voor Indonesië. We willen gaan. Beginnen. Want dat is wat het voelt als onze reis begint, zodra we voet zetten op ons geliefde Indonesië.

bangkok
bangkok
bangkok
bangkok
bangkok
bangkok
bangkok

Lombok: WE ARE BACK!

In 2017 maakten we onze eerste lange reis, en we bleven de eerste drie maanden in Indonesië. Toen we in Kuta Lombok aankwamen, waren we meteen verkocht. De hele dag door op de scooter van het ene naar het andere strandje, af en toe een hip eettentje induiken, en zoveel mogelijk surfen. De sfeer voelde zo ontspannen en fijn. Hoewel we twijfelden tussen Bali en Lombok, besloten we om eerst naar Lombok te gaan om even te proeven.

In de taxi van het vliegveld naar Kuta Lombok keken we elkaar al aan en zeiden: “Dit voelt goed, hè?” en “Ik wil hier nu al blijven.”

bangkok
bangkok

In de komende dagen moeten we het iets rustiger aan doen omdat we allebei wat achterlopen met werk door de reis. Het liefst beginnen we de dag bij een gezellig koffietentje en sluiten we onze laptops rond 2 uur om naar het strand te rijden. Mawun, Selong Belanak, Tanjung Aan, Seger Beach. We rijden en genieten ons helemaal de rambam!

bangkok
bangkok
bangkok
bangkok
bangkok

Dit is het leven. We zijn helemaal om en bijna 100% zeker dat we de komende tijd hier lekker wat tijd gaan doorbrengen. Toch knaagt Bali een klein beetje nog. Leroy valt bijna van zijn stoel als hij ziet dat Skrillex komt draaien in Canggu op Bali, dus besluiten we met de veerboot die kant op te rijden en een paar dagen in Ubud en Canggu te blijven. Ook om te kijken of we misschien toch niet liever de komende 2 maanden in Bali blijven.

Oh en zou bijna vergeten dat we ook nog even naar de Secret Gili’s zijn gegaan en dat zag er zeg maar zo uit 🙂

Een paar dagen Chersonissos, huh ik bedoel Canggu

Na 4 uurtjes op de veerboot – wat trouwens een dikke tip is – komen we aan in Padangbai. Via Grab regelen we de leukste taxichauffeur van Bali, oprecht een van de meest positieve lui die we ooit ontmoet hebben, om ons naar Ubud te brengen. Hoewel het slechts 35 kilometer is, doen we er 1,5 uur over, want Bali betekent file! Er zijn hier te veel toeristen en te veel auto’s voor zo’n klein eiland.

Hoewel we de rust van Lombok direct al missen, kunnen we ook echt intens genieten van het groene Ubud. We hebben bewust een accommodatie geboekt in de rijstvelden en dit is echt genieten.

bangkok
bangkok
bangkok
bangkok

Na 3 nachten rijden we door naar Canggu. We kijken onze ogen uit! Er is hier zoveel bijgekomen de afgelopen jaren dat je het bijna niet herkent. Je rijdt letterlijk van de ene naar de andere gigantische beachclub. De bekende shortcut van Berawa naar Canggu waar je dwars door de rijstvelden heen reed, is gewoon verdwenen. Dit is nu een giga straat met gebouwen.
Helmen of kleding lijken hier schijnbaar niet nodig te zijn, en het is ook geen enkel probleem om in je string bikini de lokale supermarkt in te lopen. We vinden het echt VRESELIJK!

Natuurlijk genieten we ook echt wel van de smoothiebowl en lekkere bintangs op het strand, maar we zijn er nu wel helemaal klaar mee! Lombok it is voor de komende tijd. We boeken direct voor een maand accommodatie in Kuta, zodat we de komende tijd lekker kunnen focussen op werk, surfen en rustig aan doen.

bangkok
bangkok
bangkok
bangkok

De voetjes gaan nog zeker wel van de vloer tijdens een avondje Skrillex, maar ook hier weten we niet wat we zien. Mensen kotsen midden op de dansvloer, overal liggen lui knock-out en nog veel meer chaos. Het lijkt wel Chersonissos.

Na 1 week zijn we dan ook heel blij om de veerboot terug te pakken. Niet dat Bali niet prachtig en fijn is hoor. Maar ik zou de volgende keer lekker in het noorden blijven of Uluwatu pakken en Canggu zeker overslaan!

bangkok
bangkok

Wat we vooral jammer vinden is dat je in Bali echt de rust en natuur moet opzoeken, waar je in Lombok vooral moeten zoeken naar leuke hippe plekken (die je in Kuta meer dan genoeg hebt hoor). Precies andersom zeg maar.

Even chillen met die billen in een villa

We blijven de komende dagen op Selong Belanak, een half uurtje van Kuta, waar we 2 nachten verblijven in de Deluxe Bungalow en 3 nachten in de VILLA! En deze VILLA mensen, man oh man, dit was niet te doen. Absoluut een van de mooiste plekken waar we hebben mogen overnachten. Zo had de villa een privézwembad, een mega keuken, woonkamer, 4 slaapkamers, onze slaapkamer had een stortdouche en een bad en je hebt verschillende zitplekken. Bekijk het artikel van Boni Beach voor meer foto’s en informatie.

Boutique Lombok
hotel Lombok
hotel Lombok
Boutique Lombok

En toen terug naar ons appartementje voor een maand bij Loka Village. Het appartement is simpel maar helemaal prima. Elke ochtend kunnen we aanschuiven voor een goed ontbijt met ECHTE koffie! En worden we opgewacht door Loka de teckel en Dom de aangespoelde zwerfhond van de accommodatie.

hotel Lombok
hotel Lombok

Ook is er een fijne gym! Perfecte plek om de komende weken te vertoeven.
De komende weken lekker rustig aan, veel surfen, goed eten en vooral HEEEEEL HEEL VEEL genieten.

TOT SNEL lieve leuten!

Wellicht ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *